Autó hitelre is van megoldás

Hitelösszeg
HUF
Min. Ft Max. Ft
Futamidő
60 hónap
Havi nettó jövedelmem
HUF
MBH Bank
MBH Bank

Start Plus Személyi Kölcsön

Folyósítás
Stopwatch 72 óra
Igénylés módja
Couch Online
Törlesztő
74 513 Ft
Visszafizetendő
4 470 780 Ft
THM
18.1%
Unicredit Bank
Unicredit Bank

Stabil Kamat Személyi kölcsön - Prémium Aktív Kamatkedvezmény

Folyósítás
Stopwatch 24 óra
Igénylés módja
Bank Offline
Törlesztő
70 266 Ft
Visszafizetendő
4 215 960 Ft
THM
15.27%
Unicredit Bank
Unicredit Bank

Stabil Kamat Személyi kölcsön - Prémium Aktív Extra kamatkedvezmény

Folyósítás
Stopwatch 71 óra
Igénylés módja
Bank Offline
Törlesztő
69 084 Ft
Visszafizetendő
4 145 040 Ft
THM
14.4%
Unicredit Bank
Unicredit Bank

Stabil Kamat Személyi kölcsön

Folyósítás
Stopwatch 71 óra
Igénylés módja
Bank Offline
Törlesztő
77 048 Ft
Visszafizetendő
4 622 880 Ft
THM
19.87%
Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank

Aktív számlahasználat és jövedelem300 kamatkedvezmény

Folyósítás
Stopwatch 24 óra
Igénylés módja
Bank Offline
Törlesztő
70 413 Ft
Visszafizetendő
4 254 780 Ft
THM
15.89%
Unicredit Bank
Unicredit Bank

Stabil Kamat Személyi kölcsön - Aktív Kamatkedvezmény

Folyósítás
Stopwatch 24 óra
Igénylés módja
Bank Offline
Törlesztő
74 939 Ft
Visszafizetendő
4 496 340 Ft
THM
18.66%
Kezdjük az alapokkal! Legelőször is tegyük helyre az autóhitellel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket, hogy minél átláthatóbb legyen a döntési folyamat.

Mit kell tudni az autóhitelről?

Autóhitellel végre megvásárolhatja azt a rég kiszemelt járgányt, amire eddig nem volt fedezete. Sokan nem tudják, de autóhitelhez nem kell önerő és még igazolni sem kell a meglétét nem úgy, mint a lízingnél. Elsőnek válasszuk ki a számunkra megfelelő autót, majd autóhitel kalkulátor segítségével nézzük meg, hogy melyik bank által kínált kölcsön az ideális számunkra. Magyarországon a régen ismert autóhitel konstrukció lehetősége már 2014 óta megszűnt az autófinanszírozók körében. Azóta az autóhitel kifejezés leginkább a személyi kölcsön nevével forrt egybe, hiszen a szabad felhasználású hitelek jelentik az egyik legegyszerűbb és legmegbízhatóbb megoldást a gépjármű megvásárlására. A személyi kölcsönök elsősorban azon bejelentett munkaviszonyú személyek számára biztosítanak kézenfekvő lehetőséget, akik rendszeres jövedelemmel rendelkeznek, és önerő befizetése nélkül vennék meg a kiszemelt autót.

Mik az autóhitel jellemzői?

Az autóhitel nem más, mint szabad felhasználású személyi kölcsön. A köznyelvben azonban autóhitelként terjedt el. Régebben léteztek hagyományos autóhitelek, azonban az alacsony kamatkörnyezet és a válság hatására ezek kikoptak. És akkor lássuk a jellemzőket:

 • nincs szükség ingatlan vagy más fedezetre,
 • az igényléshez nem kell önerőt felmutatni,
 • gyorsan és egyszerűen igényelhető,
 • nincs árfolyam- és kamatkockázat, hiszen kiszámítható, fix kamatozással elérhető,
 • a futamidő, akár 96 hónap is lehet (pénzintézet függő),
 • új vagy használt autóra is elkölthető

A napjainkban megtalálható autóhitelek többsége rugalmasan és egyszerűen igényelhető.

Mire van szükségem autóhitel igénylésnél?

