A hiteligénylés két nagy lépcsőre bontható. Legyen körültekintő személyi hitel igénylés tekintetében, hogy később, ha pozitív elbírálást kapott se legyen teher az Ön számára.
jacint.biro

jacint.biro

január 16, 2019

0 hozzászólás

A hiteligénylés két nagy lépcsőre bontható. Legyen körültekintő személyi hitel igénylés tekintetében, hogy később, ha pozitív elbírálást kapott se legyen teher az Ön számára.

Mi alapján érdemes személyi hitelt választani?

Személyi hitel igénylése számos esetben felmerülhet bennünk. Előfordulhat olyan időszak az életünkben amikor keresetünk nem elég, gyors áthidalásra van szükség. Ilyen lehet az iskolakezdés ahol az új tanév megkezdése bizony nem kevés plusz kiadással jár. A személyi kölcsön szabad felhasználású, éppen ezért nem csak kisebb kiadások rendezésére alkalmas. Autóvásárlás, hitelrendezés, házfelújításra egyaránt alkalmas, akár ezek együttesére is felhasználhatjuk.

Szabad felhasználású hitel igénylése során fontos, hogy Ön hatékonyan használja fel a kapott összeget. Igyekezzen olyan dolgokra felhasználni amik valóban fontos értéket töltenek be az életében. Sokan arra használják a személyi hitelt, hogy vágyaikat kielégítsék, utazásra, új tv-re, telefonra költik az összeget, ezzel pedig tovább nyújtózkodnak mint ameddig a takaró ér.

Ezeket a termékeket ma már részletre is megvehetjük, nem érdemes személyi hitelt felvenni rá. Éppen ezért alaposan gondoljuk végig mire is szeretnénk elkölteni a pénzösszeget. Igyekezzünk olyan célra felhasználni ami az életminőségünket javíthatja.

Hitel vagy kölcsön
Az öt legfontosabb lépés, ha hitelt, vagy kölcsönt veszünk fel

 

Ötlettől a folyósításig. A személyi kölcsön igénylés lépései.

 • Anyagi háttér biztosítása

Sajnos személyi kölcsönt nem lehet csak úgy semmiből megigényelni. Valamilyen fedezetre szükségünk van, hogy a bank kiutalja nekünk a szükséges összeget. Nem kell megijedni, a személyi kölcsönhöz a bankok nem szoktak nagy összegű fedezetet kérni, mindössze elég ha Ön igazolni tudja, hogy havi rendszeres jövedelemmel rendelkezik.

Jövedelemtípusok, melyekkel igazolhatjuk a fedezetet:

 • elsődlegesen elfogadott jövedelemforrás
 • kiegészítő vagy másodlagos jövedelemforrás.

Elsődleges jövedelemforrásnak számít:

 • alkalmazotti státusz
 • nyugdíj, ha elértük a nyugdíjkorhatárt
 • vállalkozói létforma.

Kiegészítő vagy másodlagos jövedelemforrás:

 • GYES,GYED
 • családi pótlék
 • ösztöndíj
 • értékpapírok
 • szociális ellátás.
 • Hitelkalkulátor, járjuk át a piacot alaposan.

Személyi kölcsön igénylése előtt fontos, hogy tisztában legyünk azzal , melyik bank milyen kondíciókkal ajánl hitelt. Amikor Önben megfogalmazódik a döntés a külső segítségre, akkor hosszú évekre elkötelezi magát és családját. Ilyenkor az előkészületeknek és körültekintésnek nagy szerepe van, a bankok ezt általában hitelképesség vizsgálatnak nevezik. Célja, hogy behatároljuk mire, mekkora összeget kaphat és milyen feltételekkel. Elképzelhető, hogy az egyik bank csak kevesebb összeget, addig a másik bank kedvezőbb feltételekkel nagyobb összeget is rendelkezésre tud bocsátani.

Ha Ön bizonytalan, kérjen hiteltanácsadást ahol pontos és reális képet kaphat a lehetőségeiről. Fontos azonban, hogy komoly céget bízzon meg ezzel a feladattal, akik személyesen mérik fel a lehetőségeket, hogy a háztartáshoz mérten a legjobb személyi hitelt tudják ajánlani.

 • Ha megvan a szimpatikus ajánlat járjunk utána a feltételeknek.

Miután alaposan körüljárta, és felkészült a témából valószínűleg az Ön számára legszimpatikusabb ajánlatot is megtalálta, vagyis sikerült kiválasztani a bankot ahová a személyi hitelért fordul.

Ebben az esetben már csak arról kell informálódnia, hogy a bank milyen feltételekkel bocsájtja az Ön számára a személyi hitelt. Ezeket a feltételeket minden esetben a bank oldalán megtalálhatjuk. Ide tartozik, hogy milyen iratokat kell benyújtani az igényléshez, a kamatozás módja, törlesztés folyamata és minden más információ.

 • Hitel igénylés megkezdése.

Ez az a fázis ahol Önnek már megvan minden irat a személyi kölcsön igénylés megkezdéséhez. Amennyiben alaposan körüljárta a témát tudja, hogy szüksége lesz minimum erre a négy dologra:

 • fényképes igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél)
 • lakcímkártya
 • jövedelemigazolás vagy vállalkozóként a NAV által kiállított jövedelemigazolás
 • bankszámlakivonat.

Fentebb már említettük a másodlagos jövedelemforrást. Fontos, hogy a másodlagos jövedelem önmagában nem fedezheti a hitelt. Előnye abban rejlik, hogy segítségével a hitelkeret kitolható, tehát nagyobb összegű hitelre lehetünk jogosultak általa. Természetesen mint minden jövedelem forrást ezt is tudnunk kell valamilyen hivatalos irattal igazolni, például számlával, csekkel.

Ez az a pont amikortól a bankban elkezd ketyegni az óra. Itt a papírok helyes kitöltése jelenti a legnagyobb problémát ami miatt hetekig is elhúzódhat a hitelkérelem. Érdemes tanácsadó segítségét kérni aki jártas az ilyen dokumentumok helyes és pontos kitöltésében.

 • Hitelképesség vizsgálata – folyósítás.

Amint az iratok beadásra kerültek a bank elkezdi a hitelképesség vizsgálatát. Tehát megvizsgálják az anyagi hátteret, hogy minden dokumentum szabályosan lett-e benyújtva, figyelembe veszik, volt-e már hitelfelvétel és azt hogyan törlesztette. Különböző demográfiai adatok is számításba kerülnek, minthogy Ön házasságban él-e vagy mennyi a közös háztartásban élő keresők száma.

Leggyakoribb kitétel a KHR lekérdezés (régebben BAR lista), melyen ha szerepelünk, elutasíthatják a kérelmünket.

Abban az esetben ha a bank mindent rendben talált és biztosítékot lát arra, hogy a személyi hitel visszafizetésre kerül, elkészíti a személyre szabott ajánlatot, amit aláírhatunk. Ennek elfogadása esetén a személyi hitel pár nap alatt folyósításra kerül.


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitel

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről