Innováció a személyi kölcsön kínálatban

Avatar Albert Lilla
2019. december 3.

A hitelezés a pénzügyi cégek, a bankok növekedésének a motorja. Ahol erős a hitelpiac, ott a gazdaság is erősödik, hiszen van tőke, van pénz innovatív fejlesztésekre, a pénz megfelelő kihelyezése a bankoknak is érdeke. A mindenáron való fejlődés, növekedés késztetését csak egyetlen szempont írhatja felül, és ez a biztonság. 

A bankok saját maguktól sem sajnálják az innovációs ráfordításokat, az elektronikai, digitális megoldások, platformok fejlesztése és üzemeltetése nem kis erőfeszítésébe kerül a pénzintézeteknek, ám ezzel a piaci pozíciójukat tudják megtartani, erősíteni. A bankok tavaly és idén is a legtöbbet a digitális megújulásra költöttek, legyen szó akár ügyféloldali, akár háttérkiszolgálói folyamatok, illetve biztonsági fejlesztésére. Az ügyfelek kényelme, a gyors banki ügyintézés, az akár otthonról is intézhető hitelfelvétel mind ebbe az irányba mutat. Az elektronikus pénzforgalom, a fintech megoldások fejlődése magas szintű innovációnak számít.

 

Hazánk nem tekinthető az európai átlaghoz képest kiemelkedően innovatívnak: a rangsor utolsó harmadában vagyunk, de ha szektoronként nézzük, a pénzügyi innovációk, elektronikus fizetési és pénzmozgási, pénzkezelési megoldások kiemelkednek ezen belül a többi gazdasági szektorhoz képest.

 

Az online személyi kölcsönök és gyorskölcsönök elterjedése a digitális fejlettség egyik fő mutatója. De vajon mitől nevezhető egy hitel, egy banki szolgáltatás innovatívnak? Miben különbözik a jól bevált bankfiókos ügyintézéstől?

 Van néhány szempont, amitől innovatívnak tekinthető egy személyi kölcsön 

 

  • A személyi hitel kalkulátor használata után online folytatódik a hitel megigénylése
  • A hitelbírálat is az online feltöltött fájlok, igazolások nyomán történik 
  • Videós azonosítás, ami gyors és egyszerű mód arra, hogy azonosítsák az igénylőt
  • Teljesen készpénzmentes és szinte minden ügyintézés papírmentes
  • Minden kommunikáció tableten, számítógépen, vagy okostelefonon történik
  • Akár egy óra alatt is hozzájuthat a szabad felhasználású személyi hiteléhez

 

Online személyi kölcsön készpénzmentesen

Természetesen nem mindig és nem mindenki képes arra, hogy egy ilyen folyamaton saját maga segítség nélkül végigmenjen. A bank érdeke azonban, hogy oktassa és amennyire csak lehet, a digitális irányba terelje az ügyfeleket. Egyrészt ez költséghatékonyabb, hiszen a legdrágább dolgok egyike bankfiókokat üzemeltetni a város legforgalmasabb, így nyilván legdrágább helyein, alkalmazottakat, ügyfélszolgálatot fenntartani. Ez a plusz költség a szolgáltatások, és így nyilván a személyi kölcsönök árában is megjelenhet.

 

Készpénzmentes pénzmozgás

Az olcsó személyi kölcsön feltétele tehát többek között a hatékonyabb banki működés is, ezért keresik folyamatosan az innovációs, technológiai fejlesztéseket a bankok. A hitelt a számlára kapjuk, készpénzt, bankjegyeket nem lát az ügyfél. Ma már a korszerű bankfiókok nagy része is készpénzmentesen üzemel. 

 

Az emberi tényező 

Ezt nehéz feldolgozni azoknak, akik évek, évtizedek során a fizetésüket jól megfogható borítékban vitték haza. A készpénzkezelés azonban drága és kockázatos, ennek díját felszámolják a készpénzfelvételi díjban, ami még az ATM-ek használatával sem kevés. Az ügyfélszolgálatnak, az emberi hangnak még mindig nagy szerp jut, sőt annak a hitelnyújtási szakértelemnek is, amit pusztán a gép nem tudna minden esetben elvégezni. A hiteltanácsadói munkának még korántsem áldozott le a napja.

 

A hitelbumm egyik oka az innováció

A szabad felhasználású személyi hitelek piaca a pénzügyi innovációk miatt is ugrott ekkorát az elmúlt években. Az online személyi kölcsön kalkulátorok egyszerű használata, a hitelhez jutás folyamatának adminisztratív lerövidülése, az egyre jobban terjedő kártyás fizetések mind-mind azt mutatják, hogy az emberek a stabilabb viszonyok között, a növekvő reáljövedelmek mellett szívesen vesznek fel személyi kölcsönt, szívesen költenek.

 

Szabad felhasználású hitel online is igényelhető. Nézzen meg itt öt kiemelkedő hazai ajánlatot és hasonlítsa össze!

 

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki.

Kiemelt személyi kölcsön ajánlatok

1,5 millió forint 4 éves futamidő esetén