Az autóhitelek esetében szabadon felhasználható személyi kölcsönről beszélünk, tehát az igényléshez szükséges feltételek megegyeznek a személyi kölcsönével. Az alábbiakra van szükség:

 • legalább 3 hónapos, bejelentett munkaviszony,
 • jövedelem, melynek elvárt mértéke bankonként változhat,
 • az előírt életkor betöltése, ami a legtöbb helyen 18 évet jelent, de van, ahol magasabb korhatárt szabnak meg,
 • az igénylő nem szerepelhet a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív adóslistáján

Amennyiben rendelkezik a fentiekkel, úgy megkezdheti az autóhitel igénylési folyamatát

Mi az igénylés folyamata?

Az igénylés folyamata megegyezik a személyi kölcsönével. Ha minden szükséges dokumentum a rendelkezésre áll, valamint a feltételeknek is megfelel, akkor megkezdheti az igénylést. Az autóhitelre vonatkozó igénylést személyesen is le lehet adni egy bankfiókban, de opció még a telefonos és internetes leadás is. Sajnos a legtöbb bank még mindig ragaszkodik a személyes megjelenéshez, de néhány helyen már elérhető az online igénylés is. Az igénylés után pedig már csak percek kérdése és nálunk van a kívánt hitelösszeg.

Autóhitel vagy lízing? Melyik a jobb megoldás?

Az autóhitel mellett még nagyon népszerű gépkocsi finanszírozási forma a lízing. Lízing esetén is havi törlesztőt fizetünk, ugyanakkor teljesen más a két konstrukció. Lássuk, mit kell tudni a lízingről!

 • Lízingnél szükséges egy legalább 20-30%-os önerő megléte,
 • számít a gépjármű kora, állapota és a megtett táv is, ugyanis egy bizonyos táv után már nem lehetséges lízingelni,
 • csakis az autó megvásárlására használható fel az összeg,
 • futamidő lejártakor eldönthetjük, hogy megtartjuk-e a kocsit és kifizetjük a maradványértékét vagy visszaadjuk az addig használt autót,
 • legtöbb esetben kötelező rá casco biztosítást

Mikor érdemes lízingelni?

Először is célszerű tisztázni, mi a különbség az autóhitel és a lízing között. Autóhitel felvétele esetén Ön szerzi meg a gépjármű tulajdonjogát, azaz a pénzintézet csakis a pénzt biztosítja a vásárláshoz. Lízing esetén viszont a hitelező cég tulajdonában áll a gépjármű, ami csak a futamidő végén kerülhet a bérlő nevére. Természetesen a lízing ideje alatt Ön – mint bérlő – ugyanúgy saját céljaira, szabadon használhatja a járművet. Főleg vállalkozásoknak érdemes lízinget választani, hiszen nyílt végű lízinggel a cégek áfalevonást igényelhetnek a lízingelt személyautó után egy 2012-es EU-s törvénymódosítás óta. Fontos azonban, hogy csak akkor igényelhető vissza az áfa, ha a lízingbevevő vállalkozás áfa levonásra jogosult, továbbá a céges járműhasználat áfa körös tevékenységhez tartozik.

Gyakran ismételt kérdések – autóhitellel kapcsolatban

Milyen futamidő lenne ideális?

Habár a futamidő max. 84 hónap lehet, érdemes inkább rövidebb időre felvenni az autóhitelt. Ennek oka, hogy 5-6 év éven túli futamidő esetén a gépjármű piaci értéke átlagosan 3 év után már nem fog elegendő fedezetet nyújtani a hiteltartozásra. Ha pedig a futamidő alatt valamilyen okból felmondaná a szerződést, akkor az autó eladásából származó összeg még önmagában nem lenne elegendő a hiteltartozás kiegyenlítésére. Ajánlott előre számolni a költségvetéssel, és lehetőleg minél magasabb kezdőfizetéssel elhozni a hitelre vásárolt autót. Így az alacsonyabb hitelösszegnek köszönhetően a havi törlesztőrészlet is kevesebb, ami stabil pénzügyi helyzetet teremt. Továbbá a gépjárműve piaci értéke és a hátralévő hiteltartozás összege sem fog olyannyira távol állni egymástól, mint egy 5-6 éves futamidő esetén.

Milyen jövedelem szükséges az autóhitelhez?

A bankok és hitelintézetek általában legalább 3 hónapos, bejelentett munkaviszony igazolását kérik a hitel folyósításához. Az elvárt minimum jövedelmet tekintve bankonként változhat az összeg, de a minimálbér elérése minden esetben kötelező. Egyéni vállalkozóknak a hiteligényléshez NAV által kiállított jövedelemigazolás szükséges. Azonban az egyéni vállalkozóknál a NAV csupán a kiszámlázott összeg 60%-át igazolja. Tehát, ha egy hónapban 500.000 forint került kiszámlázásra, akkor a jövedelemigazoláson a NAV csak 300.000 forintot tüntet fel.

Milyen egyéb költségekkel jár a gépkocsi-tartás?

Üzemanyag-fogyasztás

Nem mindegy, hogy csupán az 5-10 km-re lévő munkahelyünk és otthonunk között ingázunk, vagy éppen 100 km-nél is többet autózunk egy átlagos napon. Ugyanis az autóhitel felvételénél sokan nem kalkulálnak pontosan az üzemanyag-fogyasztással, ami hatalmas hiba egy ilyen súlyú pénzügyi döntés meghozása előtt. Habár a törlesztőrészlet még lehet bele is fér a keretbe egy felsőkategóriás jármű megvásárlásához, azonban a magasabb üzemanyag-fogyasztás mellett a növekvő üzemanyagárak akár 2-3 éven belül is túl költséges fenntartáshoz vezethetnek.

Biztosítások, adók

A kötelező biztosítás kötés, a CASCO és a régen súlyadó néven ismert teljesítményadó mellett a baleseti adó és egyéb költségek is terhelhetik a gépjármű tulajdonosát. Fontos kiemelni az autópálya-díjat is, ami a jármű kategóriájától függően akár havi több 10.000 forintba is kerülhet.

Szervizköltség

Habár egy jó műszaki állapotban lévő autóra nem kell sokat költeni, de időszakos szervizre minden bizonnyal szükség van. A gumiabroncsok és lengéscsillapítók, illetve a fékek és egyéb fontos alkatrészek műszaki ellenőrzése, továbbá a motorolaj- és levegőszűrő csere mind-mind pénzbe kerülnek. Tanácsos tehát a szervizköltségekre is készülni, és használtautó vásárlás előtt alaposan felmérni a kiválasztott jármű műszaki állapotát.

Mire figyeljünk?

Célszerű meghatározni, hogy mekkora az az összeg, amit még minden hónapban, az életszínvonalunkat fenntartva kényelmesen tudunk törleszteni. Az akciós ajánlatok részleteit nézzük át és figyeljünk a részletekre, esetleges buktatókra! Hitelnél buktató lehet a THM mértéke vagy a havi törlesztőrészlet sokasága, a gépjárműnél pedig az átírás túl magas költsége vagy a borsos szervizköltség jelenthet akadályt. Nem ajánlott tehát fillérre kiszámolva túl drága autót venni, inkább az autó minősége és a fenntartási költsége közötti arany középutat érdemes keresni. Hitelajánlat kiválasztásánál pedig ne csak a kamatot, hanem a THM-et is nézzük, hiszen a kamaton kívül sok más költség is létezhet, ezért a THM sokkal alkalmasabb a hitelek összehasonlítására. Előre tervezzük meg, gondoljuk át döntésünket, hiszen hitelfelvételről beszélünk, ami évekig meghatározza életünket! Az autóhitel felvételét soha nem szabad félvállról venni, ezért a lehető legalaposabban érdemes előre kalkulálni. Fontoljuk meg, hogy milyen értékű autót szeretnénk vásárolni, hiszen az autó ára nagyban befolyásolja a hitelösszeg mértékét! Mindig gondoljunk az autóval járó fenntartási költségekre is, hiszen a törlesztés mellett az üzemanyag-költség és a biztosítások mind kötelező kiadást igényelnek!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kérdésed van?

Kérjük írd meg nekünk kérdéseidet, szakértő kollégánk pedig hamarosan felveszi veled a kapcsolatot! Ne felejtsd el megadni a telefonszámod és az email címedet is!

1015, Budapest, Szabó Ilonka utca 22.
+36 1 755 5147
info@instacash.hu