Miért fordulunk hitelhez? Megszámlálhatatlan oka lehet egy sürgős hitelfelvételnek, mint például: elromlik egy nagyobb értékű háztartási berendezés, autónkban kár keletkezik, egészségügyi kiadások, netán haláleset. Az azonnal felvehető hitel pont az ilyen váratlan helyzetek megoldására nyújthat segítséget. Hitelfelvétel körülményei A hitelfelvétel döntésének meghozatalában számtalan körülmény közrejátszhat. Ilyen többek között a házasságkötés,…
Nagy Fruzsina

Nagy Fruzsina

október 24, 2022

0 hozzászólás

Miért fordulunk hitelhez?

Megszámlálhatatlan oka lehet egy sürgős hitelfelvételnek, mint például: elromlik egy nagyobb értékű háztartási berendezés, autónkban kár keletkezik, egészségügyi kiadások, netán haláleset. Az azonnal felvehető hitel pont az ilyen váratlan helyzetek megoldására nyújthat segítséget.

Hitelfelvétel körülményei

A hitelfelvétel döntésének meghozatalában számtalan körülmény közrejátszhat. Ilyen többek között a házasságkötés, gyermekvállalás, építkezés/lakásvásárlás, melyek hosszú éveinket befolyásoló döntések és ezekben az esetekben a háttér, pénz megteremtése egy fontos feladat.

Életünk során tehát más és más feladatokat kell megoldanunk, amelyekre nem várhatunk hosszú éveket, a megoldáshoz sürgős és azonnal felvehető hitel kell. A lakáshitel és a személyi kölcsön mellett több célzott hitel is elérhető, minden esetben érdemes utánajárni, hogy ezek esetleg jobban megfelelnek-e a céljainknak. Gyorskölcsön esetében ide kattintva tud további tájékoztatást szerezni: instacash.hu/gyorskolcson/

Gyors hitel, azonnal? Létezik?

A gyorskölcsön felvételével kapcsolatos elvárások esetében nagy átfedések vannak az egyéb hitelekkel, tehát: 18 év feletti életkor (egyes bankok megkövetelik a 21 éves korhatárt), minimum 3 hónapos munkaviszony igazolása, elérhetőségek megadása. Ezen felül figyelik azt is, hogy az igénylő nem áll-e felmondás vagy próbaidő alatt. Szükség lesz a személyes okmányokra, banki kivonatokra is, és ezek után – ha mindent rendben talált a pénzügyi intézmény – történik meg a szerződéskötés. Gyorskölcsön igénylésénél a bírálat, ügyintézés folyamata úgynevezett “gyorsított eljárással” történik, mely lehetőséget ad arra, hogy a kötelező banki ellenőrzéseken túl a lehető leghamarabb pénzhez jusson az igénylő.

Gyorskölcsön igénylésének mértéke

Gyorskölcsönöket azonnal, jellemzően 1 millió forint alatt igényelhetünk, hiszen ezek nem ingatlan vásárlásra szólnak és egészen pár százezer forinttól indulnak. Akiknek ennél magasabb összegre van szükségük, azoknak ajánljuk a személyi kölcsönöket, amelyeket, akár 10 millió forint értékben is kiutalnak bankok megfelelő hitelbírálat után. Érdemes a kalkulátor oldalakon körülnézni, hogy melyik banknál van éppen kedvező hitelfelvételi lehetőség. Sokszor hatalmas akciókkal várják a pénzintézetek az ügyfeleket. Itt össze is lehet hasonlítani rögtön az ajánlatokat: instacash.hu/hitelkalkulator/

Hol tudunk szinte azonnal felvenni hitelt?

Magyarországon a Cetelem, a Provident, a Sberbank, a Budapest Bank már foglalkozik gyorskölcsönökkel. Érdemes tudni, hogy ezek “azonnali” elbírálás alá esnek, azonban a folyósításig még így is eltelhet 1-2 munkanap, pláne hétvégi kölcsön igénylésénél. Ezzel együtt fontos megjegyezni, hogy mi magunk is gyorsíthatunk a folyamaton, amennyiben minden a bank által kért papír a birtokunkban van és nem utolsó szempontként érvényes is.

Online kölcsön

A Magyar bankok kínálatában már jóval a koronavírus-járvány előtt is elérhető volt a kölcsönök online igénylésének lehetősége, mostanra azonban egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Legnagyobb előnyének tekinthető a gyorsaság, hiszen ilyen esetekben konkrétan az igénylési folyamat alig néhány perc alatt megvan, a kért összeg kiutalása pedig akár egy-két napon belül megvalósulhat. Versenytermékké vált az online hiteligénylés, a bankok egymásra licitálva ajánlanak gyorsabb ügyintézést, folyósítást, kedvezményeket, így akár már 24 órán belül kiutalásra kerülhet a pénz. A népszerűség oka, hogy az igénylés kezdetétől a szerződés aláírásáig minden online történhet bizonyos bankok esetében, és azon túl, hogy ez sokkal kényelmesebb, mindemellett vannak olyan pénzintézetek, akiknél még kamatkedvezményt is kapunk, ha ezt a módját választjuk a kölcsön felvételének.

Jelenleg hitelt háromféle módon lehet igényelni:

  • interneten keresztül, számítógép vagy telefon használatával
  • telefonos ügyfélszolgálaton keresztül
  • személyesen, a hitelező irodáiban

Ha a leggyorsabb módon szeretnénk kölcsönhöz jutni, akkor ezt online igényléssel tudjuk megvalósítani. A Provident gyorskölcsön például az egyik leggyorsabb megoldás  és  nem utolsó sorban készpénzben is igényelhető.

Online igénylés folyamata

Minden magyar bank saját rendszert dolgozott ki ügyfelei online hiteligénylésére, ezért a folyamatok eltérőek lehetnek, de alapjaiban találhatunk egyezéseket. Napjainkban népszerűek a hitelkalkulátorok, melyek több bank ajánlatát hasonlítják össze. Ez alapján könnyen eltudjuk dönteni számunkra melyik a legmegfelelőbb. Hasznos igénylés előtt alkalmazni egy hitelkalkulátort, mert Magyarországon minden egyes bank és pénzintézet eltérő feltételekkel és árazással működik, a különbségek sok esetben drasztikusak bank és bank között. Abban is segít a kalkulátor, hogy mindig megtaláljuk a legolcsóbb ajánlatot. Miután elvégeztük a folyamatot, személyes okmányainkra is szükség lesz, banki és munkáltatói információkkal együtt. A beállítások és az adatok megadása után következik a videóazonosítás, ami azt a célt szolgálja, hogy igazoljuk magunkat. Ehhez szükség lesz egy webkamerára, illetve egy arra alkalmas okostelefonra, méghozzá személyi igazolványunk vagy vezetői engedélyünk, illetve lakcímkártyánk és adókártyánk társaságában. A videoazonosítás során mindig a bank egyik munkatársának segítségével kell igazolnunk magunkat. Az azonosítás után azonnal elindul a hitelbírálat, így ha a jövedelmünk elégséges és nem vagyunk rajta a Központi Hitelinformációs Rendszer negatív adóslistáján, illetve egyéb, a bank számára fontos szempontoknak is megfelelünk, akkor jellemzően pozitív elbírálásban részesülünk, azaz kapunk egy ajánlatot. Elfogadás után az aláírásra digitálisan is sort keríthetünk okostelefonunk segítségével. Ezután nincs más teendőnk, mint várni a bank döntését, jóváhagyás esetén pedig bankszámlánkra az igényelt összeget.

Mekkora összeggel, milyen futamidővel, milyen gyorsan lehet felvenni kölcsönt?

Minden esetben bankja válogatja a kölcsön feltételeit, de a végösszeget és a futamidőt jellemzően a fizetésünk is befolyásolja. A legtöbb bank optimális esetben 100.000 és 10 millió forint között kínál személyi kölcsönt, méghozzá legalább 12-, legfeljebb 96 hónapos futamidő mellett.

Hogy az igényléstől számítva meddig tart egyes kölcsönök esetén a pénz kiutalása, az rengeteg tényezőtől függhet, hiszen számtalan olyan problémával találkozhatunk, melyek csúsztathatják vagy megnehezíthetik az igénylést. Jellemzően azonban a pozitív hitelbírálat után 2-3 napon belül már megérkezik a pénz a számlánkra, azonban a hitelbírálatig eljutni sok esetben 2-3 hétig is eltarthat. Ezt az időt természetesen online igényléssel csökkenthetjük, melyre itt lehet alternatívát találni: instacash.hu/

Összefoglalás

Rendkívüli kiadások bármikor jöhetnek: egy váratlan egészségügyi kiadás, családi esemény,  berendezéseink – használati tárgyaink amortizációja, az alapvető igényeinket fedező költségek, melyek anyagi biztonság hiányában nehezen kivitelezhetők. Ilyenkor egy kölcsön jó alternatíva lehet, ha biztosak vagyunk abban, hogy ez az állapot csak átmeneti. Mivel a személyi/gyorskölcsönök teljes egészében szabad felhasználásúak, ezért egy bizonyos összeg felvétele megfelelő kalkuláció esetén elegendő lehet a kritikus dolgok megoldására. Ennek még egyszerűbb variációja az online hiteligénylés, mely azért is előnyös, mert gyorsabb és a szerződéskötést az otthon kényelméből elintézhetjük. Elmondható, hogy az online hitel a lehető leggyorsabb módja a kölcsön felvételének, illetve számos kedvező ajánlatot találhatunk.

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről