Személyi kölcsön és CSOK 2 gyerekre

Toldi Miklós Toldi Miklós
2019. február 1.

A CSOK igénybevétele sok előnyt nyújt, ugyanakkor szükség lehet egy szabad felhasználású személyi kölcsön felvételére is, a hitelkalkulátor megmutatja Önnek.

A gyerekek mindig sok örömöt hoznak a házba, ugyanakkor a családalapítás vagy –bővítés nagy felelősséggel jár. Az állami kedvezmények nagy könnyebbséget jelentenek, ugyanakkor kár lenne lemondani a személyi kölcsön nyújtotta előnyökről. Most elmondjuk, hogy miért.

Mindig örömteli esemény, amikor egy újabb gyermekkel bővül a család, ez azonban egyben azt is jelenti, hogy több mindenre lesz szükség, mint eddig. Amellett, hogy biztosítani kell számára is a szükséges holmikat, érdemes azon is elgondolkodni, hogy vajon elég hely van-e a lakásban az immáron megnövekedett létszámú családnak?

Míg kicsik a gyerekek, addig a közös szoba jó megoldás lehet a számukra, de ahogy felcseperednek, ez a helyzet gyorsan változni fog. Bevált szokás, hogy idővel a szülők kiköltöznek a nappaliba és a hálót átalakítják gyerekszobává. Ez esetben viszont a lelki nyugalmuk a tét, hiszen onnantól fogva a zavartalan pihenésnek garantáltan búcsút inthetnek.

Amikor már több gyerkőc is van a háznál, akkor érdemes elgondolkodni a költözésen, de amennyiben adottak a lehetőségek, akkor a lakás kibővítése, például a tetőtér beépítése vagy egy új szoba kialakítása is megoldhatja a helyzetet. Hazánkban ebben nyújt ma nagy segítséget a CSOK.

Mi az a CSOK és mit érdemes tudni róla?

A CSOK mozaikszó nem más, mint a Családi Otthonteremtési Kedvezmény rövidítése. A Magyar Állam ezzel a lehetőséggel támogatni kívánja azokat a fiatalokat, akik korábban a gyermekvállalás mellett döntöttek, de azok is élhetnek az előnyeivel, akik még csak most tervezik a családalapítást.

A CSOK mértéke több tényezőtől függ, de a meglévő vagy a felvállalt gyermekek számától függően az összege elérheti akár a 10 millió forintot is.

A kedvezmény igénybe vétele remek választás, amennyiben a család úgy dönt, hogy

  • a meglévő lakásukat kibővíttetik
  • új építésű lakást vásárolnak
  • használt lakást vásárolnak
  • vagy új lakást építtetnek.
Családi Otthonteremtési Kedvezmény
CSOK segítségével ösztönzi a fiatalokat gyermekvállalásra az állam

 

Kik jogosultak a kedvezmény igénybevételére?

A CSOK-ot igényelhetik házaspárok, élettársi kapcsolatban álló párok és adott esetben a gyermeküket vagy a gyermekeiket egyedül nevelő szülők is jogosultak a kedvezményre.

Bármelyik eset is áll fent, bizonyos feltételeknek teljesülniük kell ahhoz, hogy élni tudjon a lehetőséggel.

Amennyiben időt és energiát szeretne spórolni magának, akkor a részletekről mindenképpen kérjen tájékoztatást a banktól, lehetőleg még az előtt, hogy végérvényesen elkötelezi magát az igénylés mellett.

A CSOK mellett jól jöhet egy szabad felhasználású személyi kölcsön is

Egy új gyermek felvállalása mindig nagy felelősséggel jár, hiszen ilyenkor egy életre szóló döntést kell meghozni. Ahogy egyre nagyobb lesz a család, egyre több feladattal és problémával kell szembenézni.

A CSOK igénybevétele sok előnyt nyújt, ugyanakkor szükség lehet egy szabad felhasználsú személyi kölcsön felvételére is, hiszen azt az összeget bármire el lehet költeni.

Ha még nincs a családban autó vagy a régi már meglehetősen elavult, akkor azt is kellene venni. Sokszor nehéz megoldani, hogy a gyerekek a közeli óvodába vagy iskolába kerüljenek, a nagyobb távolságokat viszont nehéz áthidalni egy működőképes személyautó nélkül.

De egy szabad felhasználású  személyi kölcsön jól jöhet további átalakításokhoz, bútorok vásárlásához is.

És akkor még nem kerültek szóba azok a műszaki cikkek, például telefon, TV készülék vagy számítógép, amiknek a megléte ma már feltétlenül szükséges ahhoz, hogy komfortosan teljenek a hétköznapok.Ezek is vehetők a szabadfelhasználású szeméyi kölcsön összegéből. Nem kell terhelnie a családot, barátokat, ez a kölcsönügylet tisztább és átláthatóbb, mint a szívességi magánhitelezések.

Személyi kölcsön kalkulátor

Mivel sokféle személyi kölcsön közül válogathat, ezért megdöbbentően gyorsan rátalálhat azokra a megoldásokra, amik megfelelőek lehetnek az egyéni céljai megvalósításához. Azt azonban soha nem szabad figyelmen kívül hagynia, hogy a hitel felvétel minden esetben megköveteli a körültekintő és felelősségteljes magatartást.

A hitelkalkulátor összehasonlít, de Ön dönt

Amennyiben úgy érzi, hogy elveszik a lehetőségek között, akkor a személyi kölcsön hitelkalkulátor használata nagy segítséget nyújt. A szükséges adatok megadását követően összehasonlíthatja az egyes konstrukciókat és megtudhatja, hogy jelen helyzetben melyik biztosítja a legkedvezőbb feltételeket.  Nézze meg, kalkuláljon!

 

Friss hírek

Szakmai tartalmak