Gyors kölcsön 1 nap alatt

Azt a fajta kölcsönt nevezzük gyors kölcsönnek, ami az igénylés leadása után általában 24 órán belül meg is érkezik a számlára a hitelintézettől.

Elég sok kalkulátor érhető el a magyar piacon, a mi működési modellünk sem különbözik ezektől túlságosan. Az online hitelek szakértőjeként ismerjük a piacon elérhető legjobb ajánlatokat. Ezeket mutatjuk meg neked néhány gyakori hitelösszeg esetén. Kerekítésből adódó eltérések viszont előfordulhatnak, ezért mindig a tényleges banki ajánlat alapján hozd meg a döntést. További kérdések és válaszok a GYIK-ben.

Kezdjük az alapokkal

Mit kell tudni a gyors kölcsönről

A gyors kölcsönök a személyi kölcsönök legújabb generációját testesítik meg. Korábban valóban gyorsan elintézhető kölcsönre nem volt lehetőség. Bármelyik hiteltípust választotta az ügyfél, nem volt lehetőség azonnali kölcsön ügyintézésre. Az igénylés feldolgozása is napokat vett igénybe, majd következett a hitelbírálati szakasz, és csak utána a folyósítás. A jogszabályi környezet megváltozása lehetővé tette a videóazonosítást, így a folyamat lerövidülését is. Mára megjelentek az online ügyintézhető kölcsönök a bankok kínálatában és az online igénylés miatt a gyors kölcsön akár egy órán belül teljes mértékben elintézhető. Az igénylés leadása után akár egy óra múlva már használhatja is a pénzt az ügyfél.

Mi szükséges gyors kölcsön igényléséhez?

A gyors kölcsön igénylésének feltételei megegyeznek a személyi kölcsönök igénylési feltételeivel. Néhány lényeges feltétele van a kölcsönigénylésnek:

 • az igénylőnek rendelkezni kell rendszeres jövedelemmel
 • az igénylő nem lehet aktív vagy passzív KHR státuszú
 • szükséges, hogy rendelkezzen elegendő szabad jövedelemmel a hitel törlesztéséhez.

Amennyiben az igénylő már több hitellel rendelkezik, a bank megvizsgálja, hogy megfelel-e a jövedelme a JTM szabályainak. Előzőeken kívül vannak egyéb feltételek, melyek hitelintézetenként eltérőek lehetnek.

Ki kaphat gyors kölcsönt?

Minden igénylő, aki megfelel a pénzintézet által támasztott követelményeknek, igényelhet gyors kölcsönt. Ezek elsősorban az igénylő életkorára, jövedelmi viszonyaira és arra vonatkoznak, hogy ne szerepeljen az igénylő negatív bejegyzéssel a Központi Hitelinformációs Rendszerben.

Mi az igénylés folyamata?

A gyors kölcsön igénylésének lépései megegyeznek a szabad felhasználású kölcsönök igénylésének lépéseivel. Ezek a következők:

 • Az érdeklődő kiválasztja a megfelelő kölcsönt. Ezt a legegyszerűbb egy pénzügyi összehasonlító oldal segítségével megtenni.
 • A kiválasztott gyors kölcsön ajánlatot nyújtó pénzintézet honlapján ki kell választani az adott hitel terméket.
 • Az online igénylési folyamat lépéseit követve be kell nyújtani a hiteligénylést.
 • Az azonosítás elvégzése után megérkezik a hitelbírálat eredménye.
 • Amennyiben a bank pozitívan bírálta el a hiteligénylést, alá kell írni elektronikusan a szükséges dokumentumokat.
 • A bank átutalja a kölcsön összegét.

Mi a jobb, a gyors kölcsön vagy a jelzálog alapú személyi kölcsön?

A jelenlegi kamatkörnyezetben a kölcsönök kamatai az ügyfelek szempontjából kedvezővé váltak. A különböző kölcsönök kamatai kiegyenlítődtek, nincs szignifikáns különbség egy gyors kölcsön és egy jelzálog alapú személyi kölcsön kamatai között. Mivel mindkettő esetében az igazolt jövedelem befolyásolja azt, hogy megkapja-e az ügyfél a kölcsönt, vagy sem, nincs jelentősége, hogy melyiket igényli az ügyfél.

Mire figyeljünk gyors kölcsön igénylésekor?

A legmegfelelőbb gyors kölcsön kiválasztásához mindenképpen érdemes szakértő segítségét igénybe venni, főleg, ha az igénylő nem tájékozott a pénzügyekben. A személyes tanácsadást kiválthatják a pénzügyi összehasonlító oldalak, mint az instacash.hu. A különböző ajánlatok részletes ismertetésén túl rengeteg hasznos információt nyújtanak az érdeklődőknek. Ezeket mindenképpen érdemes átolvasni. Ami a konkrét ajánlatokat illeti, érdemes bizonyos szempontok szerint rangsorolni őket. A legjobb, ha a THM – teljes hiteldíj mutató – alapján rangsorolni az ajánlatokat, feltéve, hogy azonos paraméterekkel rendelkeznek. A legalacsonyabb THM-el rendelkező ajánlat lesz anyagilag a legkedvezőbb.


Wikipédia – Gyors kölcsön

MNB – Gyors kölcsön sajtóközlemény

MNB – Egy percben a gyors kölcsönökről

További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitel

Friss hírek

Szakmai tartalmak

 • annuitásos hitel

  Annuitásos hitelnél mire figyeljünk?

  Amikor igénybe vesszük a hitelkalkulátort és a különböző személyi kölcsönök között nézelődünk, akkor sok ismeretlen fogalom kerülhet a szemünk elé. Többek között ilyen az annuitásos hitel is, ami hazánkban az egyik leggyakoribb hiteltermékek közé tartozik.

 • A babaváró támogatás hitelnek minősül?

  A babaváró támogatás egy olyan kamatmentes, szabad felhasználású személyi hitel konstrukció, amely a kamatmentességhez kiköti legalább egy gyermek vállalását, és amely bármire fordítható, amire a fiatal párnak aktuálisan szüksége van.

 • kölcsönszerződés

  Kölcsönszerződésnél mire figyeljünk?

  A kölcsönszerződés fontos, a pénzügyi lehetőségeket évekre meghatározó elköteleződés, ezért nagyon is számít, hogy tisztában legyünk azzal, miként hozhatunk felelős és tudatos döntést!