A kölcsönszerződés fontos, a pénzügyi lehetőségeket évekre meghatározó elköteleződés, ezért nagyon is számít, hogy tisztában legyünk azzal, miként hozhatunk felelős és tudatos döntést!
jacint.biro

jacint.biro

május 14, 2019

0 hozzászólás

A kölcsönszerződés fontos, a pénzügyi lehetőségeket évekre meghatározó elköteleződés, ezért nagyon is számít, hogy tisztában legyünk azzal, miként hozhatunk felelős és tudatos döntést!

A hitelfelvétel előtt nem elegendő pusztán felszínesen tájékozódni és a legjobban hangzó ígéretnek hinni. A tudatos választás alapja az, hogy minden részletet megismerjünk az adott bank, vagy pénzintézet kínálata kapcsán.

Hiszen tényleg olyan jól hangzik megannyi reklám! Kezes nélkül, napokon belül, gyors elbírálás, kedvező hitelfeltételek – ám mindegyik esetben ott a „kisördög”, az a bizonyos „nem minősül ajánlattételnek” megjegyzés.

A bankok is figyelembe veszik, mi se feledkezzünk meg a teherbíró képességünkről!

Ha a bankok komoly figyelmet szentelnek a hitelkérelmet benyújtók anyagi helyzetének, vállalási lehetőségének, mi se feledkezzünk meg a teherbíró képességünkről! Az anyagi biztonságunk érdekében a legfontosabb, hogy mielőtt bármilyen hitelt is felvállalnánk, gondoljuk végig a három legfontosabb szempontot:

 1. mire akarjuk fordítani a gyorskölcsönt
 2. valóban szükségünk van-e arra
 3. akkor is tudjuk-e törleszteni a részleteket, ha megszűnik a munkahelyünk

Vegyük most sorra ezt a három kérdést.

kölcsönszerződés
Olvassuk át a kölcsönszerződést, hogy a későbbiekben ne érjen meglepetés

 

Mire fordítsuk a kölcsönt és mire ne?

Tartsuk mindig szem előtt a régi igazságot, hogy nincs ingyen pénz. A kölcsönre ez különösen érvényes, hiszen a visszafizetés során az eredeti összeg felett még kamatot és járulékos költségeket is fizetnünk kell. A kölcsön, gyorskölcsön egy banki termék, melynek igencsak borsos költsége lehet, különösen, ha nem vagyunk elég körültekintőek a felvételekor, vagy akadályok merülnek fel a visszafizetés során.

Amikor tehát eldöntjük, hogy kölcsönért folyamodunk valamelyik bankhoz, vagy pénzintézethez, alaposan gondoljuk át, valóban szükségünk van-e rá? Megoldható más forrásból is a pénzszerzés? Tényleg hiányzik az életünkből az a valami, amire kölcsönt akarunk felvenni?

Mutatunk pár dolgot, amire érdemes a kölcsönt fordítani:

 • autóvásárlás,
 • lakásvásárlás/felújítás,
 • tartós, alapvető szükségleti cikk (mosógép, hűtő, stb.) beszerzése,
 • munkához szükséges eszköz.

Az alábbiakra meg inkább ne személyi kölcsönből költsünk:

 • élelem, luxus fogyasztási cikkek,
 • havi rezsiszámlák,
 • másik hitel törlesztése,
 • élvezeti cikkek, drága nyaralás

Nem érdemes tehát elszórni a kölcsönt, és ha lehet, akkor a napi fogyasztást, elmaradt számlákat más forrásból oldjuk meg!

Valóban szükségünk van a kölcsönre?

Ha tehát olyasmire akarunk kölcsönt költeni, ami tartós és fontos, gondoljuk még egyszer át, hogy valóban szükségünk van-e arra a dologra?

Mert lehet, hogy jó lenne egy új, nagyobb, szebb hűtő, de a javítással nem működne még tovább pár évig? Tényleg hasznos felújítani egyben a lakást, ám lehet, hogy kölcsön nélkül is megoldható legalább egy részének a renoválása.

Persze, ha költeni kell rá, akkor kell, viszont érdemes megfontolni, hogy biztosan kölcsönből oldható-e csak meg. Nem akarunk elriasztani, sem lebeszélni senkit arról, hogy jobban éljen, de egy önvizsgálat, némi mértékletesség és realitásérzék sokat segít abban hogy belássuk, mire vagyunk képesek anyagilag jelenleg.

Mindig tudjuk törleszteni a részleteket?

A harmadik kérdés a likviditásra vonatkozik, azaz képesek leszünk-e törleszteni a kölcsön részleteit akkor is, ha megszűnik a munkahelyünk? Talán ez a legfontosabb szempont, hiszen már jó ideje nem létezik olyan, hogy „biztos munkahely”.

Rendelkezünk annyi tartalékkal, hogy két hónapig kihúzzuk, amíg új állást találunk? Van családunk, akik képesek részben, időlegesen átvállalni a törlesztés feladatát? Kölcsönt felvenni ne legyen az “utolsó szalmaszál legyen amibe kapaszkodunk”, hanem egy megalapozott és a teljes futamidőre vállalható lépés.

Ha igen a válasz, akkor szinte biztosan nem lesz gond a személyi kölcsön futamideje alatt! Egy dolog van csak hátra, az, hogy az instacash.hu oldalán a hitelkalkulátor által megismerjük a kölcsönfelvételi lehetőségeket.

A hitel kalkulátor pár másodperc alatt megmutatja, hogy a személyes lehetőségek alapján melyik pénzintézetnél, milyen konstrukcióban juthatunk hozzá a kölcsönhöz, illetve a lehetőségek közül melyik a legjobb, amit választani érdemes! 


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitel

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről