A hitelkalkulátor jellemzői

A hitelkalkulátor segítségével elvégezhetjük a hitelek összehasonlítását, így néhány kattintással megtalálhatjuk a legolcsóbb hitelt.

Elég sok kalkulátor érhető el a magyar piacon, a mi működési modellünk sem különbözik ezektől túlságosan. Az online hitelek szakértőjeként ismerjük a piacon elérhető legjobb ajánlatokat. Ezeket mutatjuk meg neked néhány gyakori hitelösszeg esetén. Kerekítésből adódó eltérések viszont előfordulhatnak, ezért mindig a tényleges banki ajánlat alapján hozd meg a döntést. További kérdések és válaszok a GYIK-ben.

Kezdjük az alapokkal

Mit kell tudni a hitelkalkulátorról

Hitelkalkulátorral gyorsan összehasonlítjuk a hiteleket. Jellemzően gyorskölcsön, lakáshitel, személyi kölcsön ajánlatokat hasonlíthatunk össze. A folyamat úgy néz ki, hogy kiválasztjuk mennyi hitelt szeretnénk felvenni, mekkora futamidőre és persze megadhatjuk a jövedelmünket is annak érdekében, hogy a kalkuláció még pontosabb legyen. Érdemes használunk hitelkalkulátort, mert akár milliós nagyságrendű összeget is megspórolhatunk. A kalkuláció végeztével az ajánlatoknál láthatjuk a THM-et, a havi törlesztőt, az éves kamatot, valamint a teljes visszafizetendő összeget.

Miben segíthet a hitelkalkulátor?

Több fontos dologban is a segítségünkre lehet egy jó hitelkalkulátor. Íme néhány példa:

 • Időt nyerhetünk vele – nem kell minden egyes bankba ellátogatnunk, vagy telefonon felhívni őket.
 • Megtalálhatjuk a legjobb kölcsönt, ami a célunknak megfelel.
 • Több bank ajánlatát egyszerre összehasonlíthatod.
 • A hitelkalkulátor segítségével megtalálhatod az akciós ajánlatokat.
 • Az ajánlatokat folyamatosan frissítjük azért, hogy te mindig a legfrissebb hitelajánlatok közül tudj választani.

Milyen hiteleknél segíthet a hitelkalkulátor?

Többféle hitelkalkulátor is megtalálható a piacon. A kalkulátor típusai a következők lehetnek:

 • hitelkiváltás kalkulátor
 • gyorskölcsön kalkulátor
 • általános hitelkalkulátor
 • autó hitelkalkulátor
 • lakáshitel kalkulátor

Érdemes akár több kalkulátort is kipróbálni, mert eltérhetnek az ajánlatok. Ez azért van, mert léteznek független hitelkalkulátorok, mint amilyen az InstaCash.hu oldal is, és vannak banki kalkulátorok is, sőt mi több az MNB-nek is van sajátja.

Hitelkalkulátorral valóban sokat spórolhatok?

Abszolút igen! Elsőre tűnhet úgy, hogy nincs nagy különbség az ajánlatok között, de már egy kisebb hitelösszegnél is több tízezer forint lehet a különbség a költségek tekintetében. Most gondoljunk bele, hogy mekkora összegről beszélhetünk egy tízmillió forintos lakáshitelnél, ahol a futamidő jellemzően tíz év. Ebben az esetben akár milliós megtakarításról beszélhetünk, amennyiben jól kalkuláltunk.

Mire érdemes figyelni hitelfelvételnél?

A hitelfelvétel hosszú távú elkötelezettséget jelent, ezért a felvétel előtt célszerű mérlegelni a kockázatokat. Gondoljuk át, hogy mekkora hitelösszegre van pontosan szükségünk és milyen célból akarunk hitelt felvenni. Fontos, hogy csak akkora összeget igényeljünk, amekkorát váratlan helyzet esetén is fizetni tudunk. Ne csak a törlesztővel számoljunk, mint költség, hanem az egyéb költségekkel is, mint amilyen a folyósítási díj. Olvassuk át részletesen a hitelszerződést mielőtt még aláírjuk.

A futamidő tényleg fontos?

Igen, a futamidőnek fontos szerepe van abban, hogy rövid vagy -hosszútávon, milyen költségekkel számolhatunk. Úgy válasszunk futamidőt, hogy az ne veszélyeztesse a megélhetésünket és családunk biztonságát. Ha úgy véljük, hogy a rövid futamidőt nem biztos, hogy mindig tudjuk majd fizetni, akkor válasszuk inkább a hosszabb futamidőt. Így ugyan a teljes visszafizetendő összeg magasabb lesz, de a havi törlesztőnk kevesebb, tehát biztonságosabban tudjuk fizetni.


MNB – Hitelkalkulátor

MNB – Számítsa ki hitelét

Wikipédia – Hitelkalkulátor

További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitel

Friss hírek

Szakmai tartalmak

 • annuitásos hitel

  Annuitásos hitelnél mire figyeljünk?

  Amikor igénybe vesszük a hitelkalkulátort és a különböző személyi kölcsönök között nézelődünk, akkor sok ismeretlen fogalom kerülhet a szemünk elé. Többek között ilyen az annuitásos hitel is, ami hazánkban az egyik leggyakoribb hiteltermékek közé tartozik.

 • A babaváró támogatás hitelnek minősül?

  A babaváró támogatás egy olyan kamatmentes, szabad felhasználású személyi hitel konstrukció, amely a kamatmentességhez kiköti legalább egy gyermek vállalását, és amely bármire fordítható, amire a fiatal párnak aktuálisan szüksége van.

 • kölcsönszerződés

  Kölcsönszerződésnél mire figyeljünk?

  A kölcsönszerződés fontos, a pénzügyi lehetőségeket évekre meghatározó elköteleződés, ezért nagyon is számít, hogy tisztában legyünk azzal, miként hozhatunk felelős és tudatos döntést!