Lakásfelújításra, korszerűsítésre több lehetőség is adódik, de nem biztos, hogy ezek a legjobb megoldások. A személyi kölcsön sokoldalúsága több helyzetre is megoldást nyújt.
jacint.biro

jacint.biro

február 5, 2019

0 hozzászólás

Lakásfelújításra, korszerűsítésre több lehetőség is adódik, de nem biztos, hogy ezek a legjobb megoldások. A személyi kölcsön sokoldalúsága több helyzetre is megoldást nyújt.

Manapság azok akik lakás/házvásárlásra adják a fejüket elég nehéz dolguk van. Nem csak azért mert alig találni olyan ingatlant ami minden feltételnek megfelel. Az igazán jó kondíciókkal és megfizethető árú lakásokért igen nagy harcok folynak, a vásárlók felül licitálják egymást, hogy mindenképp megszerezzék maguknak az ingatlant. A vásárlás után pedig következik az átalakítás, felújítás.

Lakásfelújításra, korszerűsítésre a magyar családok olyan 5 évente kerítenek sort, nagyjából 1-1,5 millió forint értékben. Sok esetben viszont ez az összeg nem áll rendelkezésünkre, ám ettől még a felújítás szükséges lehet. Mit tehetünk akkor, hogy a szükséges munkálatokat finanszírozni tudjuk?

Hitelformák amiket igénybe vehetünk szükség esetén.

A lakás csinosítása, felújítása pár százezer forinttól milliós nagyságrendig is rúghat, amit nem egyszerű előteremteni, az anyagi tartalékot pedig rendesen leapasztja az ingatlan megvásárlása. Ha finanszírozás után nézünk több lehetőség is szóba jöhet. Természetesen ebben az esetben sem mindegy, hogy mekkora önerővel rendelkezünk a felújításhoz. Ugyanis nagyrészt ettől tesszük függővé, hogy a felsorolt hitelformák közül melyiket vesszük igénybe.

Elérhető hitelformák:

Hogyan döntsük el, melyik hitelt vegyük fel?

Több oldalról is megközelíthetjük ezt a kérdést. Régebben elég nagy aggodalmat okozott, hogy fedezetként a lakást tegyük meg de még a személyi kölcsön is, mert igen nagy kamatot kellett fizetni rá. Mára ez már megváltozott és nem csak a lakáshitel a személyi kölcsön is elég jó feltételekkel érhető el.

Amennyiben Ön előre tervez és tételezzük fel, csak 5 év múlva lesz szüksége bizonyos összegre a legjobb megoldás a lakástakarék. Ezt bizonyos időszakokra lehet kötni, 4-10 évig terjed. Amikor lejárt a szerződés a kamatos összeget kivehetjük. Lehetőségünk van előbb is hozzáférni, ám azt tudni kell, hogy ebben az esetben csak lakáscélú hitelre váltható be.

Amikor hitelből szeretnénk finanszírozni a felújítást célszerű sorra venni, hogy mekkora összegről is van szó. Egy kissebb összegű beruházásra nem érdemes lakáshitelt felvenni, mivel az jelzálog alapú, tehát a lakás fog fedezetként szolgálni, hogy a bank visszakapja a pénzét. (lakástakarék is ide sorolható) De az is előfordulhat, hogy az Ön házára a bank nem ad hitelt (vályogház, könnyűszerkezetes ház), vagy nem tudják megvárni amíg a lakáshitel folyósításra kerül. (3-4 hét)

Ilyen esetekben a legjobb, legegyszerűbb, és leggyorsabb megoldás a személyi hitel.

személyi kölcsön lakásfelújításhoz
Ha nincs elegendő megtakarítása a lakásfelújításhoz, akkor érdemes személyi kölcsönben gondolkodnia

 

Személyi kölcsön igénylése lakásfelújításra.

Köszönhetően annak, hogy az elmúlt években a személyi kölcsön igen népszerű hitelezési forma lett, a kamat igen alacsony lett. Ez azt jelenti, hogy a legkedvezőbb hitel kínálat alig 8% THM-el igényelhető.

Ez egy kellően rugalmas lehetőséget jelent, hiszen minden bank kínálatában megtalálható a személyi kölcsön. Így nem kell azon görcsölni, hogy esetleg nem jutunk kölcsönhöz elfogadható kritériumok mellett.

Amiért a személyi kölcsön jobb mint a többi hitel.

  • Önnek nem kell a számlavezető bankjához fordulnia, ha máshol jobb ajánlatot talál, napokon belül folyósítják
  • A lakáshitel jobb THM-el rendelkezik, de sokkal hosszabb futamidőre, ezért a visszafizetendő összeg is jóval magasabb lehet mint személyi kölcsönnel
  • A személyi kölcsön időszakonként előtörleszthető amivel kamatot spórolunk magunknak
  • Nem szükséges ingatlanfedezet, csupán igazolható rendszeres jövedelemmel kell rendelkezni
  • A személyi kölcsön szabad felhasználású, nem tartozunk elszámolással
  • Kis összegű hitel esetén a havi törlesztő részlet igen alacsony

Ebből tulajdonképpen ki is derült, hogy a személyi hitel lakásfelújításra is felvehető minden gond nélkül. Mivel elszámolással nem tartozunk ezért nem csak felújításra, hanem korszerűsítésre vagy akár bővítésre is elkölthetjük a felvett összeget.

Az, hogy Ön a banktól mekkora összeget igényelhet mindössze a keresetétől függ. A havi nettó jövedelem 25-60%-át kérheti el a bank havi törlesztésre, attól függően, hogy Ön milyen időtartamra veszi fel a kölcsönt és mekkora jövedelemmel rendelkezik. Ezek függvényében érdemes lehet a futamidőt minél rövidebbre fogni, így a visszafizetendő összeg mértéke jóval kevesebb is lehet.


 

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről