Magyarország a személyi kölcsön Mekkája az elmúlt évek statisztikái szerint. Sokan viszont a kedvező adózási feltételek miatt választják a KATA vállalkozást, ami némileg megnehezítheti a személyi kölcsön igénylését.
jacint.biro

jacint.biro

április 6, 2019

0 hozzászólás

Magyarország a személyi kölcsön Mekkája az elmúlt évek statisztikái szerint. Sokan viszont a kedvező adózási feltételek miatt választják a KATA vállalkozást, ami némileg megnehezítheti a személyi kölcsön igénylését.

Egy szabadon felhasználható személyi kölcsön a legjobb választás ha kiegészítésre van szükség. Legyen szó orvosi kezelésről, tanulmányok finanszírozásáról, autóvásárlásról, lakásfelújításról, a személyi kölcsön sokféle probléma megoldására lehetőség.

A KATA vállalkozás nem zárja ki a személyi kölcsön igénylését.

Bár a személyi kölcsön a legkönnyebben igénybe vehető hitelforma, a KATA vállalkozók számára az igénylés mégis bonyolultabb művelet. Így ha valaki KATA vállalkozóként szeretne személyi kölcsönt igényelni,alaposabban utána kell járnia a feltételeknek.

Mivel személyi hitel után folyamodunk az alapkövetelmények itt is megtalálhatóak, szükség lesz a következő iratokra:

  • fényképes igazolvány
  • lakcímkártya
  • jövedelemigazolás
  • bankszámlakivonat

Régebben a KATA vállalkozóknak nagyon nehéz volt gyorskölcsönt igényelni, szinte szóba sem álltak velük a hitelintézetek. Mára ez már szerencsére megváltozott és a megnövekedett dokumentációs igény ellenére ez már nem feltétlenül jelent akadályt.

Ezeknek a követelményeknek kell megfelelni személyi kölcsön igénylésnél.

Amikor személyi kölcsön után folyamodunk és alkalmazotti státuszban vagyunk, akkor mindössze már 18. életév betöltése után igényelhető hitel. Legalább is a legtöbb banknál. Vállalkozóként ez a korhatár kitolódik, ugyanis ebben az esetben nem adnak hitelt ha nem értünk el egy meghatározott életkor. Jellemzően ez 20-23 életév betöltését jelenti.

Ezen felül az igénylés során plusz dokumentumok bemutatásának is eleget kell tenni ami a következőket jelenti:

  • NAV jövedelemigazolás
  • NAV köztehermentes igazolás
  • adott esetben cégkivonat és társasági szerződés
  • előfordulhat, hogy a bevételi nyilvántartást is mellékelni kell a hitelkérelemhez (Egyéni vállalkozóknak vezetni kell a bevételeket)
Személyi kölcsön KATA vállalkozóknak
Sokan választják vállalkozási formaként a KATA adózást, de vajon személyi kölcsönt így lehet igényelni?

 

Miről szólnak ezek a dokumentumok?  

Vállalkozóként sokkal szigorúbb feltételeknek kell megfelelni. A jövedelemigazolást például csak a NAV-tól tudunk kérni. Vállalkozóként ugyanis a saját magunk főnöke vagyunk, magunknak nem állíthatunk ki igazolást, ezért csak a felettünk álló szerv teheti ezt meg.

Amit viszont még szigorúbban vesznek személyi kölcsön igénylésnél az a vállalkozás pénzügyi helyzete. Ugyanis a vállalkozás nem rendelkezhet tartozással, sőt, ami még fontosabb, vállalkozóként nem csak a cég, hanem magánszemélyként sem tartozhatunk adóval. Erről kimutatást szintén a NAV állít ki. (köztehermentes igazolás)

Fontos még kiemelni, hogy a vállalkozásnak rendelkeznie kell legalább egy lezárt üzleti évvel. Bankonként ez eltérő, az Erste bank például 2 lezárt üzleti év után áll szóba velünk. Ma már a lezárt üzleti év csak akkor fogadható el, ha a vállalkozás január 1.-től december 31.-ig működött. Amennyiben a vállalkozás év közben lett alapítva, az nem számít üzleti évnek.

A felvehető hitelösszeg kiszámítása.

Amennyiben a vállalkozás elegendő mennyiségű jövedelmet tud felmutatni ugyanolyan feltételek mellett igényelhet személyi kölcsönt.

A személyi kölcsön összege a jövedelem nagyságától függ, hiszen nincs mögötte például ingatlan fedezet, ezért a fő biztosíték a felmutatott kereset lesz. Emiatt a jövedelemvizsgálat szigorúbb és a rendszeres kiadásokat is figyelembe veszik.

A bankok meghatározzák, hogy a már meglévő vagy leendő hitel törlesztő részlete a kereset hány százalékát teheti ki. Tehát, minél kisebb a hitel törlesztésére fordítható szabad jövedelem, annál kisebb lesz az igényelhető összeg is.

Ez az összeg akkor emelhető meg jelentős mértékben, ha a hitel mögé ingatlanfedezetet tudunk tenni. Ez azt jelenti, hogy jelzálog alapú hitelt veszünk fel, de mint a személyi kölcsön, ez is szabad felhasználású, a bank nem ellenőrzi le, mire költjük el a felvett összeget.

 
[sc_offer_view id=”289″]
 


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitel

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről