A hitelezés a pénzügyi cégek, a bankok növekedésének a motorja. Ahol erős a hitelpiac, ott a gazdaság is erősödik, hiszen van tőke, van pénz innovatív fejlesztésekre, a pénz megfelelő kihelyezése a bankoknak is érdeke. A mindenáron való fejlődés, növekedés késztetését csak egyetlen szempont írhatja felül, és ez a biztonság. 
jacint.biro

jacint.biro

december 3, 2019

0 hozzászólás

A hitelezés a pénzügyi cégek, a bankok növekedésének a motorja. Ahol erős a hitelpiac, ott a gazdaság is erősödik, hiszen van tőke, van pénz innovatív fejlesztésekre, a pénz megfelelő kihelyezése a bankoknak is érdeke. A mindenáron való fejlődés, növekedés késztetését csak egyetlen szempont írhatja felül, és ez a biztonság. 

A bankok saját maguktól sem sajnálják az innovációs ráfordításokat, az elektronikai, digitális megoldások, platformok fejlesztése és üzemeltetése nem kis erőfeszítésébe kerül a pénzintézeteknek, ám ezzel a piaci pozíciójukat tudják megtartani, erősíteni. A bankok tavaly és idén is a legtöbbet a digitális megújulásra költöttek, legyen szó akár ügyféloldali, akár háttérkiszolgálói folyamatok, illetve biztonsági fejlesztésére. Az ügyfelek kényelme, a gyors banki ügyintézés, az akár otthonról is intézhető hitelfelvétel mind ebbe az irányba mutat. Az elektronikus pénzforgalom, a fintech megoldások fejlődése magas szintű innovációnak számít.

 

Hazánk nem tekinthető az európai átlaghoz képest kiemelkedően innovatívnak: a rangsor utolsó harmadában vagyunk, de ha szektoronként nézzük, a pénzügyi innovációk, elektronikus fizetési és pénzmozgási, pénzkezelési megoldások kiemelkednek ezen belül a többi gazdasági szektorhoz képest.

 

Az online személyi kölcsönök és gyorskölcsönök elterjedése a digitális fejlettség egyik fő mutatója. De vajon mitől nevezhető egy hitel, egy banki szolgáltatás innovatívnak? Miben különbözik a jól bevált bankfiókos ügyintézéstől?

 Van néhány szempont, amitől innovatívnak tekinthető egy személyi kölcsön 

 

  • A személyi hitel kalkulátor használata után online folytatódik a hitel megigénylése
  • A hitelbírálat is az online feltöltött fájlok, igazolások nyomán történik 
  • Videós azonosítás, ami gyors és egyszerű mód arra, hogy azonosítsák az igénylőt
  • Teljesen készpénzmentes és szinte minden ügyintézés papírmentes
  • Minden kommunikáció tableten, számítógépen, vagy okostelefonon történik
  • Akár egy óra alatt is hozzájuthat a szabad felhasználású személyi hiteléhez

 

Online személyi kölcsön készpénzmentesen

Természetesen nem mindig és nem mindenki képes arra, hogy egy ilyen folyamaton saját maga segítség nélkül végigmenjen. A bank érdeke azonban, hogy oktassa és amennyire csak lehet, a digitális irányba terelje az ügyfeleket. Egyrészt ez költséghatékonyabb, hiszen a legdrágább dolgok egyike bankfiókokat üzemeltetni a város legforgalmasabb, így nyilván legdrágább helyein, alkalmazottakat, ügyfélszolgálatot fenntartani. Ez a plusz költség a szolgáltatások, és így nyilván a személyi kölcsönök árában is megjelenhet.

 

Készpénzmentes pénzmozgás

Az olcsó személyi kölcsön feltétele tehát többek között a hatékonyabb banki működés is, ezért keresik folyamatosan az innovációs, technológiai fejlesztéseket a bankok. A hitelt a számlára kapjuk, készpénzt, bankjegyeket nem lát az ügyfél. Ma már a korszerű bankfiókok nagy része is készpénzmentesen üzemel. 

 

Az emberi tényező 

Ezt nehéz feldolgozni azoknak, akik évek, évtizedek során a fizetésüket jól megfogható borítékban vitték haza. A készpénzkezelés azonban drága és kockázatos, ennek díját felszámolják a készpénzfelvételi díjban, ami még az ATM-ek használatával sem kevés. Az ügyfélszolgálatnak, az emberi hangnak még mindig nagy szerp jut, sőt annak a hitelnyújtási szakértelemnek is, amit pusztán a gép nem tudna minden esetben elvégezni. A hiteltanácsadói munkának még korántsem áldozott le a napja.

 

A hitelbumm egyik oka az innováció

A szabad felhasználású személyi hitelek piaca a pénzügyi innovációk miatt is ugrott ekkorát az elmúlt években. Az online személyi kölcsön kalkulátorok egyszerű használata, a hitelhez jutás folyamatának adminisztratív lerövidülése, az egyre jobban terjedő kártyás fizetések mind-mind azt mutatják, hogy az emberek a stabilabb viszonyok között, a növekvő reáljövedelmek mellett szívesen vesznek fel személyi kölcsönt, szívesen költenek.

 

Szabad felhasználású hitel online is igényelhető. Nézzen meg itt öt kiemelkedő hazai ajánlatot és hasonlítsa össze!

 

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről