2019 végéig még számos segítséget kaphatunk, ha építkezni szeretnénk. Mit tehetünk viszont jövőre, ha gyors segítségre van szükségünk? Személyi kölcsön, a gyors és egyszerű megoldás.
jacint.biro

jacint.biro

február 5, 2019

0 hozzászólás

2019 végéig még számos segítséget kaphatunk, ha építkezni szeretnénk. Mit tehetünk viszont jövőre, ha gyors segítségre van szükségünk? Személyi kölcsön, a gyors és egyszerű megoldás.

Az Ön életében is elérkezett az idő, hogy saját házat szeretne? Ez a döntés egy nagy elhatározás, amire alaposan rá kell készülni. Nem csak a telekvásárlás egy nagy kérdés, hanem az anyagi háttér is. Ma igen nehéz olyan helyen építkezni ami minden kívánalmunknak megfelel, ha pedig mégis találunk hosszas keresgélés után, az bizony nem olcsó.

Éppen ezért nem kevés időre lesz szükségünk, hogy rendesen tájékozódjunk a témában. Ha csak telekvásárlás a cél és később kerítünk sort az építkezésre, könnyebb dolgunk van. Főleg akkor, ha a telekvásárlást önerőből tudjuk finanszírozni. Ellenkező esetben mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, sokszor személyi kölcsön segítségével. Egy ilyen helyzetben érdemes megtudni milyen támogatásra számíthatunk. Ha Ön építkezni szeretne, 2019-ben még több lehetőség közül válogathat, mint jövőre.

Kedvezmények a költözéshez 2019-ben.

Abban a percben, hogy megfogalmazódik bennünk a költözés, egyszerre rengeteg kérdés zúdul ránk. Tény, hogy Önnek szüksége lesz egy telekre ahol építkezhet, és ha már ebben a szakaszban személyi kölcsönt vesz fel akkor tudni érdemes néhány dolgot. Például azt, hogy telekvásárlást csakis piaci alapú hitelből lehet finanszírozni. Illetve, hogy a személyi kölcsönt adó bank önmagában a telekre nem ad hitelt, a rajta történő építkezést is finanszírozni fogja.

Ezért érdemes a telekvásárlást önerőböl megoldani, így egyrészt rövidebb lesz a futamidő, másrészt kevesebb a visszafizetendő THM. Emellett Önnek érdemes utána járnia, milyen támogatást kaphat az államtól.

Amennyiben Ön megfelel a jogszabályoknak a következő támogatásokat veheti fel:

 • új lakás vásárlása 5 százalékos ÁFA megfizetésével
 • építkezésre maximum 5 millió forint áfa visszatérítés igényelhető
 • gyermekvállalás vagy meglévő gyermek után maximum 10 millió forintra lehetünk jogosultak (CSOK)
 • 3 vagy több gyermekes családok kedvezményes lakáshitelt vehetnek fel

Ezek azok a támogatások amik az év végéig igénybe vehetők. 2019 év végétől viszont megszűnik az építkezések után járó maximum 5 millió forint adóvisszatérítési támogatás, hanem az új lakás vásárlásra érvényes 5%-os áfa is.

személyi kölcsön telekvásárláshoz
Adott esetben egy személyi kölcsön is nagy segítség lehet egy telekvásárlásnál

 

Személyi hitel, ha gyors segítség kell.

Mielőtt személyi hitel után folyamodunk, más körülményeket is vegyünk figyelembe, sok más tényező is van amit érdemes körüljárni. Előfordulhat, hogy keresés közben szembe jön velünk egy jó ajánlat, ami azonnal megragad minket. A következő kitételeken menjünk végig:

 • Kitől vesszük a lakást (önkormányzat, magánszemély) az sem jó ha túl olcsó
 • Telek elhelyezkedése
 • Tájolás
 • Forgalom
 • Építési korlátozás
 • Közművek bevezetése

Megeshet, hogy szinte azonnal rátalálunk arra a telekre ami minden szempontból jó választás lenne. Ekkor a személyi hitel tökéletes megoldás a gyors foglalóra, így biztosak lehetünk benne, hogy a kiszemelt telek a miénk lesz.

Hogyan alakul a hitel törlesztése?

Itt szerencsére több lehetőséget is megvizsgálhatunk. Amennyiben most csak telekvásárlás a cél de nincs kellő fedezet rá, szabad felhasználású személyi hitel megoldhatja ezt a gondot. Telket is, mint minden mást, csak úgy vásárolhatunk hitelre ha a minimális, 20% önerő megvan hozzá. Enélkül egyik bank sem ad nekünk hitelt. Minél több az önerő aránya, annál egyszerűbb dolgunk van. Személyi hitelt ma már nagyon kedvező feltételekkel vehető igénybe, jelenleg alig 8%-os THM-el rendelkezik a legjobb ajánlat.

Azok akik nem csak a telekvásárlásra adják a fejüket, hanem egyből építkeznének is, a fent említett támogatások közül három lehetőséggel élhetnek.

 1. Építkezésre maximum 5 millió forint áfa visszatérítés igényelhető. Ez egy egyszer igényelhető áfavisszatérítési kedvezmény, amit nem érdemes már a telekvásárlás kapcsán megigényelni. Ezt a támogatást inkább használjuk fel az építkezés során, hiszen az sokkal nagyobb áfa vonzattal bír.
 2. Gyermekvállalás vagy meglévő gyermek után maximum 10 millió forintra lehetünk jogosultak (CSOK) Tudni kell, hogy a CSOK telekvásárlásra nem használható fel, azt csakis piaci alapú hitelből fedezhetjük, például személyi hitel. Az építkezésre már viszont igényelhető és attól függően, hány gyermek után vesszük fel maximum 10 millió forintig igényelhető.
 3. Három vagy több gyermekes családok kedvezményes lakáshitelt vehetnek fel. Ez a típusú lakástámogatás igen népszerű, a piacon jelenleg legkedvezőbb lakáshitel alig 3%-os THM-el rendelkezik. Azok akik nagycsaládosok, tehát 3 gyermeket nevelnek azoknak akár a három a kedvezmény egyszerre is igénybe vehető. Ugyanis nekik nem csak a CSOK 10 millió forintos támogatása érhető el, automatikusan megkapják a kedvezményes lakáshitelt is.

További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitel

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről