Hogyan kapható olcsó hitel hogy lecseréljem a kölcsöneimet?

Toldi Miklós Toldi Miklós
2018. november 28.

Hitel kiváltása személyi kölcsön segítségével, vagy adósságrendező hitel ingatlan jelzálog alapon. Régi, magas THM-re felvett hitelek lecserélése: Használja hitelkalkulátorunkat most!

Hogyan kapható olcsó hitel hogy lecseréljem a kölcsöneimet?

Az utóbbi néhány év robbanásszerű változást hozott a személyi hitelek piacán és a kedvező hitelkamatok is sokaknak tűntek vonzóak. A bankok is erőteljes hitel kihelyezési offenzívát indítottak, így egyre többen sokfelé adósodtak el. A viszonylag drágább hitelek közé tartoznak a szabad felhasználású hitelek, áruhitelek, a hitelkártyák, sőt egyes folyószámlahitelek is.

A hitelhalmozás, a “lyukak tömködése” sokszor vezet ahhoz, hogy sokan azért vesznek fel újabb és újabb hiteleket, hogy valamiből fedezzék a sokfelé történő eladósodás okozta pénzzavart, ami könnyen beindíthat egy adósságspirált.

A hitelek és kölcsönök menedzselése, ésszerű mederbe szorítása ésszerű és gazdaságilag indokolt lépés, amivel úrrá lehet lenni az átmeneti pénzzavaron, illetve az adósnak lehetősége nyílik egy fix havi részlettel számolva a pénzügyi tervezését is stabil alapokra helyeznie.

Adósságrendezésre többféle hitelt lehetséges, melyek a  felhasználható összeg, illetve a fedezet tekintetében térnek el egymástól. Az nem mindegy, hogy mennyi idő alatt és mekkora havi törlesztőrészlettel kell számolni. Végül is itt fog eldőlni, hogy olcsó hitel az, ami annak látszik, vagy sem. A Teljes Hiteldíj Mutató, a THM a legjobb összehasonlítási alap.

Egy jó hitelkalkulátor megmutatja a bankok ajánlatát, Önnek csak döntenie kell: >>>

Nézzük meg, mit jelent ez a gyakorlatban. A meglévő drága hitel és kényelmetlenül sok kölcsön állománya lecserélésére alapvetően 3 módszert tudunk ajánlani

Hitelkiváltó kölcsönök
Hitel kiváltása személyi kölcsönnel

 

1 Hitel kiváltása személyi kölcsön segítségével

Ez a hiteltípus akkor jó, ha gyorsan szeretne lépni, akkor a sok drága hitel helyett egy személyi kölcsönt fizet. Előnye, hogy megspórol vele annyi időt, amit a jelzáloghitelezés során a földhivatali bejegyzés és a hosszabb procedúra jelet. De az is lehet, hogy Önnek nincs hitel fedezetéül felajánlható ingatlanja. Mivel a bank ilyen esetben több biztosítékot, kezest, keresetigazolásokat fog bekérni, az ügyintézésre fel kell készülnie.

Személyi kölcsön segítségével több, akár nagyobb összegű áruhitel, gyorskölcsön és sokféle hitelkártya tartozás is kiváltható, melyek Igen magas, akár 30-38%-os THM-mel is futhattak. Ebben az esetben lehetősége van egy Ön által megnevezett összeget felvenni, ami nem 100%-ban csak a banki hitel kiváltására használhat, hanem ha van még egyéb, új célja is (magántartozás kiegyenlítése, ékszerzálog visszaváltás, vagy épp még be kell szereznie valamit) akkor arra is megfelelő.

Nézze meg személyi kölcsön kalkulátor segítségével, mi lenne előnyös Önnek! 

2 Hitelkiváltás, adósságrendező hitel segítségével, ingatlan jelzálog alapon

Ha Önnek van egy saját, forgalomképes ingatlana, azt is felajánlhatja fedezetül az adósságrendező hitel felvételekor. Ez akkor is jó opció lehet, ha például nincs akkora jövedelme, amire gond nélkül lehetne megkapni a hitelt. Ha szabad felhasználású jelzáloghitelt vesz fel, arra ugyanúgy érvényes az, amit a személyi kölcsönre írtunk, vagyis más cél is lehet benne, mint a banki tartozásainak kiegyenlítése.

3 Hitelkiváltó hitel – klasszikusan csak egy célra

Ez az a hitel, amit csak arra vehet fel, hogy más tartozásait egységesítse.

Akkora összegű hitelkiváltó hitelt igényelhet fel, amennyi még hátra van a már meglévő kölcsönéből. Itt is két eset lehetséges:

  1. A  futamidő ugyanannyi marad ám mivel kevesebb a kamat, a havi hiteltörlesztő részlete kevesebb lesz.
  2. A futamidő megnő, vagyis tovább fogja fizetni, mint eredetileg a felvett előnytelenebb hitelt, ellenben alacsony

Régi, magas THM-re felvett hitelek lecserélése

Mi ma az olcsó személyi hitel? A 2010-2012-ben felvett személyi hitel átlagos kamata 20-25% körül mozgott, vagyis sokkal rosszabb körülményekkel vette fel, mint amit ma megkaphat. Most a kamat 10% körül mozog, illetve a THM 8-14% között is lehet. A bankok sokkal könnyebben adnak személyi kölcsönöket, de a jelzáloghitel fedezetű kölcsönök is előnyösebb konstrukciók a régebbieknél. Egyre több korszerű banki termék, hitel van a piacon, érdemes friss szemmel körbenézni.

Korszerű személyi kölcsön
Az online személyi kölcsönök elterjedése töretlen

 

Korszerű hitel mindig van

Ha változó kamatozású hitel a régi kölcsöne, akkor azzal is jobban jár, ha lecseréli egy fix, kiszámítható,vagyis rögzített kamatú hitelre, ami akár a teljes futamidő alatt, akár több kamatperióduson keresztül ugyanazt a költséget fogja jelenteni Önnek. Ezzel szerezhet annyi könnyebbséget is, hogy a havi részletek olcsóbbá válhatnak, mint amit a jelenlegi konstrukciója diktál.

De lehet az új hitel magasabb összegű  is, mint a tartozása.

Ha vállalja ugyanazt a törlesztőt, de hosszabb időn át, akkor a meglevő hitele végtörleszthető egy összegben, Új céljait is meg tudja valósítani a további hitelrészből, nem érezheti bezárva magát a keretei közé. Így jobban is jár, mintha megvárná a futamidő végét és még egy lépéselőnyhöz is jut jelenlegi helyzetében.


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitelHitel

MNB tájékoztató, az eladósodás veszélyeiről:

https://www.mnb.hu/letoltes/02-tajekoztato-eladosodas-nc-3.pdf

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki.

Kiemelt személyi kölcsön ajánlatok

1,5 millió forint 4 éves futamidő esetén