Online hitelek - akár azonnal felvehető ajánlatok

Online hitelt szeretnél felvenni? A legjobb helyen jársz. Kalkulálj és találd meg az elérhető azonnal felvehető online hitel ajánlatokat.

Betöltés...

Elég sok kalkulátor érhető el a magyar piacon, a mi működési modellünk sem különbözik ezektől túlságosan. Az online hitelek szakértőjeként ismerjük a piacon elérhető legjobb ajánlatokat. Ezeket mutatjuk meg neked néhány gyakori hitelösszeg esetén. Kerekítésből adódó eltérések viszont előfordulhatnak, ezért mindig a tényleges banki ajánlat alapján hozd meg a döntést. További kérdések és válaszok a GYIK-ben.

Kezdjük az alapokkal

Mit kell tudni az online hitelről

Ha rövid időn belül szükségünk van hitelre, ideális megoldás lehet az azonnali online hitel. Nincs többé sorban állás, bankfiókban üldögélés és egyszerűen otthonról meg tudjuk igényelni. Rengeteg előnye van, viszont egyelőre még csak néhány bank és pénzintézet biztosít teljesen online folyamatban igényelhető kölcsönöket.

Az online hitel a személyi kölcsönök egyik altípusa, és az a legfontosabb tulajdonsága, hogy az egész folyamat online történik. A folyamat során az első dolgunk a a megfelelő hitel ajánlat kiválasztása lesz, majd ezt követően szerezzük be a szükséges dokumentumokat. A szükséges dokumentumokat a legtöbb esetben a munkaviszonyunk és foglakozási típusunk befolyásolja. Munkavállalóként gyakran elég csak a bankszámla kivonat internet bankból történő letöltése, ugyanakkor nyugdíjasok, egyéni vállalkozók és őstermelők esetében számos egyéb dokumentumot kérhet be a bank. Ha mindennel megvagyunk, akkor kezdődhet az online hiteligénylés.

Mik a feltételek online hitelnél?

A feltételek teljes mértékben megegyeznek a személyi kölcsönével. Összességében bárki vehet fel online hitelt, amennyiben megfelel a következő feltételeknek:

 • 18. életév betöltése
 • legalább 6 hónapnyi munkaviszony
 • legalább a minimálbérrel megegyező havi nettó jövedelem
 • magyarországi állandó lakhely

Dokumentumokból pedig a következők kellenek:

 • jövedelemigazolás
 • személyazonosító igazolvány
 • lakcímkártya

Ezeket a dokumentumokat digitális formában is elküldhetjük vagy a videóazonosítás során mutatjuk be, majd ezt követően postai úton is beküldjük a másolatokat.

Ha a saját bankuknál igényeljük az online hitelt, akkor az adatainkat a bank eleve látja és a jövedelmet is igazolni tudja gyorsan és egyszerűen.

Mik az igénylés lépései?

Elsőként használjuk az InstaCash online hitel kalkulátorát, melynek segítségével megtalálhatjuk a számunkra legkedvezőbb online hitelt. A következő lépéseket kell ehhez tennünk:

 • Válasszuk ki az igényelni kívánt összeget és futamidőt.
 • A találatok közül válasszuk ki azt, amelyik megfelel az igényeinknek! Figyeljünk oda, hogy bár a legolcsóbb kölcsön a legkedvezőbb, a legtöbb hitelezőnél kisebb a kamat nagyobb hitelösszeg vagy egy bizonyos futamidő választása esetén. Érdemes ettől eltérő futamidőkre vagy némileg magasabb összegre is rászűrni a kalkulátorban. Így a hitelek teljes költségét tudjuk összehasonlítani.
 • Kattintsunk az “Érdekel” gombra.
 • A bank weboldalán regisztráljunk, majd töltsük ki az igénylő űrlapot vagy kérjünk visszahívást.

Az igénylés még nem egyenlő a szerződéskötéssel vagy a folyósítással. Mind a bank dönthet úgy, hogy nem adja meg a kölcsönt, de a hitelező is választhat másik pénzintézetet, ha jobb ajánlatot kap máshol. Ha hitelt igényel valaki, az még nem jelenti azt, hogy köteles is megkötni a szerződést. Sőt, érdemes több bankhoz is elküldeni az igénylést, és csak a végleges feltételek megismerése után dönteni.

Melyek az online hitel előnyei?

Rengeteg előnye van, most ezek közül sorolunk fel párat:

 • Olcsóbb, mint a hagyományos hitel – több hitelintézet is kedvezményes kamatot ad, ha online igényeljük az összeget.
 • Könnyebben összehasonlítható – Az online történő keresések segítségével könnyebben összehasonlíthatjuk a különböző hitelajánlatokat.
 • Kényelmes – Időt és egyben pénz takarítunk meg, ha kényelmesen, otthonról igényeljük az online hitelt
 • Gyors – Az igénylés azonnal megvalósítható. Nincs sorban állás és elvesztegetett idő, hiszen percek alatt elvégezhető a teljes folyamat.
 • Szabad felhasználású- A hitelösszeget bármilyen célra elkölthetjük, a bank nem fogja rajtunk számon kérni.
 • Ha szeretnénk, az online személyi kölcsönt a futamidő lejárta előtt is visszafizethetjük. Az előtörlesztés azonban általában feláras, vagyis plusz díjakat is felszámolnak rá. Ám még így is jól járunk, mert a futamidő végéig fizetett törlesztőrészlethez képes kevesebb pénzt fizetünk vissza.

Vannak az online igényelhető hiteleknek hátrányai? 

Vannak az online igényelhető hiteleknek hátrányai? 

Az online igénylés, elbírálás és folyósítás szinte csak előnnyel jár, ám ha hétvégén van szükséged a kölcsönre, akkor számolj azzal, hogy várnod kell hétfőig vagy a legközelebbi munkanapig. A banknak minden esetben jóvá kell hagynia az utalást, hétvégén pedig nem dolgoznak a hitelintézetek, vagyis a  hétvégi igénylések az azt követő első munkanapon lesznek feldolgozva.

Milyen gyorsan kapom meg a hitelt?

Ha valóban azonnali pénzügyi segítségre van szükségünk, akkor ez a lehető leggyorsabb megoldás. Küldjük el online az igénylésünket, így akár perceken belül megtudhatjuk, hogy felvehetjük-e a hitelt. Amennyiben a válasz igen, úgy órákon belül hozzájuthatunk az összeghez.

Kiválasztáskor vegyük figyelembe, hogy vannak olyan hitelintézetek, melyeknél több napba is telhet a hitel folyósítása. Jellemzően az alábbiakkal találkozhatunk:

 • 1 órán belüli folyósítás
 • 24 órán belüli folyósítás
 • több munkanapon belüli folyósítás

Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy 1 órán belüli hitel folyósítást a bankok szinte kivétel nélkül csak a meglévő ügyfelek számára biztosítják. Az ilyen, akár 1 óra alatt elérhető hitel ajánlatok az internetbankon/netbankon vagy mobilbankon keresztül érhetőek el

Tényleg létezik azonnal felvehető hitel?

Attól függ mit értünk azonnal felvehető hitel alatt. Az online hitelek megteremtették a lehetőséget a bankfióki ügyintézéstől mentes igénylési folyamatra, ugyanakkor az ilyen hiteligénylésnél is gyakran akár 1-2 nap is eltelhet a folyósításig. Ha azonnal felvehető hitel alatt a pár kattintás és 1 óra alatt elérhető hitelekre gondolunk, akkor bár csak a meglévő ügyfélkör egy részének, de néhány bank már biztosít ilyen azonnal felvehető online hitel igénylési megoldást. 

 

Azonnali online hitelfelvétel

 

Mitől számít gyorsnak egy online hitel?

Gyors online hitelre vagy gyors hitelre mint termék típusra nincs általános definíció, de még általánosan elfogadott mérték sem. A jelenlegi piaci folyamatokat ismerve általános vélekedés szerint gyors hitelnek tekinthetőek az 24 óra alatt folyósított online hitel típusok. Így aztán ha a hitel gyorsan kell, valószínűleg az online hitelfelvétel lehet a jó megoldás.

Hogyan történhet az online hitelfelvétel?

Az online hitelfelvétel folyamata bankonként eltérő lehet, de új ügyfélként várhatóan az alábbi lépéseket szükséges megtenni:

 • Online hitel kiválasztása és termékparaméterek megadása
 • Online előbírálat
 • Online/digitális azonosítás
 • Bírálathoz szükséges dokumentumok (bankszámlakivonat és munkáltatói igazolás) csatolása és/vagy postázása
 • Kölcsönszerződés elektronikus aláírása

A szerződéskötés is online zajlik?

A szerződéskötéshez választhatjuk az online vagy a papír alapú folyamatot. Bár online hitel esetében kézenfekvőbb, hogy a szerződéskötést is szeretnénk virtuálisan bonyolítani, az esetlegesen felmerülő kérdések tisztázására akár a bankfiókban is lehetőség van erre személyesen.

Ha online kötjük meg a szerződést, akkor videóazonosításra is szükség lesz, melyhez a pénzintézetek általában egy belső linket és ügyintéző segítségét is biztosítják. Az igénylőnek a személyes azonosítóira (kártyaformátumú személyazonosító igazolvány vagy vezetői engedély és lakcímkártya) lesz szüksége és háborítatlan, stabil internetes- illetve videókapcsolatra telefonról vagy laptopról.

Habár alapvetően azért választjuk az online hitelt, mert kényelmes a folyamata, nem árt tudni, hogy a személyes ügyintézés is lehet hatékony, ha van időpontunk. Akkor ugyanis pár perc alatt eldől, hogy hitelképesek vagyunk-e, sőt a bank ügyintézője ott helyben elindítja a folyósítást is.

Mi a teendő elutasított igénylésnél?

Az elutasításnak számos oka lehet. Minden hitelintézet ellenőrzi az igénylő hitelképességét. Ez azt jelenti, hogy megbizonyosodnak arról, hogy az illető hosszútávon képes lesz fizetni a felvett hitelt.

Legtöbb esetben a hitelező tudomásunkra hozza, hogy miért utasította el a kérelmünket.

Az tudható, hogy az esetek nagy részében azért utasítják el az igénylést, mert szerepelünk a KHR listán  (Központi Hitelinformációs Rendszer).

Fontos: Az online hiteligénylésekor mindig reálisan és kellő óvatossággal ítéld meg a jelenlegi és jövőbeni hiteltörlesztési képességed! Az online hitel összegének kiválasztásánál vedd figyelembe, hogy mekkora az a havi törlesztőrészlet, amelyet akkor is biztonsággal tudsz teljesíteni, ha esetleg csökken a jövedelmed vagy nem várt kiadás merül fel.

Összefoglalva tehát elmondható, hogy az online hitel: 

 • A lehető leggyorsabb személyi kölcsön, mellyel akár órákon -de inkább 1-2 napon- belül több millió forintot is a kezünkben tarthatunk. Igénylés esetén szükségünk lesz néhány dokumentumra, és a személyazonosságunk igazolására. 
 • Az már rajtunk múlik, hogy milyen intervallumot választunk a kölcsön futamidejének, és ennek függvényében fog változni a THM is, vagyis a Teljes Hiteldíjmutató. A THM meghatározza a hitel teljes díjának százalékos arányát a hitel teljes értékéhez képest, vagyis megmutatja, mekkora lesz a teljes visszafizetendő összeg. A THM értéke tartalmazza a hitel törlesztőrészlete mellett pl. a kezelési költségeket, és személyi kölcsönöknél az ügyleti kamatot vagy a számlavezetési díjat is. 
 • A bank által folyósított összeg szabad felhasználású, tehát fordíthatod autóvásárlásra éppúgy, mint nyaralásra, ingatlan vásárlásra vagy szórakozásra.

Az InstaCash online kalkulátorával pillanatok alatt megtalálhatod a számodra legkedvezőbb megoldást, és nagyon gyorsan szabadon elkölthető kölcsönhöz juthatsz!

Milyen kockázatai lehetnek az online hitel felvételének?

 • Ha az adós nem tudja fizetni a hitel törlesztőrészletét, akkor a késedelmi kamatot és a követeléskezelés költségei is az adóst terhelhetik.
 • Emellett a hitelező az adós adatait továbbíthatja a KHR rendszerbe, amely a későbbi hitelfelvételt nagyban megnehezítheti.
 • Általánosan a hitelfelvétel során jelentős kockázat még a változó kamat, ugyanakkor jelenleg szinte minden onliene kölcsön kamatperiódusa rögzített kamatozású.

MNB – Hitelfelvétel

MNB – Szabad felhasználású hitelek

Ecopedia – Személyi hitel

Friss hírek

Szakmai tartalmak

 • Itt az Újraindítási Gyorskölcsön vége

  Az Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram az eredeti terveknek megfelelően 2021. november 30-án zárul. A koronavírus-járvány miatt fizetési nehézségekkel szembesülő, a válság által leginkább sújtott ágazatokban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások és egyesületek igényelhetik a hitelt. Ez alapvetően egy forgóeszköz hitel, így készletek beszerzésére, a működési költségek fedezésére (pl. bér- és járulékfizetés, rezsiköltségek) lehet igénybe venni. Az

 • Gyorskölcsön akár 24 órán belül

  Gyorskölcsön akár 24 órán belül Mindannyiunkkal előfordult már, hogy a legváratlanabb pillanatban ütött be a krach: akkor robbant le az autónk, mikor épp kirándulni indultunk volna a családdal, pont azután romlott el otthonunkban a bojler, miután lejárt a garanciája vagy, ha nem éppen valamilyen elektronikai eszközünk, akkor az egészségünk adja fel a szolgálatot. Egy rossz

 • Érdemes nyaralásra hitelt felvenni? Mennyi manapság egy vakáció?

  Ha nyaralásra gondolunk, akkor a legtöbbünknek – a kikapcsolódás és a pihenés mellett természetesen – a tengerpart az első gondolatunk. És bár nekünk a „Balaton a Riviéra”, itthon mégsem tudunk tengerpart mellett feltöltődni. Van azonban a belföldi nyaralásnak is számos előnye. Többek között az, hogy viszonylag rövid idő alatt jutunk el különösen szép tájakra, ami