Személyi kölcsön nyújthatja Önnek is a megoldást a fellépő pénzügyi nehézségek ellen. Ne kapkodja el a döntést, akciós személyi kölcsönnel még akár Ön is jól járhat.
jacint.biro

jacint.biro

január 16, 2019

0 hozzászólás

Személyi kölcsön nyújthatja Önnek is a megoldást a fellépő pénzügyi nehézségek ellen. Ne kapkodja el a döntést, akciós személyi kölcsönnel még akár Ön is jól járhat.

Hogy válasszunk akciós személyi kölcsönt?

Ha akciós személyi hitelt szeretnénk felvenni ne csak a saját bankunk háza táján nézzünk szét. Ma Magyarországon több tucat pénzintézet kínál hitelt, ezért érdemes alaposan körüljárni a témát, és hitelkalkulátor segítségével összehasonlítani az ajánlatokat.

A személyi kölcsön feltételei megegyeznek a többi kölcsönével:

Személyi kölcsön felvételénél az elsődleges szempont, hogy a számunkra legkedvezőbb ajánlatot találjuk meg. Az első és talán legfontosabb szempont, hogy fix kamatozású személyi kölcsönt vegyünk fel. Ezzel megelőzhető, hogy egy év múlva akár a duplájára rúgjon a havi törlesztő. Azáltal, hogy a havi kiadás mindig fix marad, Ön és családja nyugodtan tervezhet előre.

Személyi kölcsön bank
Válasszon akciós személyi kölcsönt, hogy ne a bank járjon jól

 

Csökkentse a költségeket akciós személyi kölcsönnel.

Akciós személyi kölcsön közé azokat az ajánlatokat soroljuk amelyeknél a bank kedvezményeket biztosít számunkra. Igyekezzünk olyan személyi kölcsönt találni ahol a bank kamatkedvezményt biztosít számunkra. Fontos kérdés viszont, hogy az ilyen kedvezményekre miként tehetünk szert.

Ez bankonként eltérő lehet, van viszont néhány nagyon jellemző feltétel mint:

  • jelentős kamatkedvezményt biztosít az Ön számára, ha annál a banknál veszi fel a hitelt ahol a bankszámlát is vezeti
  • kedvezményt biztosít az is, ha egy meghatározott összeg felett érkezik be pénz a számlánkra (fontos, hogy ez csak akkor opció ha havonta fixen beérkezik ez az összeg)
  • néhány bank azt is figyelembe veszi, hogy Ön milyen régóta dolgozik az adott munkahelyén (a hosszú ideje fennálló munkaviszony biztos jövedelmet mutat).

Ha sikerül minden feltételnek eleget tenni az jelentős kamatkedvezményhez juttatja Önt. Ez akár 5-6% kedvezményt is jelenthet, ami már alapos indok arra, hogy válogassunk a bankok ajánlatai között.

Minden banknak van ugyanis olyan rövid ideig tartó akciós ajánlata, amellyel Ön a teljes futamidő alatt akár több százezer forintot is megspórolhat. Esetenként a futamidőt tolják ki, ami alacsonyabb havi törlesztőrészletet jelent. Olyan akciós személyi kölcsönbe is belefuthatunk, ahol elengedik a hitelfelvétel költségeit (folyósítási díj, közjegyzői díj), de még akár az adóstárs bevonásának kitételét is. Ha Ön igazán körültekintően jár el, akár ezek együttes eltörlésével is találkozhat.

Problémák, amelyek gondot jelenthetnek a hiteligénylésnél.

Bizonyos helyzetekben a bank kötelező kitétele az adóstárs vagy kezes bevonása a hitelügyletbe. Ez sokaknál jelent problémát azért mert egyedülálló, esetleg a család, rokonság egyik tagját sem akarják vagy tudják meggyőzni egy ilyen lépésről.

Nem mindig a legolcsóbb a legjobb. A hitelkonstrukciók napról napra változnak, sok helyen találni egyszeri akciós személyi kölcsönt. Ez jelentheti, hogy Ön olyan akciós személyi kölcsönbe fut bele, ahol a THM nagyon alacsony. Fontos azonban az apóbetűs részeket elolvasni. Az alacsony THM csábító, de elképzelhető, hogy a bank induló költséget számol fel, munkabért kell érkeztetni. Megesik, hogy a törlesztő részletet lehet csekken fizetni, de ezért plusz költséget számítanak fel.

Fontos kiemelni még egyszer, hogy az alapos körültekintés jobb ajánlatot hozhat. Elképzelhető, hogy más pénzintézeteknél a standard, nem akciós személyi kölcsönnel jobban járhat.


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitel

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről