Kezdjük az alapokkal

Mit kell tudni a személyi kölcsön kalkulátorról

A pénzügyi összehasonlító weboldalak, más néven pénzügyi aggregátorok működésének elsődleges célja, hogy az oldalt meglátogató érdeklődők megtalálják az igényeinek leginkább megfelelő személyi kölcsön ajánlatokat. Vannak oldalak, amelyek többféle hiteltermékkel foglalkoznak, így az érdeklődők a kalkulátor segítségével megtalálhatják nemcsak a legjobb személyi kölcsönöket, hanem a legjobb autóhitel, vagy hitelkiváltó kölcsön ajánlatokat is. Általában elegendő a kalkulátorban megadni a kívánt kölcsönösszeget és a futamidő hosszát. Ezután a kalkulátor a THM érték alapján rangsorolva megmutatja a legjobb ajánlatokat.

Hogyan segíthet a személyi kölcsön kalkulátor?

A mai pénzügyi piacon rengeteg szereplő és rengeteg hitelajánlat van. Ezek közül még a szakértőnek is nehéz megtalálni a legjobb ajánlatot. Azok, akik nem értenek a pénzügyekhez, még nehezebb helyzetben vannak. A személyi kölcsön kalkulátorok abban segíthetnek, hogy a megfelelő paraméterek megadása után megkeresik a banki ajánlatok közül az érdeklődő számára a lehető legkedvezőbbet.

Milyen néven találklozhatunk még személyi kölcsön kalkulátorokkal?

Ha személyi kölcsönt szeretnénk felvenni, az internetes keresőkben a következő néven is találkozhatunk kalkulátorokkal:

Ha több formában is megpróbálunk kalkulátort találni, nagy valószínűséggel több weboldal segítségével tudjuk keresni a legjobb ajánlatot, és nem fog kimaradni egyik hitelintézet ajánlata sem a szűrésből.

Személyi hitel kalkulátorral tényleg spórolhatok?

A megfelelő személyi kölcsön ajánlat megtalálásán nagyon sok pénz múlhat. Hosszú távon, egy több éves futamidő alatt súlyos százezrekkel fizethetünk ki többet, ha csak havi néhány ezer forinttal drágább egy kölcsön ajánlat a másiknál. Ezért egyértelmű, hogy igen, sokat spúrolhatunk, ha személyi kölcsön kalkulátort használunk.

A személyi kölcsönnek mik a jellemzői?

 • Nem szükséges hozzá önerő Személyi kölcsönt mindenféle önerő nélkül igényelhetsz. Sőt, a személyi kölcsönöket leggyakrabban azért igénylik az emberek, hogy nem várt kiadást fedezhessenek, vissza nem térő lehetőséggel éljenek, vagy szeretteiket nagy értékű ajándékkal lepjék meg.
 • Nem feltétlen szükséges hozzá jelzálogfedezet Azokhoz a szabad felhasználású hitelekhez amelyek nem érik el a 10 millió forintot, a pénzintézetek jellemzően nem kérnek ingatlanfedezetet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hitel visszafizetéséhez a banknak elegendő, hogy rendszeres havi jövedelemmel rendelkezz. Erre viszont jogszabály kötelezi őket.
 • Fix kamatozása miatt kiszámítható Határozott idejű, fix havi törlesztőrészlet. Bár a szabad felhasználásra szánt kölcsönök nem tartoznak a legolcsóbb hitelek közé, rövid távra mindenképpen tudsz velük kalkulálni a kiszámítható költségeknek köszönhetően.
 • Nincs sem árfolyamkockázat, sem kamatkockázat A kölcsön igénylésénél, folyósításánál és törlesztésénél is forintban számolunk. Mivel a személyi kölcsön semmilyen devizát nem érint, nem beszélhetünk árfolyamkockázatról.
 • Akár percek alatt igényelhető és hozzáférhető Talán semmilyen más hitel fajtát nem lehet ilyen gyorsan és egyszerűen igénybe venni, mint a személyi kölcsönöket. Interneten keresztül akár otthonod kényelméből a laptop előtt ülve, vagy vonaton az okostelefonod segítségével is benyújthatod hitelkérelmedet. A válaszra sem kell sokat várnod, egyes bankok automatizált rendszereiknek köszönhetően percek alatt tudtodra adják döntésüket és ugyanilyen gyorsan megy a szerződéskötés és a folyósítás is.

Mik a bank által kért szükséges dokumentumok személyi kölcsön igényléséhez?

Természetesen, mint minden hitelnél, itt is fontos az, hogy legyen az igénylőnek elégséges nagyságú igazolt havi jövedelme, valamint ne legyen rajta a negatív KHR listán. Ez a minimum. Ezzel együtt a pontos feltételek listája pénzintézetenként változhat, de amit mindenhol néznek az a:

 • Minimum életkor Ahhoz, hogy személyi kölcsönt tudj igényelni, nagykorú, önállóan cselekvőképes természetes személynek kell lenned. Ugyan a kölcsön elérhető vállalkozók számára is, ilyen esetekben gyakran eltérő feltételeknek kell megfelelni.
 • Maximum életkor A kölcsön futamideje alatt az igénylő ne töltse be a 70-75 éves életkort. A pontos számot mindig az aktuális pénzintézet határozza meg.
 • Személyazonosító okmányok Kártya formátumú személyigazolvánnyal, fényképes jogosítvánnyal vagy útlevéllel igazolnod kell a személyazonosságod.
 • Lakcímkártya Állandó magyarországi lakcímmel kell rendelkezned.
 • 3-6 hónapos munkaviszony Munkaviszonyodat 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolásoddal bizonyíthatod. Ha nem szeretnéd a munkáltatód orrára kötni, hogy pénzügyi segítségre szorulsz, rendszeres havi jövedelmedet jövedelemigazolással is igazolhatod.
 • Fizetési folyószámla Valamelyik hazai pénzintézetnél folyószámlával kell, hogy rendelkezz. Ez nem feltétlen kell, hogy annál a banknál legyen, ahonnan a kölcsönt tervezed igényelni.
 • Minimum nettó jövedelem Ahhoz, hogy természetes személyként személyi hitelt igényelhess, minimum havi 100.000 forintos állandó jövedelemmel kell, hogy rendelkezz. Ha az Magyar Nemzeti Bank által Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt tervezel igényelni, akkor a jövedelmednek el kell érnie a nettó 250.000 forintot.
 • Elérhetőségek Az élet kiszámíthatatlan (ezért vannak személyi hitelek) és bármikor szükségessé válhat, hogy fel tudjátok venni egymással a kapcsolatot a bankoddal. Ehhez rendelkezned kell telefonszámmal és email címmel.

Ha úgy érzed maradt benned kérdés a személyi hitelekkel kapcsolatban, további részleteket árulhat el neked az a reprezentatív példa, amit a bankok hiteleket bemutató aloldalain érhetsz el. Ha pedig készen állsz, használd a fentebbi személyi kölcsön kalkulátorunkat!