7 tippet adunk a szabad felhasználású személyi kölcsön felvételéhez, hogy Ön a lehető legjobban dönthessen, mielőtt gyorshitelt vagy kölcsönt venne fel.
Bíró Jácint

Bíró Jácint

november 29, 2018

0 hozzászólás

7 tippet adunk a szabad felhasználású személyi kölcsön felvételéhez, hogy Ön a lehető legjobban dönthessen, mielőtt gyorshitelt vagy gyorskölcsönt venne fel.

7 tipp a szabad felhasználású személyi kölcsön felvételéhez

A szabad felhasználású személyi kölcsön az egyik legnépszerűbb hitelforma a mai napig. Érthető, hiszen bármikor, bárkivel előfordulhat, hogy kisebb-nagyobb pénzösszegre van szüksége, amelyet családon belül vagy barátoktól nem kaphat meg.

A szabad felhasználású kölcsön lényege éppen az, hogy bármire szabadon elkölthető, ráadásul gyorsan hozzáférhető konstrukció. Ez a szabadság azonban mindig fontos, hogy felelősséggel társuljon, hiszen alapvetően hitelről beszélünk, amelynél nem mondhatja azt az adós, hogy nem adja meg.

Azok számára, akik még gondolkodnak a szabad felhasználású személyi kölcsön felvételén, most hét tippet adunk, hogy a lehető legjobban dönthessenek.

Szabad felhasználású személyi hitel tippek hitelkalkuláció előtt

Személyi kölcsön igénylés
A személyi kölcsön megkönnyítheti az életünket, azonban igényléskor figyeljünk a részletekre

 

1. Mielőtt bármilyen személyi kölcsönhöz folyamodna, mérje fel az anyagi lehetőségeit

Ez olyan tennivaló, amit egyébként kölcsönfelvételtől függetlenül mindenkinek szívből ajánlunk! Papíron vagy számítógépen készíti el – egyre megy.

Az a fontos, hogy összeírja egyfelől a bevételeit, másfelől a kiadásait, havi lebontásban. Majd gondolja végig, mekkora törlesztőrészletet tudna bevállalni a következő 1-5 évben.

2. Törekedjen az állandó törlesztőrészletre

Érdemes alapvetően olyan konstrukciót választani, amelyben fix a törlesztő részlet. Sokan úgy estek adósságcsapdába, hogy elszabadultak a kamatok.

Ezért, ha teheti, a futamidő végéig változatlan törlesztésű személyi kölcsönt vegyen fel!

3. Figyeljen a kezdeti költségre és a THM -re

Érdemes minden költséget összeszámolni a személyi kölcsön esetében is, mert ami elsőre olcsónak látszik, nem biztos, hogy valóban az is!

Nézze meg, írjon össze minden költséget a folyósítástól az első törlesztőn át a bármilyen címen levont díjakig. Ha egy személyi kölcsön éppen akciós, és ezért elengednek valamilyen díjat, fontos megnéznie, hogy mit is vár el a pénzintézet cserébe! A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) az a százalékos szám, ami megmutatja, hogy mennyivel fog többet visszafizetni a szabad felhasználású személyi kölcsön futamideje végén.

4. Kölcsön felvételekor a mértéktartás elengedhetetlen

Mivel a szabad felhasználás lényege, hogy nincs szigorúan megkötve, mire lehet a személyi kölcsönt elkölteni, illetve a bank felé se kell elszámolni vele, ezért pár ember könnyelművé válhat.

A személyi kölcsön azonban nem ingyen pénz! Vissza kell fizetni, méghozzá kamatostul, tehát nagyon is fontos, hogy mértékkel költekezzen!

5. Személyi kölcsön felvétele előtt kérdezzen bátran!

Mint minden szerződés esetében, erősen tanácsos alaposan átolvasni a kölcsönszerződés szövegét és kérdezni! Ha nem ért valamit, vagy nem világos, vagy többet szeretne róla tudni, mindenképpen kérdezzen rá a banknál a hiteltanácsadójánál. Sokkal jobb, ha kicsivel több időt tölt el a pénzintézetnél, mintha később gondot okozna a törlesztő részlete!

Személyi kölcsön felvétele
Személyi kölcsönöknél mindig figyeljünk a pontos törlesztésre

 

6. Olyan futamidőt válasszon amit tartani is tud

Habár jól hangozhat elsőre, hogy egy szabad felhasználású személyi kölcsönt egy év alatt is lehet törleszteni, vagy éppen nyolc év alatt kell csak, vegye figyelembe a lehetőségeit!

Ha rövid a futamidő, akkor havonta sokkal nagyobb a gyorshitel törlesztő részlete – ha viszont évekre eladósodik, akkor lehet, hogy más hitelhez vagy kölcsönhöz nem juthat hozzá, amíg az előzőt nem törlesztette.

Viszont a hosszabb futamidő mellett szól az előtörlesztés lehetősége, amivel jellemzően a kamatokat is lehet csökkenteni, illetve a visszafizetés idejét rövidíteni.

7. Mindig törlesszen időben!

Habár ezt szinte felesleges kiemelnünk, mégis rengeteg problémát kerülhet el vele a gyorskölcsönt felvevő adós, ha figyelmet fordít az időben történő törlesztésre.

A bankok és pénzintézetek figyelemmel követik az ügyfeleik viselkedését, és a jó adósokkal szemben jellemzően megértőbben és segítőkészebben viselkednek. A szabad felhasználású személyi kölcsönnél ez még inkább igaz.

Ha tehát szabadfelhasználású személyi kölcsön felvételét fontolgatja, ezt a hét pontot mindenképpen szívlelje meg. Később, a kölcsön törlesztése során is nyugodtan alhat abban a biztos tudatban, hogy a lehető legjobb döntést hozta meg!

Ne is szaporítsuk a szót, nézze meg a szabad felhasználású személyi kölcsön részleteket több banknál is egyben a hitelkalkulátor segítségével!


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitelHitel

MNB tájékoztató, a személyi kölcsönről:

https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/hitel-lizing/fogyasztasi-hitelek/szemelyi-kolcson

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről