Kiszámítható és pontos autófinanszírozást keres magánszemélyként? A személyi kölcsönből történő autó- és motorvásárlás előnyeit nézzük át lépésről lépésre.
Bíró Jácint

Bíró Jácint

november 19, 2019

0 hozzászólás

Kiszámítható és pontos autófinanszírozást keres magánszemélyként? A személyi kölcsönből történő autó- és motorvásárlás előnyeit nézzük át lépésről lépésre.

A személyi kölcsön felvétel egyik leggyakoribb célja az autóvásárlás. 

Ez egy olyan nagyobb kiadás, amit a legtöbben előre elterveznek, ám néha az élet közbeszól, ilyenkor azonnal szükségünk van egy autóra. Személyi kölcsönből használt autót is lehet venni, míg az egyéb autófinanszírozási formák, áruvásárlási hitelek, lízing, stb. az esetek jelentős részében inkább az új autókra vonatkoznak. 

Nézzük át autós szemmel főbb előnyeit a személyi kölcsönnek.

 

1. Önerő nélkül is vehet autót. A lízingkonstrukciók, egyéb hitelek a vételár legalább 20%-át kérik önerőnek, vagy akár még többet is. Személyi kölcsönnél ez nem gond, mivel a teljes vételár kifizethető egyben. Maradványértéke sem lesz, amit a futamidő végén kellene egy összegben még mindezeken túl előteremteni. A hitele szépen ketyeg hónapról hónapra fix kamattal, annyi csak a hitel költsége, amennyi a személyi kölcsöne THM-je, így jobban és biztonságosabban tud kalkulálni.

2. Nem kell drága CASCO biztosítást sem kötnie, ha épp  nem akar. A lízingeket és az autóhiteleket ez jelentősen           megdrágítja, mivel kötelező eleme a konstrukcióknak. Természetesen lehet cascója, sőt egyes bankok, mint                   például a K&H kedvezményt ad a hiteléből, ha van extra biztosítás a kocsin.

3. Nem kell fedezetként bevonni az autót, hiszen a személyi kölcsön fedezete az Ön munkabére, illetve a személyi          kezes jövedelme. Így a kocsi egyből az Ön nevére és teljes tulajdonába kerül, nincs további hivatalos hercehurca. 

4. Az autó törzskönyve Önnél lesz, így utána azt csinál vele, amit szeretne.

5. Ha előbb igényli meg a személyi kölcsönt, mielőtt kinézné, vagy megállapodna a használt autó tulajdonosával,          akkor alkupozícióba kerülhet azzal szemben, aki nem képes azonnal fizetni, mert  össze kell szednie a pénzt rá.             Bizonyos esetekben az eladóval is lehet alkudni: ha egyben, azonnal a számlájára utalja az autó árát, akkor még           engedhet valamicskét. 

6. Személyi kölcsön online is igényelhető, és akár egy órán belül Önnél lehet a pénz, ha pozitív a hitelminősítése.          A  gyors pénzhez jutás különösen jól jöhet akkor ha felbukkan a kínálatban egy nagyon előnyösnek látszó vétel a         piacon és gyorsan kell lecsapni rá, nehogy más vigye el. Érdemes kicsit előre időzíteni a kölcsön felvételét, tehát           akkor is megigényelni, ha még nem tudja pontosan melyik autót venné meg. Ha számláján van a pénz, jobban tud       válogatni, alkudni az eladókkal, pontosan tudni fogja, meddig mehet el. 

 

Van még egy mérlegelendő szempont, ami a szabad felhasználású személyi kölcsön mellett

A kocsija vételárán, vagy annak egy részén felül, a javíttatását, átnézetését és az egyéb, átírással kapcsolatos kiadásokat is fizetheti belőle. Sőt előnytelen, régebbi hitelét – mondjuk egy hitelkártya-adósságot – is tud belőle rendezni, így tényleg csak annyi  lesz a kiadása, amennyi a személyi kölcsön havi fix törlesztőrészlete.

Hogy ez mennyi is pontosan?

Ezt tudja kiszámolni az online személyi kölcsön kalkulátorral. Nálunk öt ajánlatot egy felületen lát, így tud felelősen dönteni arról, melyik hitelintézet ajánlata lesz a legszimpatikusabb az Ön számára. Kocsit nem tudunk ajánlani, de egy jó személyi hitelt mindenképp! Használja az InstaCash online hitel kalkulátorát!

 

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről