Kiknek ajánljuk a személyi hitelt mint a diákhitel helyettesítőjét? Néhány példa amikor a személyi hitel jobb megoldás lehet.
jacint.biro

jacint.biro

január 11, 2019

0 hozzászólás

Lakás, autó, orvosi kezelés. Ma már megannyi lehetőség létezik arra, hogy a fellépő pénzhiányt pótolni tudjuk. De milyen lehetőségeink vannak akkor ha tanulni szeretnénk?

Napjainkban egyre nagyobb az igény arra, hogy főiskolai/egyetemi képzésben vehessünk részt. Vannak akik egzisztenciájuk kielégítése miatt szeretnének felsőfokú képesítést szerezni, esetleg külföldi munkavégzés a cél, vagy egy olyan állás betöltése mely megadja a lehetőséget, hogy elegendő keresettel rendelkezzünk a nyugodt és biztonságos családi élet kialakítására.

Oktatási célra sokan kölcsönt vesznek fel, hogy majd egy jobb fizetésből törlesszék

Sokak számára egy magasabb szakképesítés megszerzése, egy jobban fizető szaktudás, vagy diploma elérése anyagi nehézségbe ütközik. . Kevesen vannak olyan szerencsés helyzetben, hogy finanszírozni tudják tanulásukat. Persze mindenkinek más a helyzete, hiszen lehet egy nappali tagozatos félév, ráképzés, másoddiploma, de akár négyéves oktatás, vagy masterclass is.. A diákhitel erre nyújt megoldást.

Miben rejlik a diákhitel nagyszerűsége?

Jelenleg a tanulás támogatására egy igazán bevált módszer létezik, ez pedig nem más mint a diákhitel. Nem is véletlen, hiszen olyan a diákhitel olyan konstrukciókat ad, ami nagyon széles körben képes lefedni az igényeket.

Mindenki igényelhet diákhitelt aki megfelel az alábbi kritériumoknak:

 • nem töltötte be a 45. életévét
 • magyar állampolgár, vagy menekültként elismert
 • letelepedési/bevándorlási engedélye van
 • rendeletben meghatározott jogcímen Magyarországon szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezik
 • érvényes tanulói/hallgatói jogviszonnyal rendelkezik
 • lakóhelyét a személyi adat- és lakcímnyilvántartásba bejelentette,
 • az adott képzési időszakra bejelentkezett

A diákhitel számos olyan lehetőséggel kecsegtet ami más hitelnél egyáltalán nem fordulhat elő. Ilyen például, hogy a diákhitel felvételéhez nincs szükség rendszeres jövedelemre, nem kell hozzá fedezet sem kezes. Így ha Ön megfelel a fentebb leírt kritériumoknak bármikor igényelhet diákhitelt. Ez egy nagyon haasznos kölcsön, hiszen magunkba, az életminőségünkbe fektetünk energiát.

Diákhitel igénylés
Diákhitel vagy a személyi kölcsön jobb egy diáknak?

 

A hitel egyből az igénylőhöz kerül

A mai piacon diákhitel igénylésre két konstrukció létezik. Az egyik, egy szabadon felhasználható diákhitel amit nem csak az iskolával járó költségekre lehet elkölteni, ez saját bankszámlára érkezik és nem kell elszámolni vele. Itt szabadon meghatározhatjuk a felvenni kívánt összeg mértékét viszont számolnunk kell évi 6%-os kamattal.

A hitel a képző intézményhez kerül közvetlenül

A diákhitel másik változata a kötött felhasználású hitel, amit nem a saját bankszámlánkra kapunk. A hitel összegét a felsőoktatási intézménynek utalják, ez a hitel csak a képzési költségek erejéig vehető fel. Állami kamattámogatással működik, a hitelfelvevő által visszafizetett kamat 0%.

Kölcsön, amit később kell csak fizetni

Tökéletes választás a diákhitel olyan nappali tagozatos diákoknak, akik tanulmányaik mellett nem tudnának munkát vállalni, vagy olyan dolgozó emberek számára akik keresete nem elég finanszírozni a tovább tanulást. Számukra a diákhitel lehetőséget biztosít arra, hogy tanulmányaik végeztével kezdjék el visszatéríteni a hitel összegét.

Diákhitel helyett személyi hitel?

A személyi hitel piaca az elmúlt pár évben nagyon felpörgött és azóta is dübörög. Nem véletlen, hiszen egyre jobb és jobb ajánlatokkal lehet találkozni. Miben nyilvánul ez meg? A személyi hitel, ha jól választjuk meg igen alacsony THM-el rendelkezik. Ennek köszönhetően a futamidő alatt alacsony havi törlesztőrészletekben lehet visszafizetni. Éppen ezért, azoknak akik a diákhitel kritériumainak nem felelnek meg, a személyi hitel jó megoldást nyújthat.

Kiknek ajánljuk a személyi hitelt mint a diákhitel helyettesítőjét? Néhány példa amikor a személyi hitel jobb megoldás lehet:

 • Ön betöltötte a 45. életévét
 • Fix kamatozású hitelt szeretne
 • Van lehetősége minden hónapban törleszteni
 • Nem szeretné a tőketartozás növekedését

Személyi hitel előnye abban rejlik, hogy fix kamatozású, meghatározhatjuk hány év alatt szeretnénk visszafizetni. Lehetőségünk van biztonságosan, kényelmesen visszafizetni a felvett összeget.

Diákhitel vagy személyi kölcsön?
Oktatási célra sokan kölcsönt vesznek fel, hogy majd egy jobb fizetésből törlesszék

 

Olyan képzésre használhatjuk, amire akarjuk

Egy hölgy 50 felett fogott komolyabb természetgyógyász képzésbe, hogy otthagyhassa eddigi munkahelyét a hivatalban és azzal foglalkozzon, amit szeretne. Egy másik hölgy szintén ötvenhez közel festeni tanult kölcsönből felvett összegen Bécsben. Mások a vállalkozásukhoz kapcsolódó tanulmányokat finanszírozták ebből. Ez a fajta kölcsön az önmegvalósítás jó eszköze is lehet.

A diákhitel ezzel ellentétben veszélyesebb. Félévente változik a kamat, amit ha nem tudunk visszafizetni a tőketartozás részévé válik. Növelve ezzel a tartozást és a visszafizetendő összeg nagyságát.

A személyi hitel feltételei bankonként eltérőek lehetnek, de van néhány alapvető kitétel aminek ha megfelelünk,jogosultak vagyunk rá. Ezek a következők:

 • magyarországi bejelentett lakcím
 • 18. életév betöltése
 • állandó jövedelmet igazoló papír
 • ne szerepeljünk a KHR listán

Egyértelműen látszik tehát, hogy a képzés személyi kölcsön igénylésével is rendezhető. Amennyiben Ön úgy gondolja, hogy diákhitel helyett inkább egy fix kamatozású, biztonságosabb és szabad felhasználású hitelt szeretne, járja körbe a piacot. Esti illetve levelező tagozatos hallgatók számára a személyi hitel részben vagy akár egészében is fedezni tudja az iskolai terheket.


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitelHitel

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről