A személyi kölcsön biztos megoldást nyújthat pénzügyi nehézségeinkre. Kissebb összegű pénzhiányra viszont nem biztos, hogy a személyi kölcsön a legjobb megoldás. Keressen pénzt hitelkártyával.
jacint.biro

jacint.biro

január 15, 2019

0 hozzászólás

A személyi kölcsön biztos megoldást nyújthat pénzügyi nehézségeinkre. Kissebb összegű pénzhiányra viszont nem biztos, hogy a személyi kölcsön vagy egy kis összegű hitel a legjobb megoldás. Keressen pénzt hitelkártyával.

A személyi kölcsön feltételeit jól ismerjük. Adott egy bank, aki bizonyos feltételek keretében pénzt ad nekünk, hogy a felmerült pénzproblémánkat rendezni tudjuk. Ez a fajta megoldás egészen kis összegtől már elérhető és akár tíz millió forint nagyságra is rúghat. Szabad felhasználása révén tulajdonképpen bármire elkölthetjük az igényelt összeget.  

Létezik viszont egy más fajta megoldás arra ha gyorsan pénzre lenne szükségünk. Kisebb pénzösszegnél nem csak a személyi hitel nyújthat gyors megoldást. Ez a hitelkártya amivel, ha okosan használjuk, nem csak a pénzhiányt tudjuk kiküszöbölni, de még plusz pénzt is kereshetünk vele.

Hitelkártya– Az Ön számára is hasznos lehet.

Sokan vélekednek úgy, hogy a hitelkártya veszélyes, mert könnyen túlszalad a költés. Az igazság azonban az, hogy kétélű fegyver ez. Nagyon sok esetben lehet áthidaló segítség és értő kezekben, megfelelő odafigyeléssel hasznos kiegészítés lehet minden háztartásban.

A hitelkártya is hitel

Még akkor is az, ha nagyon hasonlít a “nornál” bankkártyára, ugyanúgy lehet vele fizetni a boltban itthon is és sokhelyen külföldön is, attól függ, melyik banknál és milyen típusú a hitelkártya.

Mi a különbség?

Személyi kölcsön és hitelkártya között nem csak hasonlóságokat találunk, hanem néhány alapvető különbséget is. Személyi hitel igénylése ugyanolyan könnyű és gyors lehet mint hitelkártyát igényelni. A hitelkártya viszont pozitívumot is rejt magában. Részt vehetünk vele:

 • pontgyűjtésben
 • kaphatunk általa utasbiztosítást
 • vásárlási kedvezményeket
 • pénzvisszatérítést

Ezekkel a kedvezményekkel éves szinten 30-60 ezer forintot is megkereshetünk a promóciós ajánlatok szerint. Persze, hiszen a banknak érdeke, hogy sűrűn használjuk, forgassuk a pénzét.

Hitelkártya
Érdemes hitelkártyát igényelnünk, mivel rengeteg előnye van

 

Mi a hitelkártya lényege?

A hitelkártya ugyanolyan plasztik kártya mint a betét kártya amire a fizetésünket kapjuk.  Mégis egy dologban nagyon különbözik tőle. A hitelkártyáról nem a saját folyószámlánkon lévő pénzt költjük el, hanem a bank által kínált hitelt. Akárcsak a személyi hitel a hitelkártyán lévő keretösszeg is szabad felhasználású.

Azt, hogy mekkora lesz a hitelkeret amit a bank biztosít az Ön számára, egyedül a fizetése nagyságától függ. A számlatörténet vizsgálata után általában a fizetés három vagy akár négyszeresét is jóváírhatják és itt van a csapda, ami miatt a túlköltés kockázata jelentkezik.

Hol van a hitelkártyák buktatója?

A hitelkártya THM-je meglehetősen magas arra az összegre, amit nem fizetünk vissza a forduló napjáig. Hirdetik úgy, hogy ingyenes, ám ez csak akkor érvényes, ha fordulóig visszatesszük a teljes összeget. Vagyis akkor is a saját pénzünket költjük, csak a bank felszámolja a hitelkártya bírálati és egyéb éves költségeit, ami többnyire jóval magasabb, vagy épp ugyanannyi, mint amit “nyerhetünk” vele.

A hitelkártya pénzügyi önmérsékletet tanúsítóknak jó dolog, másoknak nem

Ott van 3 havi fizetés, amiből hó végén is lehet jól élni, vagy megvenni ezt-azt. Azonban ennyivel nem lesz több a következő havi fizetésünk, így bár feltöltöttük a kártyaadósságot, hamarabb fogy el a saját pénzünk, mint az  előző hónapban, és így előbb nyúlnak sokan a hitelkártyájukért. Hamarosan már nem lesz mit felvenni, csak fizethetik a magas kamatokat hónapról hónapra.

