Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a legjobb személyi kölcsönt választjuk?

Toldi Miklós Toldi Miklós
2019. április 2.

Amikor a legjobb személyi kölcsönt szeretnénk megtalálni, nem mindegy milyen kondíciókat nézünk. Az egyes eltérések ugyanis igen nagy különbséget jelentenek a végösszeg tekintetében. Hitelkalkulátor segítségével viszont ez a folyamat nagyban megkönnyíthető.

Hitelkalkulátor a legjobb személyi kölcsön megtalálásához.

Amikor eljutunk az igénylés fázisához, már tudjuk, hogy pontosan mire is fogjuk elkölteni a pénzünket. Ez alapján azt kell eldönteni, hogy úgynevezett célhoz kötött hitelt igénylünk vagy szabad felhasználású kölcsönt.

A hitelkalkulátor egy helyen foglalja össze az összes ajánlatot. Így mindkét típusú kölcsön ajánlatait láthatjuk és összehasonlíthatjuk. Ahogy a nevében is látszik a kötött felhasználású hitel esetén meg van szabva mire költhetjük el a pénzt, és ezt igazolni is kell. Ilyen kölcsön a lakáshitel, autóhitel, áruhitel. Ezzel ellentétben a szabad felhasználású kölcsön bármire fordítható.

Mindig friss ajánlatok a hitelkalkulátoron.

A legjobb személyi kölcsön csak úgy található meg ha mindig az aktuális ajánlatokat látjuk. Ez azért is fontos mert csak az aktuális feltételekkel igényelhető egy személyi kölcsön, illetve itt látszik ha a személyi kölcsön valamilyen akció keretében igényelhető.

Az egyes bankok ajánlatainál látható egy “információ” fülecske ami tartalmazza az:

 • igénylés minimum feltételeit (életkor, minimum munkaviszony és jövedelem)
 • akció feltételei
 • jogi információk
 • hitelkamatok és költségek

Ez viszont nem minden. A legjobb személyi kölcsön megtalálásához, további beállításokat is el lehet végezni, mint:

 • felvenni kívánt hitel összege
 • törlesztőrészlet nagysága
 • a bankhoz utaljuk-e a fizetésünk
 • futamidő
Legjobb személyi kölcsön
Használja az instacash hitelkalkulátorát, hogy a legjobb személyi kölcsönt válassza

 

Legjobb személyi kölcsön és a THM.

Az Ön számára tehát a személyi kölcsön kalkulátor szolgál a legtöbb információval. Ezekkel az információkkal nem csak könnyen, hanem gyorsan is összehasonlíthatóak a hitelek. Megtévesztő szokott azonban lenni a kamat és a THM értéke.

Ma mindenki azt szeretné, ha a havi törlesztőrészlet minél alacsonyabban maradna. Ám a törlesztő nem csak a felvenni kívánt összeg nagyságától függ. Ami fontosabb az a THM nagysága. A törlesztőrészlet ugyanis csak a hitelösszeg ára.

THM a legjobb mutató.

A legjobb személyi kölcsön akkor lesz könnyen kiválasztható ha a teljes hiteldíj mutató alapján választunk. Ez mutatja meg, hogy a kamaton felül milyen költségekkel kell még számolni. Láthatjuk benne a folyósítási díjat, egyszeri költségeket amelyek mind-mind drágítják a hitelt.

Viszont Önnek ebben az esetben is alaposan utána kell járnia a hiteleknek. A THM sem tartalmaz minden költséget ami felmerülhet a hitel igénylése kapcsán. Az előre nehezen kalkulálható díjakat ez sem tartalmazza magában, mint:

 • késedelmi kamat
 • büntető díjak
 • árfolyam-ingadozásból származó költségváltozás

Plusz költségek amikkel számolni kell.

Mielőtt megkötnénk a szerződést, látjuk azt, hogy milyen költségekkel jár egy személyi hitel. Ám még így is merülhetnek fel olyan költségek amik csak az idő előrehaladtával kerlhetnek előtérbe.

Bankra válogatja, hogy a hitel mellé kínálnak-e elő- és végtörlesztési lehetőséget. Ennek azonban ugyanúgy plusz vonzata lehet, ezért érdemes azt is előre megkérdezni. Ugyan ide sorolható a szerződésmódosítási díj, vagy ha volt hozzá plusz szolgáltatás (biztosítás), akkor annak a díja.

Ezek a díjak együtt már igen nagy összeggé adódhatnak össze, ami a végösszeget tekintve egyáltalán nem elhanyagolható. A bankok folyamatosan küzdenek az új ügyfelekért, ezért van, hogy valamelyik díjat elengedik.

Friss hírek

Szakmai tartalmak