Új gépkocsi vásárlása esetén érdemes lehet személyi kölcsönből fedezni az autó árát, ha nem áll rendelkezésre elég tőke és nem akar gépkocsi hitelt felvenni
jacint.biro

jacint.biro

november 29, 2018

0 hozzászólás

Új gépkocsi vásárlása esetén érdemes lehet személyi kölcsönből, autóhitelből fedezni az autó árát, ha nem áll rendelkezésre elég tőke és nem akar gépkocsi hitelt felvenni

Érdemes személyi kölcsönt felvenni új gépkocsi vásárlására?

Akár első gépjárművét akarja megvásárolni, akár a régi autóját cserélné egy vadonatújra, szinte biztosan mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Amennyiben van elegendő saját tőkéje, de az csak az alap felszereltséggel bíró modell megvásárlására elegendő, de Ön végre minőségi vezetési élményre és hasznos kiegészítőkre vágyik autójában, ugyanaz a helyzet áll elő: szüksége van plusz pénzre.

Szerencsére ma már sokkal több lehetőség áll az Ön rendelkezésére, mint néhány évvel korábban, például a hitelkalkulátorunk, amellyel pillanatok alatt megtalálhatja az Önnek legjobban megfelelő pénzügyi konstrukciót, hogy néhány nap múlva már álmai autóját vezethesse!

Személyi kölcsön autóra
Személyi kölcsönt autóra is felvehetünk

 

Személyi kölcsön új gépkocsi vásárlásához

A szabad felhasználású személyi kölcsön legnagyobb előnye más konstrukciókhoz képest, hogy valóban szabadon elkölthető, még csak igazolni se kell a bank felé, mire költötte a pénzt. Ha nem áll rendelkezésre elegendő pénzünk, ha akkor érdemes lehet személyi kölcsönből fedezni az új autó árát.

Ám biztos, hogy a személyi kölcsön a legjobb megoldás autóvásárlásra?

Új autó, de miből? Lízing vagy személyi kölcsön a jó döntés?

Ha magánszemély akar új gépkocsit vásárolni, jellemzően két lehetőség közül választhat: autólízing-szerződést köt, vagy személyi hitelt vesz fel a gépjármű megvásárlására. Az autószalonok, kereskedések saját áruvásárló hitelei is voltaképpen személyi kölcsön formák egyedire szabva – ne legyenek illúzióink az olcsósággal kapcsolatban, ők nagyon is jól járnak vele.

A három konstrukció jelentősen eltér egymástól, és éppen ezért általában csak az egyik az igazán megfelelő magánszemélyek számára.

Most lássuk mikor melyiket érdemes Önnek választania.

Mikor érdemes gépkocsit autólízinggel vásárolni?

A legfontosabb, hogy lízing esetén nem Ön lesz a tulajdonos! A gépkocsit a lízingcég vásárolja meg, Ön a használójának fog számítani. Hivatalosan a gépjármű csak a futamidő végén kerül az Ön birtokába – ez a zártvégű pénzügyi lízingre vonatkozik, ám magánszemélyek szinte csak ezzel találkoznak.

Az autólízinget egyaránt igénybe lehet venni új és használt gépkocsi vásárlására is, jellemzően 20% önerővel, általában 7 éves maximális futamidővel.

Ezt a megoldást akkor érdemes választania, ha például nem akar bajlódni a gépkocsi eladásával néhány év múlva, de addig is a sajátjaként akarja használni. Akkor is érdemes autólízinget választania, ha a hitelkalkulátorunk alapján jobb feltételekkel juthat így gépjárműhöz.

Személyi kölcsön kellene az új kocsihoz? Nézze meg a autóhitel hitelkalkulátorunkat>>>

Általában az is igaz, hogy a lízing feltételei akkor kedvezőbbek, ha új vagy fiatal autót választana. Arra azonban mindenképpen érdemes odafigyelnie, hogy az autólízing esetében a kamat változó szokott lenni, tehát a törlesztő részlet mértéke függ a devizapiaci változásoktól.

Személyi kölcsön autóvásárlás
Személyi kölcsön autóvásárlásra is jó megoldás

 

Mikor érdemes gépkocsit személyi kölcsön segítségével vásárolni?

Ha Ön – érthető módon – nem akarja kitenni magát a kamatváltozás kockázatának, vagy jobb szereti, ha ténylegesen a saját birtokában van az autója, érdemes a szabad felhasználású személyi kölcsön felvételét megfontolnia.

Ebben az esetben a pénzintézet lényegében egy szabadon elkölthető pénzkeretet biztosít az Ön számára, illetve bizonyos bankoknál létezik kifejezetten gépjármű célú személyi kölcsön is.

A személyi kölcsön akkor jó, ha nem rendelkezik túl sok önerővel, illetve a fix kamatozású törlesztő részleteket kedveli.

Mire figyeljen személyi kölcsön felvételekor ha gépkocsi vásárlás a hitelcél?

Bármelyik konstrukció is felel meg Önnek, pár dologra szeretnénk felhívni a figyelmét.

Az új gépjárműnek, habár számos előnye van, két „rossz” tulajdonsággal is bír. Az első, hogy az értéke abban a pillanatban csökkenni kezd, hogy kihajt a kereskedés kapuján. Pár év alatt az értéke 20-40%-át is elveszítheti.

A másik, hogy a típushibák jellemzően az első százezer kilométer során jönnek elő, ezért aztán ha használt, autót vesz,  jó eséllyel többször meg fog fordulni a szerelőnél a kocsi.

Érdemes tehát megfontolni, hogy egy használt, de fiatal autót választ inkább, ami eleve jóval kedvezőbb áron lehet az Öné, de ha bármi hibája van, az Önnél fog már előjönni.

Bárhogy is döntsön, az autó hitelkalkulátor segít abban, hogy  Ön másodpercek alatt megtudhatja, melyik pénzintézet kínálja az Önnek legmegfelelőbb konstrukciót!


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitelHitel

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről