Cikkünkben annak jártunk utána, hogy milyen feltételekkel kaphatunk hitel új, vagy használt vízi jármű, vagy hajó vásárlásához. A hajó megvétele és üzembehelyezése meglehetősen nagy költség:  sok esetben nagyobb, mint egy gépkocsié. Ha hajót vesz, akkor szüksége van egy előnyös finanszírozási formára, esetleg hitelre.
jacint.biro

jacint.biro

október 29, 2019

0 hozzászólás

Cikkünkben annak jártunk utána, hogy milyen feltételekkel kaphatunk hitel új, vagy használt vízi jármű, vagy hajó vásárlásához. A hajó megvétele és üzembehelyezése meglehetősen nagy költség:  sok esetben nagyobb, mint egy gépkocsié. Ha hajót vesz, akkor szüksége van egy előnyös finanszírozási formára, esetleg hitelre.

Hajófinanszírozási hitel

 

Egyre többen vesznek saját hajót, yachtot, illetve fontolgatják a vételt a bérlés helyett. Mind a hazai vizeken, mint pedig a tengeren – elsősorban az Adrián – várhatóan nőni fog magyar tulajdonban lévő a hajók  száma az életszínvonal emelkedésével. Sokan járnak az Adriára, Horvátországba, Szlovéniába, az olaszországi Triesztbe, de már az egyéb, Földközi-tengeri kikötőhelyek sem számítanak kuriózumnak, például Spanyol-, Olasz-, Görög- vagy Törökország gyönyörű szigetei. A külföldi hajóvásárláshoz inkább euróalapú hitelekben  érdemes gondolkozni, különösen akkor, ha a havi részleteket is mondjuk euróban kell fizetni.

 

Kisebb hajók, vitorlások, motoros hajók azonban a hazai vizeken is szép számmal vannak. A fix kamatozású személyi kölcsönnel sokkal jobban járunk, abból érdemes ma megvenni a kiszemelt bárkát.

A hajóvásárlás luxuskiadás, amit akár szabad felhasználású személyi kölcsönből is lehet egészében, vagy részben fedezni.

Banki szempontból a leendő hajótulajdonosok a jó ügyfelek, a jó adósok közé tartoznak. Aki hajót vesz, annak már van stabil egzisztenciája, vagyona, jövedelme, azaz a nemfizetés kockázata igen alacsony. Tovább csökkenti a hajóvásárlásra felvett személyi kölcsön finanszírozási kockázatot, hogy a nagyobb kölcsönösszeget igénylők  klasszikus banki hitelbírálaton, engedélyezési folyamaton esnek át. 

 

A hajóhitel olyan, mint bármely más járművásárlási hitel

A szabad felhasználású személyi hitel fedezete a jövedelmük, de akár maga a hajó is megfelelően biztosítva szolgálhat fedezetül, mint vagyontárgy. Ez a gépkocsihiteleknél is gyakran van így. Aki hajót vesz, annak gyakran van a nevén cég, vagy vállalkozás, ami szintén biztosabbá teszi az anyagi státuszt.

 

Hajó finanszírozásáre a személyi kölcsönön túl lehet lízingkonstrukciókat is igényelni, ám ha egy középtávú szabad felhasználású személyi kölcsönt veszünk alapul, akkor egy jó ajánlattal előnyösebben jöhet ki a végeredmény.A lízingnél többnyire magasabb az induló önrész mértéke, valamint a maradványérték egyösszegű kifizetése sem elhanyagolható.

 

Olcsó személyi hitel hajó vásárláshoz – nézze meg az online hitelkalkulátort

Egy hajó vétele nem kis összeg, így nem mindegy, hogy milyen hitelből veszi meg. Kalkulátorunkban össze tudja hasonlítani a hazai hitelpiac öt főbb szereplőjének ajánlatát. A felveendő összegnél számoljon rá egy kicsit többet, mint a hajó vételára, hiszen kell még egyéb költségeket is fizetnie, illetve a javításra, a hajó esetleges felújítására, kényelmesebbé tételére is gondolnia kell. Ha kisebb hobbihajót, vagy sportvitorlást vesz és utánfutón viszi magával, akkor a szállítóeszköznek is van külön költsége a hajó árán felül. 

 

Nézze meg online személyi hitel kalkulátorunkat és annak alapján könnyebben tud dönteni, miből is veszi meg álmai hajóját. Mert hogy a régi rómaiak is mondták Navigare necesse est – vagyis hajózni kell!

 

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről