Gyorskölcsön kalkulátor

Gyorskölcsönnel valóban gyorsan juthat pénzhez! Tekintse meg a bankok ajánlatait és döntsön körültekintően!

Betöltés...

Elég sok kalkulátor érhető el a magyar piacon, a mi működési modellünk sem különbözik ezektől túlságosan. Az online hitelek szakértőjeként ismerjük a piacon elérhető legjobb ajánlatokat. Ezeket mutatjuk meg neked néhány gyakori hitelösszeg esetén. Kerekítésből adódó eltérések viszont előfordulhatnak, ezért mindig a tényleges banki ajánlat alapján hozd meg a döntést. További kérdések és válaszok a GYIK-ben.

Jogi tájékoztató:

Az instacash.hu (a továbbiakban: összehasonlító oldal) oldalon azon ajánlatok kerülnek megjelenítésre, amelyek vonatkozásában érvényes szerződéssel rendelkezik az InstaCash Kft. (a továbbiakban: instacash) az érintett intézménnyel, amely alapján az instacash jogosult azok többes ügynökként történő közvetítésére.

Az instacash.hu-n az alábbi pénzintézetek (a továbbiakban: Bank, Bankok) ajánlatai érhetőek el:

 • MKB Bank Nyrt.
 • Takarékbank Zrt.
 • UniCredit Bank Hungary Zrt.
 • Raiffeisen Bank Zrt.
 • Magyar Cetelem Bank Zrt. – hamarosan elérhető

 

Az Instacash Kft. a fentebb listázott bankok szerződött többes ügynöke, a hitel nyújtója minden esetben az adott bank.

Az összehasonlító oldalon megjelenített ajánlatok az alábbi paraméterek mentén kerülnek szűkítésre az instacash alkalmazása által. 

Az egyes paraméterek a fenti hitelkalkulátorban adhatóak meg:

 • hitelösszeg
 • futamidő
 • nettó jövedelem
 • jövedelem érkeztetés vállalása
 • negatív KHR lista érintettség

Összességében tehát azon bankok ajánlatai kerülnek megjelenítésre, amelyek a kalkulátorban beállított paramétereknek megfelelnek.

Az összahasonlítás során felhasználó által a kalkulátorban beállított paramétereken túl az egyes ajánlatokhoz kapcsolódó igénylési alapfeltételek teljesítésével számoltunk.

Fontos megemlíteni, hogy az egyes paraméterek vonatkozásában eltérhet a banki ajánlatok elérhetősége (példa: bizonyos bankoknál eltér a minimum vagy a maximum igényelhető hitelösszeg, eltérhet, hogy mekkora jövedelem érkeztetését várják el az adott esetben kedvezményes kamatozás érdekében).

Annak érdekében, hogy a felhasználó az összes ajánlatot megtekinthesse, felsorolásra kerülnek az azokhoz kapcsoló reprezentatív példák az Összehasonlító oldalon elérhető ajánlatokhoz kapcsolódóan: https://instacash.hu/rerezentativ-peldak/

Az összehasonlító oldalon megjelenített ajánlatok vonatkozásában valamennyi díj, költség, kedvezmény figyelembe vételre került, amelyek az egyes ajánlatok THM értékét befolyásolják. Az egyéb díjtételek, amelyeket adott esetben a Bankok külön kezelnek az egyes Bankok tájékoztató dokumentumaiban érhetőek el.

A instacash törekszik arra, hogy a készített kalkulációk ajánlatok a lehető legpontosabbak legyenek. Az egyes Bankok által használt, esetlegesen eltérő kalkulációs metodikákból eredően előfordulhatnak eltérések, ezért az oldalon megjelenő kalkulációk tájékoztató jellegűek. Pontos tájékoztatás az adott Bank oldalán, vagy az adott Bank által átadott tájékoztató dokumentumokban érhető el.

Ajánlatok rangsorolása, sorbarendezése: Az ajánlatok sorbarendezése a hozzájuk kapcsolódó THM mérték szerint történik, ugyanakkor a teljesen online, bankfióki látogatást nem igénylő folyamatban elérhető ajánlatok mindig előre sorolásra kerülnek.

Az oldalon bemutatott ajánlatok nem teljes körűek és nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti kötelező érvényű ajánlattételnek.

Az aktuális feltételeket és kondíciókat a Bankok mindenkor hatályos hirdetményei tartalmazzák.

A Bankok a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtják.

Figyelmébe ajánljuk a MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi iránymutatásait, amelyek a banki hiteltermékekkel kapcsolatos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat tartalmaznak.

https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem

 

 

A felület üzemeltetőjének adatai:

Cégnév: InstaCash Korlátolt felelősségű társaság

A cég rövidített elnevezése: InstaCash Kft.

Székhely és levelezési cím: 1163 Budapest, Borotvás utca 2. 4. em. 9.

E-mail cím: info@instacash.hu

Cégjegyzékszám: 01-09-328893 

Adószám: 26500469-2-42

Jogállás: Pénzpiaci többes ügynök (2013. évi CCXXXVII. törvény), aki pénzügyi szolgáltatások közvetítése céljából jár el

Engedély száma és kelte: H-EN-I-6/2020 (2020. január 07.) 

Felügyeleti nyilvántartási száma (törzsszám): 26500469

Felügyeleti szerv: Magyar Nemzeti Bank

Az InstaCash Kft. mindenkor aktuális tulajdonosi köréről a következő linken tájékozódhat: https://www.e-cegjegyzek.hu/

Adatkezelésre vonatkozó szabályok: https://instacash.hu/adatkezelesi-szabalyzat/

Panaszkezelésre vonatkozó szabályok: https://instacash.hu/panaszkezelesi-szabalyzat/

Többes ügynök közvetítői tájékoztatója, a közvetítői tevékenységbe bevont közreműködő közvetítő alvállalkozó: https://instacash.hu/kozvetitoi-tajekoztato/

Az InstaCash Kft. pénzpiaci közvetítői tevékenység végzésére való jogosultsága a következő hivatkozáson keresztül ellenőrizhető: https://intezmenykereso.mnb.hu/

Kezdjük a gyorskölcsön alapokkal

Mit kell tudni a gyorskölcsönről

Gyorskölcsönre több esetben is szükségünk lehet. Például, ha egy váratlanul felmerülő kiadást kell fedeznünk és már másnap szükségünk van a pénzre, akkor érdemes ezt a fajta kölcsönt választanunk. Ugyanis bármikor megeshet velünk, hogy az autónk lerobban vagy a számítógépünk tönkremegy és ilyenkor könnyen kerülhetünk kellemetlen helyzetbe, ha nem rendelkezünk kellő megtakarítással, hiszen ezek az eszközök a hétköznapjaink szerves részét képezik, így ebből adódóan szükség van rájuk.

Fontos viszont, hogy a “gyorskölcsön” mint pénzügyi fogalom nem egy jól meghatározott definíció, sokkal inkább egy az általános szóhasználatban elterjedt kifejezés. Általánosságban a könnyen, rövid idő alatt igényelhető, alacsonyabb összegű és szabad felhasználású hitelek sorolhatóak ebbe a csoportba.

Ki jogosult gyoskölcsönre?

Bárki jogosult lehet, aki rendelkezik az igényléshez szükséges dokumentumokkal és megfelel a feltételeknek. Az alábbiakra van szükségünk:

 • érvényes személyi azonosító okmányok,
 • lakcímkártya,
 • adókártya,
 • 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolásra,
 • saját névre szóló közüzemi számlára,
 • bankszámlakivonatra – amennyiben nem a számlavezető bankunknál igényeljük a kölcsönt

Bizonyos esetekben a bankok további feltételeket szabhatnak meg, mint például, hogy a havi jövedelem érjen el egy bizonyos összeget.

Mik a gyorskölcsön legfőbb jellemzői?

A gyorskölcsön, mint pénzügyi termék nem sokban különbözik a személyi kölcsöntől. Nem véletlenül, hiszen a személyi hitelek kategóriájába soroljuk. Azonban van közöttük néhány fontos különbség:

 • a felvehető hitelösszeg jellemzően pár százezer, maximum egymillió forintig terjed,
 • akár 1 órával a hiteligénylés után már hozzájuthatunk a pénzhez,
 • gyorshitel révén a futamidő is rövidebb, így leginkább hetekben szokás számolni, nem pedig hónapokban,
 • a gyorsaság következtében valamivel drágább, mint egy személyi kölcsön

Egy gyorskölcsön tehát szuper megoldást kínálhat olyan esetekre, amikor szinte azonnal van szükséged pénzre. Ilyen élethelyzet lehet egy elromlott hűtő, mosógép cseréje, vagy egy beázás utáni festés és helyreállítás költsége, de nagyon jól jöhet felsőoktatásban tanuló diákként, ha pl. nem támogatott tanulmányi vagy kulturális kirándulásra mennél, esetleg már munkavállalóként a cég nem támogatja a továbbképzést, amit kinéztél. Fordíthatod a hobbid beindítására, egy új laptop vagy kamera megvételére. A gyorshitelek segítenek egy nagyobb összegű ajándék megvásárlásakor, idősebbeknek vagy váratlan orvosi ellátás, műtét esetén, illetve a manapság elég költséges gyógyszeres kezelések finanszírozására.

Vannak hátrányai a gyorshitelnek?

Mint mindennek, ennek is vannak hátrányai. Az egyik ezek közül, hogy a hiteligénylő csak egy relatív alacsony összeget tud felvenni, nincs lehetőség milliós kölcsönök felvételére, arra ott vannak a személyi hitelek.  

A másik hátránya, hogy szemben a személyi kölcsönök átlagosnak mondható teljes hiteldíj mutatójával (THM), a gyorskölcsönöknél ez a mutató magasabb, vagyis jelentősen drágábbak, ezáltal pedig nagyobb terhet is jelentenek az adósnak.

A gyorshitelek lehetnek online igényléssel és folyósítással felvett hitelek is, amikor a hitelügyintézés teljes folyamata online zajlik.

Milyen előnyei vannak a gyorskölcsönnek?

Ahogy a személyi kölcsönök, úgy a gyorskölcsönöknél is szabadon felhasználható a kölcsön összege. Előnyei közé tartozik még, hogy rendkívül gyors a hitelbírálat, így pár órán belül már a bankszámlánkon lehet a hitelösszeg. Továbbá nincs szükség ingatlanfedezetre vagy kezes bevonására, ami szintén megkönnyíti az igénylés folyamatát. Ugyanakkor érdemes tájékozódni és megfontolni, hogy szükségünk van-e gyorkölcsönre, hiszen a gyorsaság nincs ingyen, néhány esetben magas THM-ekkel találkozhatunk.

Gyorskölcsön igénylése
Gyorskölcsön igénylésének egyszerűsített folyamata

Gyorsan gyorskölcsönt az InstaCash kalkulátorával

Válasszuk ki az igényelni kívánt összeget és futamidőt, illetve állítsuk be a havi nettó jövedelmünket! Rendszeres jövedelem hiányában (munkabér vagy nyugdíj) nem kaphatunk kölcsönt, hiszen ez az egyetlen biztosíték arra, hogy vissza is fizetjük majd a kölcsönösszeget.

 • Figyeljünk rá, hogy legyen bepipálva a “Nem szerepelek a KHR negatív listán.”, ami azt jelenti, hogy a központi hitelinformációs rendszerben nincs rólunk olyan adat, mely szerint valaha is nem megfelelően törlesztettünk volna kölcsönt (hitelmulasztás). 
 • A találatok közül válasszuk ki azt, amelyik megfelel az igényeinknek!
 • Kattintsunk az “Érdekel” gombra!
 • A bank weboldalán regisztráljunk, majd töltsük ki az igénylő űrlapot vagy kérjünk visszahívást! 
 • Mindig legyünk tisztában a szerződési feltételekkel, részletesen olvassuk el az apróbetűs részeket is. Használjuk ki a kalkulátort, aprólékosan hasonlítsuk össze, valóban a legmegfelelőbb megoldást választottuk-e ki!

Így zajlik a gyorskölcsön szerződés megkötése

Ha a kalkulátorral kiválasztottad a számodra megfelelőt, és megigényeled a gyorskölcsönt, azt az intézet minél előbb elbírálja, ha a kölcsönigénylés folyamatát követően igazoltad a jövedelmedet is.

Ezután már csak alá kell írni a szerződést, amit kétféle módon is megtehetsz, online vagy papír alapon. Az online szerződéskötéshez egy belső link és egy videóazonosítás lesz szükséges, míg a hagyományos, papír alapú formához időpontot kapsz és személyesen tudsz szignózni. 

Az online formánál kérheted ügyintéző segítségét vagy intézheted önállóan is, ez hitelintézet függő. Amire azonban mindig figyelj oda: csendes, zárt helyiségben bonyolítsd az online azonosítást, ne zavarhasson senki, legyenek előkészítve a hivatalos azonosító okmányaid, és biztosan álljanak rendelkezésre a technikai feltételek (wifi, webkamera, feltöltött okostelefon stb.)!

Mire figyeljünk gyorskölcsön igénylésekor?

Ahogy azt az MNB is kiemelte a gyorskölcsönkről szóló tájékoztatójában, a gyorskölcsönök esetében gyakori, hogy járulékos szolgáltatásként olyan díjtételek is megjelennek a hirdetésekben, amelyeket nem tartalmaz a THM. A leggyakoribb példák az otthoni szolgáltatás vagy gyorsított szolgáltatási díjak. Ezekben az esetekben további, általában egyszeri díjak megfizetésével a szokásos ügyintézési helytől eltérő helyszínen, vagy gyorsított eljárásban juthatunk a kívánt összeghez.

Figyeljünk, hogy az igénylésnél minden szükséges dokumentumot nyújtsunk be, így elkerülhető, hogy a bank elutasítsa hitelkérelmünket. Ugyan szabadon felhasználható hitelről van szó, azonban nem fogjuk tudni felhasználni például új gépjármű vásárlásra vagy lakásfelújításra, mivel a költségeket nem fedezi. Kis összegű hitelek esetén megérheti havi törlesztő helyett inkább a heti törlesztést választani, hiszen ez által könnyebben menedzselhetővé válhat a kölcsön.

Fontos: A gyorskölcsön igénylésekor mindig reálisan és kellő óvatossággal ítéld meg a jelenlegi és jövőbeni hiteltörlesztési képességed! A gyorskölcsön összegének kiválasztásánál vedd figyelembe, hogy mekkora az a törlesztőrészlet, amelyet akkor is biztonsággal tudsz teljesíteni, ha esetleg csökken a jövedelmed vagy nem várt kiadás merül fel.

Amire mindig figyeljünk oda kölcsön és hitel esetén:

 • A magasabb összegű hitelt felvétele magasabb kockázatot is jelent, vagyis mérlegeljük előre, mekkora hitelt vagy képes biztosan visszafizetni!
 • Ha megszegjük a szerződést és rendszeresen elmulasztjuk a törlesztőrészletek fizetését, akkor a hitelező intézet felmondhatja a szerződést és egyösszegű kifizetést rendel el (felvett kölcsön összeg, kamatokkal és plusz járulékok, terhek)!
 • A végrehajtási folyamatban a hitelt felvevő akár a fedezetet is elveszítheti.
 • Több mint 90 napos tartozásnál felkerülünk a negatív listára; a Központi Hitelinformációs Rendszerbe (KHR, korábbi nevén BAR-lista), és innentől nem kaphatunk kölcsönt máshol sem.
 • Mindig érdemes rákérdezni a rejtett költségekre, mielőtt felvesszük a kölcsönt!
 • Figyelj rá, hogy személyes vagy jogi dokumentumaid rendben legyenek!

Gyorskölcsön vállalkozásoknak

A 2021. február 5-i kormányhatározat alapján tervszerűen márciustól Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogram indul vállalkozások számára, a Magyar Fejlesztési Bank közreműködésével.

A legfontosabb jellemzői:

Az EU-s forrásból finanszírozott program a Covid19- világjárvány által okozott válság elhárítása jött létre, hogy segítsen a gazdaságot újra működésbe hozni a vállalkozások megsegítése által. A hitel lefedheti a készlet vásárlást, működési költségeket, bérek és járulékok kifizetését, de a rezsi költségeket is. A kamatmentes gyorskölcsön elsősorban bajban lévő mikro, kis- és középvállalkozásoknak nyújt segítséget. 

 • Maximálisan 10 millió forint hitel vehető fel általa.
 • A hitelösszeg alsó határa 1 millió forint.
 • A hitel bér, járulék, rezsi, működési költség, készlet finanszírozására is felhasználható.
 • Az éves kamat 0%.
 • A hitel maximum 10 év futamidőre szólhat.
 • A türelmi idő, míg nem kell megkezdeni a törlesztést: 3 év.
 • A hitelfelvétel alapvető kritériuma, hogy a folyamodó vállalkozás nem lehetett veszteséges 2019-ben, illetve meg van benne a működő- és életképesség. Lezárt 2019-es üzleti évvel kell rendelkezni, és nem állhat csőd- vagy felszámolási eljárás alatt sem a hitelt felvenni szándékozó vállalkozás.
 • A kamattámogatott hitel nem használható fel hiteltörlesztésre, bírságok kifizetésére vagy adó- és közteherfizetési költségekre.

Az eddig közölt információk alapján a teljes hitelkeret 100 milliárd forint, és például KATA-s adózású vállalkozások esetében a kisadózó vállalkozás által elért 2019-es bevétel összegéig terjedhet a hitel összege.

A hitel felvételekor nem számítanak fel  kezelési költséget, rendelkezésre tartási jutalékot, előterjesztési díjat és szerződésmódosítási díjat sem.

Milyen kockázatai lehetnek a gyorskölcsön felvételének?

 • Ha az adós nem tudja fizetni a hitel törlesztőrészletét, akkor a késedelmi kamatot és a követeléskezelés költségei is az adóst terhelhetik.
 • Emellett a hitelező az adós adatait továbbíthatja a KHR rendszerbe, amely a későbbi hitelfelvételt nagyban megnehezítheti.
 • Általánosan a hitelfelvétel során jelentős kockázat még a változó kamat, ugyanakkor jelenleg szinte minden gyorskölcsön kamatperiódusa rögzített kamatozású.

MNB – Személyi kölcsön

Wikipédia – Gyorskölcsön

További hasznos témák:

Online hitel

Friss hírek

Szakmai tartalmak

 • Mi is az a PSD2?

  A PSD2 (Payment Services Directive 2,) az Európai Unió által bevezetett jogszabály, amely az elektronikus fizetéseket és pénzügyi szolgáltatásokat szabályozza az EU-n belül.   A PSD2 főbb céljai Az innováció ösztönzése: Az irányelv ösztönzi az innovációt és a versenyt a digitális fizetési szolgáltatások piacán. Ez lehetővé teszi, hogy új és innovatív fizetési szolgáltatások jelenjenek meg

 • A kezesség fajtái

  Mit jelent a kezesség? A kezességi szerződésben a kezes arra vállal garanciát, hogy amennyiben a kötelezett nem képes fizetni, akkor ő teljesíti a kötelességeket a jogosult javára. A kezességi szerződést minden esetben kötelező írásban megkötni. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a kezes kötelessége nem válhat terhesebbé, mint amilyen az a szerződés megkötésekor volt. A kezes nem

 • A jó kamatperiódus kiválasztásának jelentősége

  Kamatperiódus A kamatperiódus azt az időszakot foglalja magában, ami alatt nem változik egy hitelügylet kamata, vagyis egy kamatperióduson belül mindig fix hitelkamattal lehet számolni. A hitelkonstrukció kamatperiódusát minden esetben a hitelfelvevő választhatja ki a pénzintézet által kínált lehetőségek közül. A futamidő alatt azonban nincs lehetőség arra, hogy a kiválasztott kamatperiódus módosításra kerüljön. Az adott kamatperiódus