Hitel autóvásárlásra

Hitel autóvásárlásra? Egy jól kiválasztott autóhitellel megvásárolhatja álmai autóját. Nézzen szét a banki autóhitel ajánlatok között.

Betöltés...

Elég sok kalkulátor érhető el a magyar piacon, a mi működési modellünk sem különbözik ezektől túlságosan. Az online hitelek szakértőjeként ismerjük a piacon elérhető legjobb ajánlatokat. Ezeket mutatjuk meg neked néhány gyakori hitelösszeg esetén. Kerekítésből adódó eltérések viszont előfordulhatnak, ezért mindig a tényleges banki ajánlat alapján hozd meg a döntést. További kérdések és válaszok a GYIK-ben.

Kezdjük az alapokkal

Mit kell tudni a hitel autóvásárlásról

Autóhitel segítségével megvásárolhatja álmai autóját. Igényelhető hitel autóvásárlásra, új és használtra egyaránt vagy akár autóhitel kiváltásra. Az autóhitel egyéni és társas vállalkozások, valamint magánszemélyek számára egyaránt igénybe vehető hitellehetőség. Érdemes tudni, hogy a klasszikus értelembe vett autóhitel már nem létezik. A finanszírozás történhet személyi kölcsönből vagy lízingből.

Miből érdemes autót venni?

Lízing konstrukció esetén a gépjármű első körben a lízingcég tulajdonába kerül, majd hivatalosan csak a futamidő végén kerül a tulajdonos nevére az autó. Amit még érdemes tudni, hogy lízingnél legalább 20%-os önerőt kell felmutatni, és általában maximum 6-7 évre szólhat a lízingszerződés.

A másik opció, hogy személyi kölcsönt használsz autóvásárlásra. Itt egy szabadon felhasználható személyi hitelről beszélünk, aminél a hitelösszeget bármire elköltheted.

Ebben az esetben nincs kötelező önerő, de nem érdemes megtakarítás nélkül belevágni, hiszen a nagyobb hitelösszeg miatt magasabb törlesztőrészletet kell fizetni.

Mik az autóhitel jellemzői?

Az autóhitelek igazából szabadon felhasználható személyi kölcsönök, így a jellemzőik is azonosok. Ennek a hiteltípusnak az a legnagyobb előnye, hogy gyors és egyben rugalmas is:

 • bármire elkölthetjük, akár új vagy használt autóra is
 • választhatjuk fix kamattal, így a törlesztőnk kiszámítható marad hosszútávon is
 • költségek tekintetében megegyezik a lízinggel, azonban az autó a tulajdonunkba kerül
 • nincs szükség fedezetre és önerőre

Egy dologra viszont szükség van, mint minden hitelnél itt is kell jövedelemigazolás a sikeres igényléshez.

Milyen dokumentumokra van szükség?

Az autóhitel igénylése megegyezik a személyi kölcsön igénylési folyamatával. Elsőként szerezzük be a szükséges dokumentumokat és legyünk tisztába a banki feltételekkel. Az alábbi igazolásokat szerezzük be:

 • jövedelemigazolás, ami 30 napnál nem lehet régebbi,
 • érvényes személyazonosító igazolvány (személyi, jogosítvány vagy útlevél),
 • speciális dokumentumok, amit a bank kiegészítésképpen kérhet. Például a kiegészítő jövedelmekről (GYED és GYES) kérhet a bank hivatalos igazolást.

Érdemes összehasonlítani az autóhiteleket?

A válasz egyértelmű igen.

Ennek legjobb módja, ha online tesszük meg. Így percek alatt összehasonlíthatod a különböző bankok, pénzintézetek hitelajánlatait, aztán kiválaszthatod azt, amelyik a legideálisabb számodra. Az autóhitel ajánlatok jelentősen eltérhetnek egymástól, hiszen jellemzően nagy összegről beszélünk, és az autóhitelek piaca nagyon összetett.

Az InstaCash hitelkalkulátorával akár jelentős összegeket spórolhatsz meg.

Ha pedig végeztél az ajánlatok összehasonlításával, akkor meg is kezdheted az igénylést. Bárhol is igényeled meg a hitelt, ezt érdemes online megtenni, mert a legtöbb banktól kamatkedvezményt kaphatsz online igénylés esetén.

Vannak további költségek?

Ne felejtsük el, hogy az autó megvásárlásával nem állnak meg a költségek. Amennyiben nem teljesen elektromos autót vásárolunk, akkor folyamatosan kell üzemanyagot vennünk, biztosítást kötnünk (KGFB és Casco), fizetnünk a szervízelések költségét, valamint az adókat. Összességében ezek további jelentős tételt képeznek a jármű vételárán felül.

Tehát a hitel visszafizetése mellett jó, ha gondolsz a további költségekre is. Egy autó megvásárlása mindig komoly döntés, éppen ezért tervezzünk előre, hiszen ez a kölcsön évekig az életünk része lesz. Válaszd a legjobb hitelt autóvásárlásra!


MNB – Gépjárműhitelek

További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitelHitel, Személyi kölcsön kalkulátor

Friss hírek

Szakmai tartalmak

 • Személyi kölcsön aktív KHR listásoknak

  Ha új személyi kölcsönt szeretne felvenni, minél előbb nézzen utána annak, hogy rajta van-e, illetve milyen státuszban van rajta a KHR listán (régebbi nevén BAR listán). Ha volt régebben problémás hitele, tartozása, az itt látszani fog.

 • Személyi hitel külföldön dolgozóknak

    Ausztriában, Angliában vagy Németországban talált munkát, de itthon venne fel személyi hitelt? Cikkünkben megmutatjuk, mi kell hozzá.

 • Milyen finanszírozással juthatunk hajóhoz?

  Cikkünkben annak jártunk utána, hogy milyen feltételekkel kaphatunk hitel új, vagy használt vízi jármű, vagy hajó vásárlásához. A hajó megvétele és üzembehelyezése meglehetősen nagy költség:  sok esetben nagyobb, mint egy gépkocsié. Ha hajót vesz, akkor szüksége van egy előnyös finanszírozási formára, esetleg hitelre.