A CSOK igénybevétele sok előnyt nyújt, ugyanakkor szükség lehet egy szabad felhasználású személyi kölcsön felvételére is, a hitelkalkulátor megmutatja Önnek.
jacint.biro

jacint.biro

február 1, 2019

0 hozzászólás

A CSOK igénybevétele sok előnyt nyújt, ugyanakkor szükség lehet egy szabad felhasználású személyi kölcsön felvételére is, a hitelkalkulátor megmutatja Önnek.

A gyerekek mindig sok örömöt hoznak a házba, ugyanakkor a családalapítás vagy –bővítés nagy felelősséggel jár. Az állami kedvezmények nagy könnyebbséget jelentenek, ugyanakkor kár lenne lemondani a személyi kölcsön nyújtotta előnyökről. Most elmondjuk, hogy miért.

Mindig örömteli esemény, amikor egy újabb gyermekkel bővül a család, ez azonban egyben azt is jelenti, hogy több mindenre lesz szükség, mint eddig. Amellett, hogy biztosítani kell számára is a szükséges holmikat, érdemes azon is elgondolkodni, hogy vajon elég hely van-e a lakásban az immáron megnövekedett létszámú családnak?

Míg kicsik a gyerekek, addig a közös szoba jó megoldás lehet a számukra, de ahogy felcseperednek, ez a helyzet gyorsan változni fog. Bevált szokás, hogy idővel a szülők kiköltöznek a nappaliba és a hálót átalakítják gyerekszobává. Ez esetben viszont a lelki nyugalmuk a tét, hiszen onnantól fogva a zavartalan pihenésnek garantáltan búcsút inthetnek.

Amikor már több gyerkőc is van a háznál, akkor érdemes elgondolkodni a költözésen, de amennyiben adottak a lehetőségek, akkor a lakás kibővítése, például a tetőtér beépítése vagy egy új szoba kialakítása is megoldhatja a helyzetet. Hazánkban ebben nyújt ma nagy segítséget a CSOK.

Mi az a CSOK és mit érdemes tudni róla?

A CSOK mozaikszó nem más, mint a Családi Otthonteremtési Kedvezmény rövidítése. A Magyar Állam ezzel a lehetőséggel támogatni kívánja azokat a fiatalokat, akik korábban a gyermekvállalás mellett döntöttek, de azok is élhetnek az előnyeivel, akik még csak most tervezik a családalapítást.

A CSOK mértéke több tényezőtől függ, de a meglévő vagy a felvállalt gyermekek számától függően az összege elérheti akár a 10 millió forintot is.

A kedvezmény igénybe vétele remek választás, amennyiben a család úgy dönt, hogy

  • a meglévő lakásukat kibővíttetik
  • új építésű lakást vásárolnak
  • használt lakást vásárolnak
  • vagy új lakást építtetnek.
Családi Otthonteremtési Kedvezmény
CSOK segítségével ösztönzi a fiatalokat gyermekvállalásra az állam

 

Kik jogosultak a kedvezmény igénybevételére?

A CSOK-ot igényelhetik házaspárok, élettársi kapcsolatban álló párok és adott esetben a gyermeküket vagy a gyermekeiket egyedül nevelő szülők is jogosultak a kedvezményre.

Bármelyik eset is áll fent, bizonyos feltételeknek teljesülniük kell ahhoz, hogy élni tudjon a lehetőséggel.

Amennyiben időt és energiát szeretne spórolni magának, akkor a részletekről mindenképpen kérjen tájékoztatást a banktól, lehetőleg még az előtt, hogy végérvényesen elkötelezi magát az igénylés mellett.

A CSOK mellett jól jöhet egy szabad felhasználású személyi kölcsön is

Egy új gyermek felvállalása mindig nagy felelősséggel jár, hiszen ilyenkor egy életre szóló döntést kell meghozni. Ahogy egyre nagyobb lesz a család, egyre több feladattal és problémával kell szembenézni.

A CSOK igénybevétele sok előnyt nyújt, ugyanakkor szükség lehet egy szabad felhasználású személyi kölcsön felvételére is, hiszen azt az összeget bármire el lehet költeni.

Ha még nincs a családban autó vagy a régi már meglehetősen elavult, akkor azt is kellene venni. Sokszor nehéz megoldani, hogy a gyerekek a közeli óvodába vagy iskolába kerüljenek, a nagyobb távolságokat viszont nehéz áthidalni egy működőképes személyautó nélkül.

De egy szabad felhasználású  személyi kölcsön jól jöhet további átalakításokhoz, bútorok vásárlásához is.

És akkor még nem kerültek szóba azok a műszaki cikkek, például telefon, TV készülék vagy számítógép, amiknek a megléte ma már feltétlenül szükséges ahhoz, hogy komfortosan teljenek a hétköznapok. Ezek is vehetők a szabad felhasználású személyi kölcsön összegéből. Nem kell terhelnie a családot, barátokat, ez a kölcsönügylet tisztább és átláthatóbb, mint a szívességi magánhitelezések.

Személyi kölcsön kalkulátor

Mivel sokféle személyi kölcsön közül válogathat, ezért megdöbbentően gyorsan rátalálhat azokra a megoldásokra, amik megfelelőek lehetnek az egyéni céljai megvalósításához. Azt azonban soha nem szabad figyelmen kívül hagynia, hogy a hitel felvétel minden esetben megköveteli a körültekintő és felelősségteljes magatartást.

A hitelkalkulátor összehasonlít, de Ön dönt

Amennyiben úgy érzi, hogy elveszik a lehetőségek között, akkor a személyi kölcsön hitelkalkulátor használata nagy segítséget nyújt. A szükséges adatok megadását követően összehasonlíthatja az egyes konstrukciókat és megtudhatja, hogy jelen helyzetben melyik biztosítja a legkedvezőbb feltételeket.  Nézze meg, kalkuláljon!


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitel

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről