Amikor a legjobb személyi kölcsönt szeretnénk megtalálni, nem mindegy milyen kondíciókat nézünk. Az egyes eltérések ugyanis igen nagy különbséget jelentenek a végösszeg tekintetében.
jacint.biro

jacint.biro

április 2, 2019

0 hozzászólás

Amikor a legjobb személyi kölcsönt szeretnénk megtalálni, nem mindegy milyen kondíciókat nézünk. Az egyes eltérések ugyanis igen nagy különbséget jelentenek a végösszeg tekintetében. Hitelkalkulátor segítségével viszont ez a folyamat nagyban megkönnyíthető.

Hitelkalkulátor a legjobb személyi kölcsön megtalálásához.

Amikor eljutunk az igénylés fázisához, már tudjuk, hogy pontosan mire is fogjuk elkölteni a pénzünket. Ez alapján azt kell eldönteni, hogy úgynevezett célhoz kötött hitelt igénylünk vagy szabad felhasználású kölcsönt.

A hitelkalkulátor egy helyen foglalja össze az összes ajánlatot. Így mindkét típusú kölcsön ajánlatait láthatjuk és összehasonlíthatjuk. Ahogy a nevében is látszik a kötött felhasználású hitel esetén meg van szabva mire költhetjük el a pénzt, és ezt igazolni is kell. Ilyen kölcsön a lakáshitel, autóhitel, áruhitel. Ezzel ellentétben a szabad felhasználású kölcsön bármire fordítható.

Mindig friss ajánlatok a hitelkalkulátoron.

A legjobb személyi kölcsön csak úgy található meg ha mindig az aktuális ajánlatokat látjuk. Ez azért is fontos mert csak az aktuális feltételekkel igényelhető egy személyi kölcsön, illetve itt látszik ha a személyi kölcsön valamilyen akció keretében igényelhető.

Az egyes bankok ajánlatainál látható egy “információ” fülecske ami tartalmazza az:

 • igénylés minimum feltételeit (életkor, minimum munkaviszony és jövedelem)
 • akció feltételei
 • jogi információk
 • hitelkamatok és költségek

Ez viszont nem minden. A legjobb személyi kölcsön megtalálásához, további beállításokat is el lehet végezni, mint:

 • felvenni kívánt hitel összege
 • törlesztőrészlet nagysága
 • a bankhoz utaljuk-e a fizetésünk
 • futamidő
Legjobb személyi kölcsön
Használja az instacash hitelkalkulátorát, hogy a legjobb személyi kölcsönt válassza

 

Legjobb személyi kölcsön és a THM.

Az Ön számára tehát a személyi kölcsön kalkulátor szolgál a legtöbb információval. Ezekkel az információkkal nem csak könnyen, hanem gyorsan is összehasonlíthatóak a hitelek. Megtévesztő szokott azonban lenni a kamat és a THM értéke.

Ma mindenki azt szeretné, ha a havi törlesztőrészlet minél alacsonyabban maradna. Ám a törlesztő nem csak a felvenni kívánt összeg nagyságától függ. Ami fontosabb az a THM nagysága. A törlesztőrészlet ugyanis csak a hitelösszeg ára.

THM a legjobb mutató.

A legjobb személyi kölcsön akkor lesz könnyen kiválasztható ha a teljes hiteldíj mutató alapján választunk. Ez mutatja meg, hogy a kamaton felül milyen költségekkel kell még számolni. Láthatjuk benne a folyósítási díjat, egyszeri költségeket amelyek mind-mind drágítják a hitelt.

Viszont Önnek ebben az esetben is alaposan utána kell járnia a hiteleknek. A THM sem tartalmaz minden költséget ami felmerülhet a hitel igénylése kapcsán. Az előre nehezen kalkulálható díjakat ez sem tartalmazza magában, mint:

 • késedelmi kamat
 • büntető díjak
 • árfolyam-ingadozásból származó költségváltozás

Plusz költségek amikkel számolni kell.

Mielőtt megkötnénk a szerződést, látjuk azt, hogy milyen költségekkel jár egy személyi hitel. Ám még így is merülhetnek fel olyan költségek amik csak az idő előrehaladtával kerlhetnek előtérbe.

Bankra válogatja, hogy a hitel mellé kínálnak-e elő- és végtörlesztési lehetőséget. Ennek azonban ugyanúgy plusz vonzata lehet, ezért érdemes azt is előre megkérdezni. Ugyan ide sorolható a szerződésmódosítási díj, vagy ha volt hozzá plusz szolgáltatás (biztosítás), akkor annak a díja.

Ezek a díjak együtt már igen nagy összeggé adódhatnak össze, ami a végösszeget tekintve egyáltalán nem elhanyagolható. A bankok folyamatosan küzdenek az új ügyfelekért, ezért van, hogy valamelyik díjat elengedik.


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitel

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről