InstaCash hitelkalkulátor

A hitelkalkulátor segítségével könnyen összehasonlíthatod a hiteleket, így néhány kattintással megtalálhatod a legolcsóbb hitelt. Kalkulálj most!

Betöltés...

Elég sok kalkulátor érhető el a magyar piacon, a mi működési modellünk sem különbözik ezektől túlságosan. Az online hitelek szakértőjeként ismerjük a piacon elérhető legjobb ajánlatokat. Ezeket mutatjuk meg neked néhány gyakori hitelösszeg esetén. Kerekítésből adódó eltérések viszont előfordulhatnak, ezért mindig a tényleges banki ajánlat alapján hozd meg a döntést. További kérdések és válaszok a GYIK-ben.

Kezdjük az alapokkal

Mit kell tudni a hitelkalkulátorról

Hitelkalkulátorral gyorsan összehasonlítjuk a hiteleket. Jellemzően gyorskölcsön, lakáshitel, személyi kölcsön ajánlatokat hasonlíthatunk össze. A folyamat úgy néz ki, hogy kiválasztjuk mennyi hitelt szeretnénk felvenni, mekkora futamidőre és persze megadhatjuk a jövedelmünket is annak érdekében, hogy a kalkuláció még pontosabb legyen. Érdemes használunk hitelkalkulátort, mert akár milliós nagyságrendű összeget is megspórolhatunk. A kalkuláció végeztével az ajánlatoknál láthatjuk a THM-et, a havi törlesztőt, az éves kamatot, valamint a teljes visszafizetendő összeget.

Miben segíthet a hitelkalkulátor?

Több fontos dologban is a segítségünkre lehet egy jó hitelkalkulátor. Íme néhány példa:

 • Időt nyerhetünk vele – nem kell minden egyes bankba ellátogatnunk, vagy telefonon felhívni őket.
 • Megtalálhatjuk a legjobb kölcsönt, ami a célunknak megfelel.
 • Több bank ajánlatát egyszerre összehasonlíthatod.
 • A hitelkalkulátor segítségével megtalálhatod az akciós ajánlatokat.
 • Az ajánlatokat folyamatosan frissítjük azért, hogy te mindig a legfrissebb hitelajánlatok közül tudj választani.

Milyen hiteleknél segíthet a hitelkalkulátor?

Többféle hitelkalkulátor is megtalálható a piacon. A kalkulátor típusai a következők lehetnek:

Érdemes akár több kalkulátort is kipróbálni, mert eltérhetnek az ajánlatok. Ez azért van, mert léteznek független hitelkalkulátorok, mint amilyen az InstaCash.hu oldal is, és vannak banki kalkulátorok is, sőt mi több az MNB-nek is van sajátja.

Hitelkalkulátorral valóban sokat spórolhatok?

Abszolút igen! Elsőre tűnhet úgy, hogy nincs nagy különbség az ajánlatok között, de már egy kisebb hitelösszegnél is több tízezer forint lehet a különbség a költségek tekintetében. Most gondoljunk bele, hogy mekkora összegről beszélhetünk egy tízmillió forintos lakáshitelnél, ahol a futamidő jellemzően tíz év. Ebben az esetben akár milliós megtakarításról beszélhetünk, amennyiben jól kalkuláltunk.

Mire érdemes figyelni hitelfelvételnél?

A hitelfelvétel hosszú távú elkötelezettséget jelent, ezért a felvétel előtt célszerű mérlegelni a kockázatokat. Gondoljuk át, hogy mekkora hitelösszegre van pontosan szükségünk és milyen célból akarunk hitelt felvenni. Fontos, hogy csak akkora összeget igényeljünk, amekkorát váratlan helyzet esetén is fizetni tudunk. Ne csak a törlesztővel számoljunk, mint költség, hanem az egyéb költségekkel is, mint amilyen a folyósítási díj. Olvassuk át részletesen a hitelszerződést mielőtt még aláírjuk.

A futamidő tényleg fontos?

Igen, a futamidőnek fontos szerepe van abban, hogy rövid vagy -hosszútávon, milyen költségekkel számolhatunk. Úgy válasszunk futamidőt, hogy az ne veszélyeztesse a megélhetésünket és családunk biztonságát. Ha úgy véljük, hogy a rövid futamidőt nem biztos, hogy mindig tudjuk majd fizetni, akkor válasszuk inkább a hosszabb futamidőt. Így ugyan a teljes visszafizetendő összeg magasabb lesz, de a havi törlesztőnk kevesebb, tehát biztonságosabban tudjuk fizetni.


MNB – Hitelkalkulátor

MNB – Számítsa ki hitelét

Wikipédia – Hitelkalkulátor

További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitelHitel, Személyi kölcsön kalkulátor

Friss hírek

Szakmai tartalmak

 • Változó hitelfeltételek – ezt hozta a koronavírus

  Egyre több hiteligénylő tapasztalhatja hogy a koronavírus okozta megváltozott helyzetre a bankok is gyorsan reagáltak. A kormányrendeleteknek megfelelő törlesztési moratóriumot és a THM plafont érintő termékfejlesztési változásokat viszonylag gyorsan lekezelték, a legtöbb banknál már elérhető a 2020. december 31.-ig 5.9%-os THM szinten rögzített személyi kölcsön ajánlat.

 • Babaváró támogatás: mit jelent a 3 év igazolt TB jogviszony?

  Sokakat foglalkoztat a babaváró hitel és annak feltételei. A legtöbb tisztázatlan kérdés talán a 3 éves TB jogviszonyhoz fűződik, ami feltétele a sikeres hitel igénylésnek. Az alábbiakban átnézzük az ehhez fűződő rendeletet és választ adunk a leggyakoribb tévhitekre is.

 • Olcsóbb személyi hitel magasabb jövedelemigazolással

  Egy hiteligénylésnél nem mindegy, hogy milyen jövedelmet igazolunk, hiszen akár 2 százalékkal is csökkenhet a THM, ha egy 3 millió forintos hitelnél 100 000 ft-al magasabb munkabért tudunk igazolni. 5 év alatt ez 300 000 ft körüli megtakarítást jelenthet számunkra. A jövedelmünkön kívül vannak más feltételek is, amelyek elfogadásával csökkenteni tudjuk a kamatot.