Még valami:készpénzt ne vegyünk fel hitelkártyáról, nem éri meg!

A hitelkártya bár alkalmas készpénzfelvételre is, egyáltalán nem ajánlott ezt a lépést megtenni, mert nagyon magas kamatot számolnak fel rá.

Hitelkártya igénylésének módjai.

Fontos először megismerni a terméket amit igénybe szeretnénk venni, jelen esetben a hitelkártyát. Így könnyebb eldönteni, hogy valóban erre van-e szükségünk nem pedig egy másik megoldásra, pénzügyi nehézségeink megoldására. Akárcsak a személyi kölcsön a hitelkártya is igényelhető:

 • személyesen bankfiókban
 • telefonon
 • netbankon keresztül
 • mobilbankon keresztül
 • a bank megkereshet bennünket direkt-marketing levéllel vagy telefonhívással

Persze mint minden hitel ez is feltételekhez van kötve, a banknak meg kell bizonyosodni róla, hogy Ön alkalmas hitelkártya igénylésre. Ezeknek a kritériumoknak kell megfeleli akkor is ha személyi kölcsönt szeretnénk felvenni.

 • 18. életév betöltése
 • legalább 3 hónapos munkaviszony
 • rendelkezzünk folyószámlával 3 hónapja
 • ne szerepeljünk a KHR listán
 • havi legalább nettó 80.000 ft jövedelem

Okmányok amiket be kell mutatni a hitelkártya igénylésnél:

 • fényképes igazolvány
 • lakcímkártya
 • 3 havi bankszámlakivonat
 • legalább 3 hónapos munkaviszony
 • 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás
 • nyugdíjasként nyugdíjas igazolvány
 • vállalkozóként a NAV által kiállított utolsó lezárt üzleti évről szóló jövedelemigazolás

Pénzügyi probléma áthidalására személyi kölcsön vagy hitelkártya jobb megoldás?

Előfordulhat, hogy Önnek gyorsan kell a segítség és hamar lépni szeretne.

Pénzügyi nehézségek áthidalására viszont nem csak a hitelkártya nyújthat megoldást. Érdemes lehet észben tartani a személyi kölcsön lehetőségét, ugyanis a hitelkártya csak akkor jó megoldás ha időben visszafizetünk minden elköltött forintot. Ellenkező esetben jó magas kamatot fizetünk utána.

Személyi kölcsön igénylése
Személyi kölcsönt érdemes igényelnünk, ha pillanatnyi likviditás problémával küzdünk

 

Mi az alapvető különbség?

A hitelkártyát banki szóval rulírozó hitelnek is nevezik, vagyis folyamatosan rendelkezésre áll, visszatölthető és újra használható a keretösszeg, amikor csak kell.

A személyi kölcsönök többsége nem rulírozó, azaz egyben veszik fel és fix futamidővel, azonos részletekben fizetik vissza.

Hogyan néz ki ez a gyakorlatban?

Hitelkártyánál jellemzően 30 napos elszámolási időszakot kötnek ki amire rájön plusz 15 nap türelmi idő. Ez idő alatt kell visszafizetni a kártyáról elköltött pénzt. Amennyiben ezt megtesszük, akkor lép életbe az, hogy tulajdonképpen ingyen használjuk a bank pénzét. Ekkor nem merül fel semmiféle kamat vagy plusz költség.

Ezen felül lehetőségünk van arra, hogy később fizessük vissza a felhasznált összeget, azonban ilyenkor is meg kell fizetni egy meghatározott minimum összeget amit a bank szab meg. Ekkor a teljes összegre meg kell fizetni az éves THM kamatot ami általában 40%.

Amennyiben a minimum összeget sem fizetjük meg a kamat mellett késedelmi díjat is fizetnünk kell.

A hitelkártyának komoly költsége van

Abban az esetben ha Ön megigényelte a hitelkártyát de nem használta, jogosan gondolhatja, hogy nem kerülhet elmaradásba. Sajnos ez nincs így. Ugyanis hiába nem költünk a hitelkeretből, a havi kezelési költséget és egyéb fizetni valókat ugyan úgy be kell fizetnünk, így ha ezekkel elmaradunk a kamatot és a késedelmi díjat is felszámolják nekünk.

Érdemes tehát alaposan átgondolni, hogy egy hitelkártya esetében tudjuk-e tartani a határidőket. A hitelkártya rendszeres, jó jövedelmű emberek számára  rövid távú, átmeneti pénzügyi nehézségek áthidalására való, mert azonnal hozzáférhető. A fenntartási költségeit meg nevezzük nyugodtan a kényelmünk és nyugalmunk biztosításának.

Ezzel ellentétben egy személyi hitel THM összege jóval kevesebb lehet, amennyiben jól választunk bankot.Nézze meg hitelkalkulátorunk segítségével!


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitelHitel

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről