Mire jó az autóhitel kalkulátor?

Az autóhitel kalkulátor használatával megtalálhatjuk a számunkra legkedvezőbb autóhitelt, mindössze néhány kattintással. Kalkulálj velünk!

Elég sok kalkulátor érhető el a magyar piacon, a mi működési modellünk sem különbözik ezektől túlságosan. Az online hitelek szakértőjeként ismerjük a piacon elérhető legjobb ajánlatokat. Ezeket mutatjuk meg neked néhány gyakori hitelösszeg esetén. Kerekítésből adódó eltérések viszont előfordulhatnak, ezért mindig a tényleges banki ajánlat alapján hozd meg a döntést. További kérdések és válaszok a GYIK-ben.

Kezdjük az alapokkal

Mit kell tudni az autóhitel kalkulátorról

Az autóhitel kalkulátor segítségével összehasonlíthatjuk a hitel ajánlatokat. Autóhitel esetén nincs szükségünk önerőre és fedezetre. Érdemes még tudni az autóhitelről, hogy ez már nem a klasszikus értelembe vett autóhitel, sokkal inkább egy személyi kölcsön, személyi hitel. Hitelfelvétel előtt pedig mindenképp járjunk utána a feltételeknek és alaposan gondoljuk át döntésünket.

Hogyan segíthet az autóhitel kalkulátor?

Egy jó autóhitel kalkulátor mindig a segítségünkre lehet hitelfelvétel előtt. Mutatunk rá néhány példát:

 • Az internet segítségével gyorsan elvégezhető a kalkuláció, akár otthonról is, ezzel pedig időt spórolunk.
 • Gondoljunk bele abba, hogy vajon egyedül képesek lennénk-e arra, hogy az összes autóhitel ajánlatot megfelelően össze tudjuk hasonlítani, majd kiválasztani a legjobbat. Éppen ezért érdemes inkább biztosra menni és használni a kalkulátort.
 • A kalkulátorral percek alatt rálelhetünk az akciós autóhitelekre.
 • A hitelajánlatok rendszeresen frissülnek, amit a kalkulátorral könnyen nyomon követhetünk.

Hogy nevezik még az autóhitel kalkulátorokat?

Mivel az autóhitelek személyi kölcsönök, ezért a következőképpen érdemes keresni:

Nézzünk meg minél több kalkulátort, mert lehetnek eltérések az ajánlatok között.

A kalkulátorok két csoportra oszlanak: az egyik csoportba tartoznak a banki kalkulátorok, a másikba pedig a független kalkulátorok.

Autóhitel kalkulátorral tényleg spórolhatok?

Igen, bár úgy tűnhet, hogy nincs jelentős különbség az autóhitel ajánlatok között, azonban egy kisebb autóhitelnél is már jelentős összeget takaríthatunk meg. Az így megtakarított összeget pedig költhetjük hasznosabb dolgokra.

Az autóhitelnek mik a jellemzői?

 • nincs szükségünk önerőre
 • nincs szükségünk fedezetre
 • létezik fix kamatozású, ezáltal kiszámítható
 • akár új vagy használt autóra is költhetjük
 • a lízinggel ellentétben itt a tulajdonunkba kerül az autó

A fentiek alapján láthatjuk, hogy autóvásárlásra az autóhitel a legjobb finanszírozási forma. Az igénylésnél viszont ne felejtsük el, hogy szükségünk lesz jövedelemigazolásra.

Autóhitel kalkulátor elérhető az InstaCash oldalon?

Igen, ha kicsit feljebb görgetünk az oldalon, akkor láthatjuk a kalkulátort, ahol megadhatjuk, hogy milyen futamidőre, mekkora összeget szeretnénk felvenni. Ha minél pontosabb eredményre vágyunk, akkor adjuk meg a havi nettó fizetésünket is, így biztosan a legjobb ajánlatokat jelenítjük meg számodra.


Autohitelcentrum.hu – Autóhitel fogalmak

MNB – Hitelkalkulátor

Ecopedia – Hitel

További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitelHitel, Személyi kölcsön kalkulátor

Friss hírek

Szakmai tartalmak

 • személyi kölcsön folyósítás

  Mennyi idő alatt folyósítják a személyi kölcsönt?

  Személyi kölcsönhöz jutni nemcsak egyszerű, de gyors is. A szabad felhasználású hitel egyik előnye, hogy szinte bármire elkölthető, a bank nem ellenőrzi, hogy teljesült-e a hitelcél, mint például a lakáshitel esetén.

 • egyre több személyi kölcsön

  Miért veszünk fel egyre több személyi kölcsönt?

  A személyi kölcsönök állománya 26%-kal nőtt 2019 első negyedévében, így ez a piac ma felszálló ágban van Magyarországon. A személyi hitelösszeg  nagysága átlagosan 1,48 millió forint volt, ami 16 százalékkal több az elmúlt év hasonló időszakához képest.

 • gyorskölcsönök a piacon

  Milyen gyorskölcsönök érhetők el jelenleg a piacon?

  Azonnali és egyszerű gyorskölcsönt keres? A hazai piacon több bank és pénzintézet foglalkozik személyi hitelekkel, gyorskölcsönökkel különösen azóta, hogy a hazai hitelfelvételi hajlandóság már elérte, sőt meg is haladta a 2008-as válság előtti szintet.