A személyi kölcsön egy nagyon hasznos pénzügyi segítség tud lenni az élet számos területén. Viszonylag könnyen és gyorsan hozzájuthatunk.
jacint.biro

jacint.biro

január 31, 2019

0 hozzászólás

A személyi kölcsön egy nagyon hasznos pénzügyi segítség tud lenni az élet számos területén. Viszonylag könnyen és gyorsan hozzájuthatunk.

Új autót sok okból vehetünk magunknak. Itt az új év, és szeretnénk végre megvenni magunknak a rég áhított autót, esetleg elromlott a régi ami helyett már inkább újat érdemes venni, vagy feltétlenül szükségünk van rá életvitelünk javítása céljából. Bármi is vezessen erre az útra bennünket, mint minden döntésre, erre is időt kell szánnunk.

Egyre többen vesznek fel személyi kölcsönt autóvásárláshoz vagyis autóhitelt

A személyi kölcsön, az összeg méretét figyelembe véve, gyorsan és viszonylag egyszerűen hozzáférhető anyagi támogatás. Gyakra nem hiányzik sok egy használt, ám jó kocsi árához, és az adásvételi költségekhez, mint amennyit kaphatunk. Amennyiben Ön szerencsés helyzetben van, akár pár órán belül megkaphatja az igényelt összeget. Néhány feltételnek kell csupán megfelelni, viszont mindenképpen utána kell nézni a buktatóknak is.

Hogyan vegyünk használt autót személyi hitelből?

A gyorskölcsön előnye, hogy szabad felhasználása révén tulajdonképpen bármire felhasználhatjuk. Autócsere, vagy autóvásárlás környékén pedig bőven vannak kiadások, akár olyanok is, amikkel nem számoltunk elsőre.  

Ön a piacon jelenleg autóhitel, személyi hitel (más nevén gyorskölcsön) segítségével juthat hozzá legkönnyebben a gépjárműhöz. Az autóhitel, mint vásárlási hitel fix célhoz kötött összeg és legtöbbször új, vagy újszerű autóhoz adják. A legtöbben azonban mégis a használt autókat keresik, melyekhez sokszor csak személyi kölcsönnel lehet hozzájutni. Ezek azok a hiteltípusok amiket akkor is igényelni lehet, ha nem a számlavezető bankunknál érdeklődünk. Nézzük milyen kritériumoknak kell ehhez megfelelni.

Általános kritériumok autó-, személyi kölcsön igényléshez:

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy esetleg több millió forintot autóra költsön, ezért szükséges hitel után nézni. Szerencsére ha jól választunk, akkor egy igen alacsony hitelkamatot is kifoghatunk magunknak. Így érdemes lehet az autóvásárlásba akkor is belefogni, ha a meglévő megtakarításunkat személyi hitellel egészítjük ki. Használjunk személyi hitel kalkulátort annak érdekében, hogy lássuk az aktuális hitelajánlatokat.

használt autó
Használt autó vásárlásakor érdemes megfontolni személyi kölcsön igénylését

 

Mekkora összeget vegyünk fel?

Akár új, akár használt, külföldi, vagy magyar okmányokkal járművet vásárol, a hitel összegét nem érdemes kicentizni. Ezt csak akkor ajánljuk, ha kifejezetten autóhitel lesz a választott hitelforma. Az autóhitelt csak magára a gépjárműre lehet elkölteni. Ez abból a szempontból rosszat jelent, hogy az autóvásárlásra számos más járulékos költség rakódik. Például:

 • Vásárlás előtt érdemes megvizsgáltatni a kocsit, szervizenként változhat az összeg
 • Ez után következik az eredetiségvizsgálat aminek összege függ a motor nagyságától
 • Amennyiben minden rendben történt és megvásároltuk az autót, jöhet az átírás
 • A forgalmi és törzskönyv ára mindig fix
 • Biztosítás(ok), adó
 • Vagyonszerzési illeték ami függ a gépjármű teljesítményétől
 • Várható szervizelési költségek, hogy az autó biztonságosan használható legyen
 • Gumiabroncs vásárlás amennyiben szükség van rá

Ezeket a költségeket nem tudjuk az autóhitelből fedezni. Tehát erre vagy a félrerakott pénzből kell szánnunk, vagy olyan hitelt jöhet szóba amivel nem kell tételesen elszámolni a bank felé, tehát a szabadon felhasználható személyi kölcsön.

Személyi kölcsön választás előtt 3 pontban

Fontos megemlíteni, hogy mint minden hitel formának a személyi kölcsönnek is vannak buktatói. A legfontosabb, hogy ismerjük saját erőforrásunkat és ehhez mérten vegyünk fel hitelt. Három dolgot kell kiemelni ezzel kapcsolatban ami befolyásolja a hitelkérelem kimenetelét.

 1. Felvenni kívánt hitel összege. Sokan esnek abba a hibába, hogy mivel a személyi kölcsön szabadon felhasználható, ezért nagyobb összeget szeretnének felvenni mint amire tényleg szükségük lenne. A hitel összege befolyásolja nem csak a futamidőt hanem a havi törlesztő nagyságát is.
 2. Fix kamatozású személyi kölcsön lehetőséget válasszunk. Ma már szinte mindenhol fix a havi törlesztőrészlet, de még mindig bele lehet futni olyan ajánlatba ahol nem az, vagy csak az első 1-2 évben az. Ez oda vezethet, hogy egy idő után nem fogjuk tudni kifizetni a törlesztőt és eladósodunk.
 3. Futamidő. Személyi kölcsön legfeljebb 84-96 hónapra igényelhető, viszont a hitel összeg elérheti a 10 millió forintot is. Viszonylag nagyobb összeg igénylése esetén már borsos lehet a havi törlesztő, akkor is, ha fix kamatozású hitelt választunk. A személyi kölcsön felvehető mennyisége nagyban függ a havi jövedelemtől.

Használjunk személyi hitel kalkulátort, hogy megtaláljuk a számunkra ideális ajánlatot. Ne a reklámoknak higyjen, hanem a józan észnek, a megfontolásoknak, amiket számszerűsítve lát. Dönteni csak akkor lehet jól, ha jól informált!


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitel

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről