A személyi kölcsön ma már a legkeresettebb hitelforma, ám a személyi kölcsön igényléséhez is meg kell felelni néhány alap követelménynek, hogy minden gond nélkül eljusson hozzánk az igényelt összeg.
jacint.biro

jacint.biro

március 27, 2019

0 hozzászólás

A személyi kölcsön ma már a legkeresettebb hitelforma, ám a személyi kölcsön igényléséhez is meg kell felelni néhány alap követelménynek, hogy minden gond nélkül eljusson hozzánk az igényelt összeg.

Milyen feltételek kellenek személyi kölcsön igényléshez?

Mindenki, aki a támasztott követelményeknek megfelel igényelhet személyi hitelt. Ám ezek a feltételek nem minden banknál egyformák, számos tényező eltérhet egymástól, ezért mielőtt beadjuk a kérelmet alaposan járjunk utána, hogy minek kell megfelelni és milyen papírokat szükséges bemutatni.

A gyorshitel igényléshez szerencsére nincs szükség önerőre, fedezetre, megtakarítás nélkül is igényelhető személyi kölcsön. Ehhez mindössze a havi nettó keresetre van szükség. A felvehető hitel összege függ a nettó jövedelem mértékétől.

Megkülönböztetünk:

 • elsődleges jövedelemforrást
 • másodlagos vagy kiegészítő jövedelemforrást

Ahhoz, hogy személyi kölcsön igénylésre jogosultak legyünk feltétlenül szükséges elsődleges jövedelem forrással rendelkezni, ami azt jelenti, hogy:

 • álljunk alkalmazotti státuszban
 • nyugdíjkorhatár elérését követően a nyugdíj is ennek minősül
 • vállalkozói létforma

Másodlagos vagy kiegészítő jövedelemformának számít:

Az ilyen jellegű bevételeket a bank nem tudja elfogadni fedezetként, viszont ha a nettó jövedelem nem elegendő a kívánt összeg igényléshez, ezekkel magasabbra tornázható a személyi kölcsön összege.

Személyi kölcsön akkor is ha nincs igazolható jövedelem?

Személyi kölcsön igényléséhez minden esetben kell jövedelemigazolás! Tehát ha mi magunk nem rendelkezünk állandó jövedelemmel, de feltétlenül szükséges a személyi kölcsön akkor egy megoldás van.

Adóstárs bevonásával kaphatunk személyi kölcsönt, ám ebben az esetben az adóstárs kerül átvilágításra, tehát ugyan azoknak a feltételeknek kell megfelelnie, mint bárki másnak.

Abban az esetben elkerülhető a jövedelemigazolás, ha a személyi kölcsönt a saját bankunktól igényelnénk. Ilyenkor ugyanis a banknak nincs szüksége a papírra, könnyen és egyszerűen visszanézhető, hogy mekkora összeg érkezik a számlánkra rendszeresen.

Személyi kölcsönt ki kaphat
Személyi kölcsön felvételének is vannak néha feltételei

 

Hogy néz ki ténylegesen a személyi kölcsön igénylés?

Először is a legfontosabb, hogy megtaláljuk azt az ajánlatot ami a legjobb döntés lehet számunkra. Gondoljuk végig mekkora összegre van szükségünk és hogyan fogjuk tudni fizetni a részleteket, milyen feltételeket tudunk vállalni.

Ez után jöhet az informálódás, hogy milyen papírokra lesz szükségünk. Sok esetben ezek megegyeznek, ám bizonyos helyzetekben szükség lesz egyéb “kiegészítő papírokra”. Minden hitelintézet kéri a:

 • fényképes igazolványt
 • lakcímkártyát
 • jövedelemigazolást
 • bankszámlakivonatot

Ezek azok az iratok amiket minden esetben be kell mutatni, ám ha nem alkalmazotti jogviszonyban állunk,szükségünk lesz néhány egyéb iratra is, mint:

 • vállalkozás előző évéről szóló mérleg
 • őstermelői igazolvány
 • társadalombiztosítási igazolvány

Amint benyújtottunk minden iratot a személyi kölcsön igényléshez, a bank elvégzi a szükséges háttér átvilágítást és egyénre szabott ajánlatot ad az összeg, törlesztő és futamidő kapcsán. Ilyenkor eldönthetjük, hogy megkötjük a szerződést vagy sem.

Ezért utasítják el a hitelkérelmet.

A személyi kölcsön igénylése általában egy egyszerű folyamat, ami viszonylag gyorsan megy. Előfordulhat viszont, hogy valamiért elutasítják a kérelmet és nem tudjuk mi lehet a baj. A következő okok állhatnak a háttérben:

 • Valamilyen papírt nem megfelelően nyújtottunk be vagy töltöttünk ki
 • Nem tudunk megfelelő jövedelmet igazolni. Ebben az esetben a bank úgy látja, hogy nem fogjuk tudni rendszeresen fizetni a törlesztőt.
 • Egy másik banknál már van hitelünk, és az igazolható jövedelemből nem futja még egy hitelre
 • Rajta vagyunk a KHR listán. Ez minden esetben kizáró ok, főleg akkor ha a negatív adóslistán szerepel a nevünk.

Az ilyen esetekre kérhetjük egy tanácsadó segítségét aki nem csak abban segít, hogy megtaláljuk a legjobb személyi kölcsönt, hanem abban is, hogy a papírmunka zökkentőmentes legyen.


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitel

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről