Gyors kölcsön 1 nap alatt

Gyorsan pénzre van szükséged? Hasonlítsd össze a gyors kölcsön ajánlatokat kalkulátorunk segítségével. Kalkulálj velünk!

Elég sok kalkulátor érhető el a magyar piacon, a mi működési modellünk sem különbözik ezektől túlságosan. Az online hitelek szakértőjeként ismerjük a piacon elérhető legjobb ajánlatokat. Ezeket mutatjuk meg neked néhány gyakori hitelösszeg esetén. Kerekítésből adódó eltérések viszont előfordulhatnak, ezért mindig a tényleges banki ajánlat alapján hozd meg a döntést. További kérdések és válaszok a GYIK-ben.

Kezdjük az alapokkal

Mit kell tudni a gyors kölcsönről

A gyors kölcsönök a személyi kölcsönök legújabb generációját testesítik meg. Korábban valóban gyorsan elintézhető kölcsönre nem volt lehetőség. Bármelyik hiteltípust választotta az ügyfél, nem volt lehetőség azonnali kölcsön ügyintézésre. Az igénylés feldolgozása is napokat vett igénybe, majd következett a hitelbírálati szakasz, és csak utána a folyósítás. A jogszabályi környezet megváltozása lehetővé tette a videóazonosítást, így a folyamat lerövidülését is. Mára megjelentek az online ügyintézhető kölcsönök a bankok kínálatában és az online igénylés miatt a gyors kölcsön akár egy órán belül teljes mértékben elintézhető. Az igénylés leadása után akár egy óra múlva már használhatja is a pénzt az ügyfél.

Mi szükséges gyors kölcsön igényléséhez?

A gyors kölcsön igénylésének feltételei megegyeznek a személyi kölcsönök igénylési feltételeivel. Néhány lényeges feltétele van a kölcsönigénylésnek:

 • az igénylőnek rendelkezni kell rendszeres jövedelemmel
 • az igénylő nem lehet aktív vagy passzív KHR státuszú
 • szükséges, hogy rendelkezzen elegendő szabad jövedelemmel a hitel törlesztéséhez.

Amennyiben az igénylő már több hitellel rendelkezik, a bank megvizsgálja, hogy megfelel-e a jövedelme a JTM szabályainak. Előzőeken kívül vannak egyéb feltételek, melyek hitelintézetenként eltérőek lehetnek.

Ki kaphat gyors kölcsönt?

Minden igénylő, aki megfelel a pénzintézet által támasztott követelményeknek, igényelhet gyors kölcsönt. Ezek elsősorban az igénylő életkorára, jövedelmi viszonyaira és arra vonatkoznak, hogy ne szerepeljen az igénylő negatív bejegyzéssel a Központi Hitelinformációs Rendszerben.

Mi az igénylés folyamata?

A gyors kölcsön igénylésének lépései megegyeznek a szabad felhasználású kölcsönök igénylésének lépéseivel. Ezek a következők:

 • Az érdeklődő kiválasztja a megfelelő kölcsönt. Ezt a legegyszerűbb egy pénzügyi összehasonlító oldal segítségével megtenni.
 • A kiválasztott gyors kölcsön ajánlatot nyújtó pénzintézet honlapján ki kell választani az adott hitel terméket.
 • Az online igénylési folyamat lépéseit követve be kell nyújtani a hiteligénylést.
 • Az azonosítás elvégzése után megérkezik a hitelbírálat eredménye.
 • Amennyiben a bank pozitívan bírálta el a hiteligénylést, alá kell írni elektronikusan a szükséges dokumentumokat.
 • A bank átutalja a kölcsön összegét.

Mi a jobb, a gyors kölcsön vagy a jelzálog alapú személyi kölcsön?

A jelenlegi kamatkörnyezetben a kölcsönök kamatai az ügyfelek szempontjából kedvezővé váltak. A különböző kölcsönök kamatai kiegyenlítődtek, nincs szignifikáns különbség egy gyors kölcsön és egy jelzálog alapú személyi kölcsön kamatai között. Mivel mindkettő esetében az igazolt jövedelem befolyásolja azt, hogy megkapja-e az ügyfél a kölcsönt, vagy sem, nincs jelentősége, hogy melyiket igényli az ügyfél.

Mire figyeljünk gyors kölcsön igénylésekor?

A legmegfelelőbb gyors kölcsön kiválasztásához mindenképpen érdemes szakértő segítségét igénybe venni, főleg, ha az igénylő nem tájékozott a pénzügyekben. A személyes tanácsadást kiválthatják a pénzügyi összehasonlító oldalak, mint az instacash.hu. A különböző ajánlatok részletes ismertetésén túl rengeteg hasznos információt nyújtanak az érdeklődőknek. Ezeket mindenképpen érdemes átolvasni. Ami a konkrét ajánlatokat illeti, érdemes bizonyos szempontok szerint rangsorolni őket. A legjobb, ha a THM – teljes hiteldíj mutató – alapján rangsorolni az ajánlatokat, feltéve, hogy azonos paraméterekkel rendelkeznek. A legalacsonyabb THM-el rendelkező ajánlat lesz anyagilag a legkedvezőbb.


Wikipédia – Gyors kölcsön

MNB – Gyors kölcsön sajtóközlemény

MNB – Egy percben a gyors kölcsönökről

További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitelHitel, Személyi kölcsön kalkulátor

Friss hírek

Szakmai tartalmak

 • személyi kölcsön folyósítás

  Mennyi idő alatt folyósítják a személyi kölcsönt?

  Személyi kölcsönhöz jutni nemcsak egyszerű, de gyors is. A szabad felhasználású hitel egyik előnye, hogy szinte bármire elkölthető, a bank nem ellenőrzi, hogy teljesült-e a hitelcél, mint például a lakáshitel esetén.

 • egyre több személyi kölcsön

  Miért veszünk fel egyre több személyi kölcsönt?

  A személyi kölcsönök állománya 26%-kal nőtt 2019 első negyedévében, így ez a piac ma felszálló ágban van Magyarországon. A személyi hitelösszeg  nagysága átlagosan 1,48 millió forint volt, ami 16 százalékkal több az elmúlt év hasonló időszakához képest.

 • gyorskölcsönök a piacon

  Milyen gyorskölcsönök érhetők el jelenleg a piacon?

  Azonnali és egyszerű gyorskölcsönt keres? A hazai piacon több bank és pénzintézet foglalkozik személyi hitelekkel, gyorskölcsönökkel különösen azóta, hogy a hazai hitelfelvételi hajlandóság már elérte, sőt meg is haladta a 2008-as válság előtti szintet.