Az egyik legnépszerűbb kölcsöncél, amit megneveztek a szabad felhasználású személyi kölcsönt felvevők, az a gépkocsivásárlás volt. Top háromban van a lakásfelújítás és egyéb, előnytelen hitelek kiváltása mellett.
jacint.biro

jacint.biro

október 1, 2019

0 hozzászólás

Az egyik legnépszerűbb kölcsöncél, amit megneveztek a szabad felhasználású személyi kölcsönt felvevők, az a gépkocsivásárlás volt. Top háromban van a lakásfelújítás és egyéb, előnytelen hitelek kiváltása mellett.

Autóra nem szeretünk sokat várni

 

Ennek nagyon jó oka van, hiszen élénk a használtautó piac is, ha adódik egy jó vétel, akkor érdemes lépni, akár egy hitellel megfejelni azt az összeget, amink van, és így akár hosszabb távon is minőségi autóhoz lehet jutni.

Aki használt autót vesz az gyakran kalkulál úgy, hogy beleszámítja az előző autójáért kapott pénzt és ezt fejeli meg egy olyan összeggel, amiből kijön egy fiatalabb, kevesebbet futott, vagy menőbbnek látszó kocsi.

 

Kölcsönből kocsit? – igen!

 

A szabad felhasználású személyi kölcsönnek van még egy nagy előnye az egyéb, hagyományos gépkocsi-finanszírozásokkal szemben. Aki már vett használt kocsit azt tudja, hogy a vételáron felül, amit az eladónak ad, jelentős költség még az átírás és az adó. 

 

Nézzünk egy konkrét példát, 5 éves Opel Astra, 1400 cm3 125 LE

Eredetvizsgálat 17.000,-

vagyonszerzési illeték 59800.-

Forgalmi 6000,-

Törzskönyv 6000,-

összesen eddig 88.000,-

erre jön még a teljesítményadó: 27.600,- (két részletben, mert éves)

És a kötelező biztosítás, ami egyéni bonus/malus besorolás szerint változik.

Vegyük összesen 140.000 forintra ezeket az induló költéseket.

Autóvásárlás

 

De lesz még mire költeni a vételáron felül

A frissen vásárolt gépkocsit érdemes megmutatni az autószerelőnknek, egy alapos átvizsgálásra. Ennek nyomán biztos fogunk még rákölteni a kocsira, hiszen egy használt autónál gyakoribbak a rejtett hibák, illetve mindig akadhat rajta javítanivaló. Lehet, hogy kisebb-nagyobb lakatosmunkára is szükség lesz, vagy épp a klíma tisztítása, karbantartása időszerű. Tehát a vételáron felül, jócskán van még kiadásunk, mielőtt zavartalanul élvezhetnénk a legújabb kocsinkat.

 

Ha gépkocsifinanszírozást, vagy lízinget választunk, akkor ezeket a saját pénzünkből kell fizetni, mivel nem tartoznak bele a kocsi vételárába. Ha személyi hitelből vesszük meg a kocsit, akkor, mivel szabad felhasználású kölcsönről van szó, bármit vehetünk belőle. Személyi kölcsönt épp ezért sokan vesznek fel autóvásárláshoz, illetve autójavításhoz.

 

Ahhoz, hogy minél előbb a volánhoz ülhessen, gyors kölcsönigénylésre, gyors hitelügyintézésre van szükség.

Senki sem szeret várni, sorban állni a bankfiókonál, így a leginnovatívabb bankok és pénzintézetek a tisztán online igényelhető személyi kölcsönt, mint korszerű hitelterméket kínálják.

Ma már bárhol tudunk hiteligénylést intézni online

Be sem kell menni, akár ott a használtautó kereskedőnél, vagy este otthon is nekiállhatunk a hiteligénylésünket intézni, hogy adott esetben ne maradjunk le egy jobb vételről, hisze az eladók sem szeretnének várni, hamar a pénzükhöz szeretnének jutni.

 

Akár egy óra alatt nálunk lehet a pénz

Ha megvan minden, ami egy gyorskölcsön igényléséhez szükséges, van jövedelemigazolás és még akár az adott banknál is vezetik a számlánkat, (bár ez sem feltétel kizárólagosan) akkor már csak azon izgulhatunk, hogy MENNYI hitelt ad a bank. Megadja mindazt, amit kérünk, esetleg kevesebbet? 

 

Mennyi hitelt kaphatok a kocsihoz?

Fontos tudni, hogy a rendszeres jövedelem 35%-nál nem szoktak nagyobb törlesztőrészletet életszerűnek tartani. Ennyi lehet az összes hitel összes havi részlete együttesen. Tehát, ha 200.000 forint  a nettó fizetésünk, akkor 65 ezernél több biztosan nem lehet. Ha van mondjuk egy másik, régebbi hitelünk, amit havi 25.000 forintos részletekben törlesztünk, (vagy nem mi törlesztjük, de adóstársak, kezesek vagyunk, ezt se felejtsük ki) akkor a kocsira havi 40.000-nél nagyobb részletet nem vállalhatunk. Ezt szorozzák fel a futamidő hónapjaival és kiderül, mennyit is vehetünk fel maximálisan. Ha személyi kölcsön kiírás maximális futamideje  mondjuk 48 hónap , vagyis 4 év akkor 1.920. 000 forint lehet az, amit ténylegesen meg is kaphatunk. Nem szabad túl hosszú futamidőben gondolkozni, hiszen a kocsi nem ingatlan, hamarabb elvul.

 

A személyi hitel kalkulátor autóvásárláshoz is segítség

Öt kiváló pénzintézet ajánlatait tudja összehasonlítani egy helyen és reális számok alapján tudja megtenni az első lépéseket a hiteligényléshez. Érdemes alaposan átgondolni, hiszen a teljes futamidőre vetítve a költségeket, százezres nagyságrendű lehet a spórolás, vagy épp a pénzkidobás, ha nem megfelelő hitelt választ. Nézze meg, mennyiből álmodhat magának egy újabb autót!

 

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről