Milyen jó is volna, ha hirtelen több százezer, vagy akár millió forintot is kapnánk egy összegben kölcsönbe, igaz? Mi mindent lehetne belőle vásárolni, ami igazán hasznos és szükséges, de valahogy sosem jön össze rá a pénz!
jacint.biro

jacint.biro

május 13, 2019

0 hozzászólás

Milyen jó is volna, ha hirtelen több százezer, vagy akár millió forintot is kapnánk egy összegben kölcsönbe, igaz? Mi mindent lehetne belőle vásárolni, ami igazán hasznos és szükséges, de valahogy sosem jön össze rá a pénz! – sokan gondolkoznak így, teli vágyakkal, tervekkel. Cikkünkben azt mutatjuk meg, hogyan lehet reálisan és jól dönteni a hitel felvételéről.

Az okosan használt szabad felhasználású jelzáloghitel ezt a jelen átugorhatatlannak vélt  akadályait hidalja át. A szabad célú hitelek két elérhető formája az ingatlanfedezetes, vagyis jelzálog alapú, valamint az ingatlanfedezet nélkül igényelhető szabad felhasználású hitel, amelyet szó szerint bármilyen hitelcélra fordíthatjuk. Előnye, hogy az adósnak nincs elszámolási kötelezettsége a hitelező intézet felé.

Szabad felhasználású jelzáloghitel igénylés esetén a hitel igénylője tehát szabadon dönthet arról, hogy az igényelt összeget később milyen célra kívánja felhasználni és a felhasználás módjáról, céljáról a hitelt nyújtó pénzintézet nem kér igazolást. Ez elsőre pazarlásra sarkallhat, ám nézzük meg a teljes képet.

Az ingatlanfedezet nélküli szabad felhasználású hitel jellemzői

Közismertek a kezes és fedezet nélkül hirdetett, vagyis ingatlanfedezet nélküli szabad felhasználású személyi kölcsönök, amelyek számos előnnyel rendelkeznek; gyorsan, akár egy napon belül elérhetőek, rugalmasak, kiszámíthatóak, árfolyamkockázat nélkül biztonságosak, ráadásul akár rendszeres jövedelem-átutalás vállalása nélkül is igényelhetőek.

Azonban az ingatlanfedezet bevonás nélküli szabad felhasználású személyi hitelek igényelhető maximális összege kisebb, mint a jelzáloghiteleké, ráadásul a maximálisan nyújtható hitel összege a rendszeres jövedelemtől függ.

A jövedelemvizsgálat így sokkal szigorúbb ingatlanfedezet és kezes nélküli szabad felhasználású hitelek igénylése esetén. Épp ezért, amennyiben az igénylő rendszeres jövedelme alacsonyabb, érdemes elgondolkodni ingatlanfedezet bevonásán.

szabad felhasználású hitel
A szabad felhasználású hitel segítségével olyan célokat valósíthatunk meg, melyekre korábban nem volt fedezetünk

 

Mi jellemzi az ingatlanfedezetes szabad felhasználású jelzáloghitelt?

A szabad felhasználású jelzáloghitel fedezetéül egy vagy akár több ingatlan illetőleg esetenként egy vagy több építési telek is szolgálhat, amely így támogatja a nagyobb összeghez jutást.

Futamidőtől függően fixálható a kamat és a törlesztő részlet is, amely az így rögzített kamatozásnak köszönhetően akár a teljes futamidőre változatlan törlesztő részletet jelenthet. A változatlan törlesztő részlet hosszú évekre előre kiszámíthatóvá teszi a gyorshitelt valamint annak törlesztését.

Azonban még a jelzálog alapú hiteleknél is lehetnek külön, egyedi szerződésbeli kikötések, amelyek pénzintézettől függően változhatnak. Ilyen kikötés lehet például az, hogy a hitelfedezetül szolgáló ingatlanra (vagy ingatlanokra) a hitelező bank bizonyos összegű, meghatározott vagyonbiztosítás megkötését is kérheti. Ez logikus a bank részéről, ám az adós felé drágítja a hitelt.

Bizonyos banki feltételek teljesítése azonban kamatkedvezményre jogosíthat. Pénzintézettől függően, a rendszeres havi jóváírás, átutalás és beérkező számlaforgalom esetén a bank a hitel teljes futamidejére kiterjedően kamatkedvezményt nyújthat.

Az sem mindegy kinél, mely társaságnál van a biztosításunk. A bank és a biztosítók kérhetik a hitelező pénzintézetnél kötött új vagyonbiztosítás megkötését, amely szerződéssel a hitel igénylője akár extra kamatkedvezményben is részesülhet. Röviden szólva akkor a bank 2 terméket is eladott, a hitelt és a biztosítást, mind a kettőn van haszna, így lehet, hogy ad egy kis előnyt a kamatból.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szabad felhasználású jelzáloghitelt?

A nekünk megfelelő szabad felhasználású jelzáloghitel kiválasztása sosem egyszerű kérdés, ha magunknak kell utánajárnunk minden részletnek.

Tucatnyi bank kínál különféle jelzáloghiteleket és jellemzően mind a maguk portékáját dicsérik. Hogyan tud akkor egy nem szakértő ember jól választani?

A megoldást az instacash.hu oldalán található, ingyenes hitelkalkulátor nyújtja, amely révén másodpercek alatt kiderül, melyik a számunkra leginkább megfelelő, szabad felhasználású jelzáloghitel!


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitel

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről