Autóhitel az álomautóhoz

Autóhitel segítségével megvásárolhatja az álomautóját vagy éppen családi autóját. Válasszon a banki autóhitel ajánlatok közül.

Betöltés...

Elég sok kalkulátor érhető el a magyar piacon, a mi működési modellünk sem különbözik ezektől túlságosan. Az online hitelek szakértőjeként ismerjük a piacon elérhető legjobb ajánlatokat. Ezeket mutatjuk meg neked néhány gyakori hitelösszeg esetén. Kerekítésből adódó eltérések viszont előfordulhatnak, ezért mindig a tényleges banki ajánlat alapján hozd meg a döntést. További kérdések és válaszok a GYIK-ben.

Kezdjük az alapokkal

Mit kell tudni az autóhitelről

Autóhitellel végre megvásárolhatja azt a rég kiszemelt járgányt, amire eddig nem volt fedezete. Sokan nem tudják, de autóhitelhez nem kell önerő és még igazolni sem kell a meglétét nem úgy, mint a lízingnél. Elsőnek válasszuk ki a számunkra megfelelő autót, majd autóhitel kalkulátor segítségével nézzük meg, hogy melyik bank által kínált kölcsön az ideális számunkra.

Mik az autóhitel jellemzői?

Az autóhitel nem más, mint szabad felhasználású személyi kölcsön. A köznyelvben azonban autóhitelként terjedt el. Régebben léteztek hagyományos autóhitelek, azonban az alacsony kamatkörnyezet és a válság hatására ezek kikoptak. És akkor lássuk a jellemzőket:

 • nincs szükség ingatlan vagy más fedezetre,
 • az igényléshez nem kell önerőt felmutatni,
 • gyorsan és egyszerűen igényelhető,
 • nincs árfolyam- és kamatkockázat, hiszen kiszámítható, fix kamatozással elérhető,
 • a futamidő, akár 96 hónap is lehet (pénzintézet függő),
 • új vagy használt autóra is elkölthető

A napjainkban megtalálható autóhitelek többsége rugalmasan és egyszerűen igényelhető.

Mire van szükségem autóhitel igénylésnél?

Az autóhitelek esetében szabadon felhasználható személyi kölcsönről beszélünk, tehát az igényléshez szükséges feltételek megegyeznek a személyi kölcsönével. Az alábbiakra van szükség:

 • legalább 3 hónapos, bejelentett munkaviszony,
 • jövedelem, melynek elvárt mértéke bankonként változhat,
 • az előírt életkor betöltése, ami a legtöbb helyen 18 évet jelent, de van, ahol magasabb korhatárt szabnak meg,
 • az igénylő nem szerepelhet a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív adóslistáján

Amennyiben rendelkezik a fentiekkel, úgy megkezdheti az autóhitel igénylési folyamatát

Mi az igénylés folyamata?

Az igénylés folyamata megegyezik a személyi kölcsönével. Ha minden szükséges dokumentum a rendelkezésre áll, valamint a feltételeknek is megfelel, akkor megkezdheti az igénylést.

Az autóhitelre vonatkozó igénylést személyesen is le lehet adni egy bankfiókban, de opció még a telefonos és internetes leadás is. Sajnos a legtöbb bank még mindig ragaszkodik a személyes megjelenéshez, de néhány helyen már elérhető az online igénylés is. Az igénylés után pedig már csak percek kérdése és nálunk van a kívánt hitelösszeg.

Autóhitel vagy lízing? Melyik a jobb megoldás?

Az autóhitel mellett még nagyon népszerű gépkocsi finanszírozási forma a lízing. Lízing esetén is havi törlesztőt fizetünk, ugyanakkor teljesen más a két konstrukció. Lássuk, mit kell tudni a lízingről.

 • lízingnél szükséges egy legalább 20-30%-os önerő megléte,
 • számít a gépjármű kora, állapota és a megtett táv is, ugyanis egy bizonyos táv után már nem lehetséges lízingelni,
 • csakis az autó megvásárlására használható fel az összeg,
 • futamidő lejártakor eldönthetjük, hogy megtartjuk-e a kocsit és kifizetjük a maradványértékét vagy visszaadjuk az addig használt autót,
 • legtöbb esetben kötelező rá casco biztosítást

Mire figyeljünk?

Előre tervezzük meg, gondoljuk át döntésünket, hiszen hitelfelvételről beszélünk, ami évekig meghatározza életünket. Az akciós ajánlatok részleteit nézzük át és figyeljünk a részletekre, esetleges buktatókra.

Fontoljuk meg, hogy milyen értékű autót szeretnénk vásárolni, hiszen az autó ára nagyban befolyásolja a hitelösszeg mértékét. Hitelajánlat kiválasztásánál pedig ne csak a kamatot, hanem a THM-et is nézzük, hiszen a kamaton kívül sok más költség is létezhet, ezért a THM sokkal alkalmasabb a hitelek összehasonlítására.


Kiszámoló.hu – Az autólizingről

További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitelHitel, Személyi kölcsön kalkulátor

Friss hírek

Szakmai tartalmak

 • Melyik a legjobb személyi kölcsön idén?

  Személyi kölcsön 2019, így lehet okosan felvenni   Minden eddigi becslést meghaladta az építkezések, a lakásfelújítások száma is az idei nyári hónapok alatt. Ez azt is jelenti, hogy a személyi kölcsönök összege és a hitelszerződések száma is rekordokat döntött. Ez az egyik legnépszerűbb hitelcél, ehhez keresnek a legtöbben személyi kölcsön konstrukciókat. Egy építkezés sosem annyi,

 • Innováció a személyi kölcsön kínálatban

  A hitelezés a pénzügyi cégek, a bankok növekedésének a motorja. Ahol erős a hitelpiac, ott a gazdaság is erősödik, hiszen van tőke, van pénz innovatív fejlesztésekre, a pénz megfelelő kihelyezése a bankoknak is érdeke. A mindenáron való fejlődés, növekedés késztetését csak egyetlen szempont írhatja felül, és ez a biztonság. 

 • Fintech – innováció a pénzmozgások és pénzhasználat terén

  A fintech nem pusztán technológiai innovációk sora a pénzmozgásban, a pénzügyi szektor különféle szolgáltatási területein, hanem  a pénzügyek legújabb, digitális generációja, mely kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságossá teszi a gazdaságot.