Személyi kölcsön munkáltatói igazolás nélkül is kapható?

Rónay Péter
2019. április 26.

Életünk folyamán többször is előfordulhat, hogy sürgősen pénzre van szükségünk és ilyenkor személyi kölcsönt veszünk igénybe. Akár lecserélnénk, javíttatnánk a régi autónkat, felújítanánk a lakásunkat, vagy épp megvalósítanánk az aktuális világmegváltó ötletünket.  

Online felvehető személyi kölcsön

Bankfiókba járás helyett praktikus a neten nézni hitel után, ez gyors megoldást jelenthet. A felvett összeget szabadon felhasználhatjuk, fix törlesztőrészlet esetén biztonsággal kalkulálhatunk a költségekkel és fedezet sem feltétlenül szükséges hozzá. Ennek ellenére néhány dokumentum, igazolás benyújtását nem úszhatjuk meg. Vagy mégis?

Ki igényelhet személyi kölcsönt?

Napjainkban már szinte bárki felvehet személyi hitelt, aki nagykorú, cselekvőképes és megfelelő keresettel rendelkezik. Természetesen bankonként eltérőek lehetnek a hitelbírálat során figyelembe vett kritériumok, de általánosságban elmondható, hogy a személyi kölcsön felvétele nem túl szigorú feltételekhez kötött.

A személyi hitel felvételéhez nem kell túl sok

Általában elvárás, hogy rendelkezzünk magyarországi lakcímmel, legyen legalább 3-6 hónapos munkaviszonyunk, vagy hogy – a kölcsön mértékétől függően – legalább havi nettó 75 000 – 100 000 forintos keresettel rendelkezzünk. Összességében megállapítható, hogy manapság majdhogynem mindenki megfelel ezeknek a feltételeknek, és könnyen hozzájuthat ehhez a gyors és kényelmes finanszírozási formához.

személyi kölcsön munkáltatói igazolás nélkül
Személyi kölcsönt munkáltatói igazolás nélkül is felvehetünk

 

Mire van pontosan szükségünk a személyi kölcsön felvételéhez?

Magánszemélyként személyazonosító okmányainkra mindenképp szükségünk lesz a kölcsön felvétele során. Személyi adataink által történő beazonosításunk után már csak egy fontos lépés választ el minket attól, hogy hozzájuthassunk az áhított összeghez. Még pedig az, hogy a bank meggyőződjön arról, hogy rendelkezésünkre áll olyan rendszeres jövedelem, amelyből gond nélkül tudjuk majd fizetni a törlesztőrészletet. Azonban arra is van lehetőség, hogy kikerüljük az erről szóló munkáltatói igazolás kikérését.

Munkáltatói igazolás nélkül személyi kölcsön? Lehetséges!

Előfordulhat, hogy nem akarunk igazolást kérni a munkáltatónktól a hitel felvételéhez, mert munkahelyünkön nem akarjuk közhírré tenni, hogy pénzügyi segítségre szorulunk. Ebben az esetben is van megoldás.

Munkáltatói igazolás helyett jövedelemigazolással is tudjuk bizonyítani, hogy rendelkezésünkre áll olyan rendszeres bevétel, amely által teljesíteni tudjuk a havi törlesztőrészleteket. Alkalmazottként ez a jövedelemigazolás általában 3-6 hónapról szóló bankszámlakivonatot jelent. Ezzel az igazolással tehát a munkáltató bevonása nélkül is tudjuk bizonyítani a rendelkezésünkre álló elsődleges jövedelmünket, vagy esetlegesen a másodlagos, kiegészítő jövedelmeinket is (GYES, GYED, családi pótlék, ösztöndíj stb.), amelyet a bank beszámíthat az elbírálás folyamán.

A személyi kölcsön vállalkozóknak sem elérhetetlen

Amennyiben nem munkáltatói státuszban szerezzük jövedelmünket, hanem egyéni vagy társas vállalkozási formában, úgy NAV jövedelemigazolással, illetve szintén a NAV által kiállított nemleges adótartozással tudjuk biztosítani a bankot fizetőképességünkről.

Adóstárs bevonása

Ezenkívül létezik még egy megoldás arra, ha nem tudunk, vagy nem akarunk munkáltatói igazolást felmutatni a kölcsön felvétele folyamán. Ekkor adóstárs bevonásához is folyamodhatunk, hiszen ha sikerül meggyőznünk valamely nagykorú hozzátartozónkat (szülő, házastárs, élettárs, testvér, gyermek), hogy vállalja velünk a kölcsön terheit, akkor az ő munkáltatói igazolása is elegendő lesz a kölcsön pozitív elbírálásához. Emellett adóstárs bevonásával akár nagyobb összeg felvételére is jogosulttá válhatunk.

Soknak hangzik ezt mind elolvasni, ám a valóságban egyszerűbb, mint gondolnánk. Az online személyi hitel kalkulátor segít összehasonlítani az éppen elérhető piaci ajánlatokat. Felülete egyszerű, ügyfélbarát, szinte vezeti a kezet és a szemet. Nézze meg!


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitel

Friss hírek

Szakmai tartalmak

  • Személyi hitel külföldön dolgozóknak

      Ausztriában, Angliában vagy Németországban talált munkát, de itthon venne fel személyi hitelt? Cikkünkben megmutatjuk, mi kell hozzá.

  • Milyen finanszírozással juthatunk hajóhoz?

    Cikkünkben annak jártunk utána, hogy milyen feltételekkel kaphatunk hitel új, vagy használt vízi jármű, vagy hajó vásárlásához. A hajó megvétele és üzembehelyezése meglehetősen nagy költség:  sok esetben nagyobb, mint egy gépkocsié. Ha hajót vesz, akkor szüksége van egy előnyös finanszírozási formára, esetleg hitelre.

  • Miből érdemes egy jobb fényképezőgépet, vagy kamerát venni?

    Utazásaink előtt megszülethet bennünk a gondolat, hogy egy jobb géppel szebben tudnánk megörökíteni a nyaralások alatt gyűjtött emlékeinket.