Személyi hitel kalkulátor funkciója

A személyi hitel kalkulátor segít neked abban, hogy könnyedén megtaláld a legjobb hitel ajánlatokat. Kalkulálj velünk még ma!

Betöltés...

Elég sok kalkulátor érhető el a magyar piacon, a mi működési modellünk sem különbözik ezektől túlságosan. Az online hitelek szakértőjeként ismerjük a piacon elérhető legjobb ajánlatokat. Ezeket mutatjuk meg neked néhány gyakori hitelösszeg esetén. Kerekítésből adódó eltérések viszont előfordulhatnak, ezért mindig a tényleges banki ajánlat alapján hozd meg a döntést. További kérdések és válaszok a GYIK-ben.

Kezdjük az alapokkal

Mit kell tudni a személyi hitel kalkulátorról

Amikor valaki hitelfelvételen gondolkodik, megpróbálja valamilyen módon kiválasztani a megfelelő hitel terméket. Ennek a keresésnek, kiválasztásnak számtalan módja van. Lehet személyesen érdeklődni a bankfiókokban, körbe lehet telefonálni a hitelintézeteket, de minden kétséget kizáróan az interneten keresztül történő informálódás a legegyszerűbb, leggyorsabb és legolcsóbb. Az interneten pedig a legkézenfekvőbb megoldás pénzügyi aggregátor oldalak meglátogatása, amelyek éppen a személyi hitel kalkulátor segítségével választják ki a legjobb ajánlatokat. Elegendő néhány paramétert megadni és máris láthatók az elérhető ajánlatok.

Hogyan működik a személyi hitel kalkulátor?

A személyi hitel kalkulátor működésének lényege, hogy az ügyfél megadja, hogy milyen paraméterekkel szeretne hitelt felvenni. Megadja, hogy mekkora összegű hitelt szeretne felvenni. Ezután a kalkulátortól függően vagy a futamidő hosszát, vagy a havi törlesztőrészlet összegét kell kiválasztani, majd a kalkulátor kilistázza a megadott paraméterek alapján az elérhető ajánlatokat. Általában a futamidő hosszát szokták megadni, és amennyiben az ahhoz kalkulált havi törlesztőrészlet összege túl magas, módosítani kell a futamidőn. A megjelenített ajánlatokat általában a THM alapján rangsorolják a kalkulátorok, hiszen az azonos hitelösszeg – futamidő kombinációk esetében az alacsonyabb THM-el rendelkező ajánlat a kedvezőbb.

Mennyire megbízható az eredménye?

A személyi hitel kalkulátorokat általában pénzügyi összehasonlító weboldalak üzemeltetik. Ez azt jelenti, hogy azoknak a hitelintézeteknek az ajánlatait jeleníti meg a kalkulátor, amelyekkel a pénzügyi aggregátor weboldal kapcsolatban áll. Így a megjelenített ajánlatok eredménye megbízható, viszont fontos tisztában lenni azzal, hogy nem biztos, hogy valamennyi pénzintézet ajánlata köztük van.

Hol találkozunk személyi hitel kalkulátorral?

A személyi hitel kalkulátorokat a pénzügyi összehasonlító weboldalakon találjuk meg. Ezek azok a vállalkozások, amelyek célja független módon megtalálni a legoptimálisabb ajánlatot az érdeklődők számára. A bankok weboldalán is van kalkulátor, de az kizárólag a bank saját termékeit jeleníti meg.

A bankok is érdekeltek a személyi hitel kalkulátorok használatában?

A bankok együttműködési megállapodás keretén belül jelennek meg a pénzügyi aggregátor oldalakon. Mivel a bankok nagyjából ugyanakkora jutalékot fizetnek a pénzügyi összehasonlító oldalakat működtető vállalkozásoknak, így az ügyfél számára nincs jelentősége, hogy a pénzügyi összehasonlító oldalról, vagy közvetlenül kerül a bank hiteligénylő oldalára. Így tehát kijelenthetjük, hogy a bankok is érdekeltek a személyi hitel kalkulátorok használatában, hiszen ha az ő ajánlatuk lesz az ügyfél számára a legszimpatikusabb, náluk veheti fel a hitelt.

Vannak buktatói a személyi hitel kalkulátor használatának?

Az érdeklődők számára igazi buktatói nincsenek annak, hogy pénzügyi összehasonlító oldalon keresztül találja meg a megfelelő hitelt. Ami gondot jelenthet, ha a működését érti félre az ügyfél, hiszen az általa megadott paraméterek alapján megjelenő ajánlatok nem azt jelentik, hogy az adott pénzintézet meg is adja az igényelt hitelt, hiszen a hitelbírálati folyamat csak azután indul el, hogy az ügyfél a pénzintézet honlapján elindítja a hiteligénylést.


MNB – Hitelkalkulátor

Személyi hitel kalkulátor

MNB – Személyi kölcsön

További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitelHitel, Személyi kölcsön kalkulátor

Friss hírek

Szakmai tartalmak

 • gyorskölcsön jövedelmigazolás nélkül

  Gyorskölcsön jövedelemigazolás nélkül azonnal

  A szabad felhasználású gyorskölcsön piacán egyre élénkebb kereslet mutatkozik. Mára szinte eltűnt az emberekből a hitelekkel szembeni távolságtartás, illetve túlzó óvatosság, amit a 2008-as válság hatása volt.

 • falusi CSOK

  Kinek jár a Falusi CSOK?

  A kormány, családokat segítő pénzügyi programjának kiemelkedően nagy érdeklődésre számító pontja a Családi Otthonteremtési 5000 fő alatti kistelepüléseken. A kedvezmény olyan falvakat érint, ahol a lakosság száma a 2003. január 1-jei adatokhoz képest nagyobb mértékben csökkent, mint az országos átlag.

 • személyi kölcsön folyósítás

  Mennyi idő alatt folyósítják a személyi kölcsönt?

  Személyi kölcsönhöz jutni nemcsak egyszerű, de gyors is. A szabad felhasználású hitel egyik előnye, hogy szinte bármire elkölthető, a bank nem ellenőrzi, hogy teljesült-e a hitelcél, mint például a lakáshitel esetén.