Utazásaink előtt megszülethet bennünk a gondolat, hogy egy jobb géppel szebben tudnánk megörökíteni a nyaralások alatt gyűjtött emlékeinket.
jacint.biro

jacint.biro

október 22, 2019

0 hozzászólás

Utazásaink előtt megszülethet bennünk a gondolat, hogy egy jobb géppel szebben tudnánk megörökíteni a nyaralások alatt gyűjtött emlékeinket.

A digitális fényképezés, videózás korában a technika minősége nagyon is képes befolyásolni a kép, vagy a videó minőségét, így egy amatőr fotósnak is érdemes profi kamerát, fotófelszerelést venni. Ez azonban cseppet sem olcsó. Egy jó fényképezőgép beszerzése előtt komoly kutatómunka áll: milyen paraméterekkel bírjon az új gép, mit tud, mire képes, mekkora a felbontása, milyen a lencséje, a szoftvere és még oldalakon keresztül lehet sorolni. De ez nem egy fotóblog, így csak annyit tennék hozzá, hogy sokan ennek az időnek a töredékét szánják rá arra, hogy megtalálja azt a finanszírozási módot, amivel a kamerát kedvezőbben viheti haza. Nem szégyen spórolni a hitelen, megfontolni, honnan is vegyünk fel kölcsönt.

Áruvásárlási hitel vagy személyi kölcsön?

Az áruhitel mélyen benne van a köztudatban és a műszaki áruházak, boltok külön pultot tartanak a kihelyezett hitelezésre. Ez sokakat könnyelműségre csábíthat, illetve akár impulzusvásárlásra is. Szem előtt van, megkívánom, megveszem, itt úgyis adják hitelre. Na, itt álljunk is meg egy percre. 

 

Ezek a gyorshiteles pultok cseppet sem jótékonysági intézmények, az itt kínált áruhitelek, gyorskölcsönök a drágább hiteltermékek közé tartoznak. Itt is van hitelminősítés, kellenek okmányok, jövedelemigazolás, sőt akár önerő is, ha magasabb összegről van szó. Egyes esetekben további adóstárs, kezes is kell – nem mindig egyszerű.

 

Pár példát mutatok, amit egy nagyobb fotócikkekkel is foglalkozó műszaki áruházlánc oldalán hirdetnek:

 

Cofidis ÁRUHITEL 38,99% THM KONSTRUKCIÓ 

Reprezentatív példa: 1 500 000 Ft hitelösszeg esetén (termék ára 1 875 000 Ft, önrész: 375 000 Ft) a havi törlesztőrészlet 52 189 Ft, referencia THM: 38,99%, futamidő: 60 hónap, hitelkamat (fix): évi 38,99%, teljes visszafizetendő összeg: 3 131 340 Ft, a hitel teljes díja (kamat): 1 631 340 Ft 

Tehát 3 év alatt DUPLA áron vettük meg a gépet!

 

De nézzünk egy másikat: OTP Klasszikus áruhitel igény szerint választható futamidővel

 

Hitelösszeg: 20 ezer Ft és 1 millió Ft között. Futamidő: 6 – 48 hónap.  Saját erő: 300.000 ezer forintig 0% felette min. 20%, Éves Ügyleti Kamat: fix 34,05% THM 39.9%

Ez sem jobb, a THM még itt magasabb az előzőnél.

 

Találtunk a hirdetésben AKCIÓS hitelt is:

0% saját erő, 0% THM egyes akciós termékekre 

Józan ésszel feltesszük a kérdést, akkor mi ebben a bolt a kereskedőnek?

Jó példa erre egy kamera, melynek ára ebben az akcióban 326.000 forint de ha az árösszehasonlító oldalakat nézzük a neten, akkor 265.000-ért is sok helyen kapható.  Ez körülbelül 20% különbség, vagyis ha így nézzük, a hitel ára itt is megvan, nem ajándékot kapunk. 

 

A legnagyobb hátránya nekem az, hogy az akció csak bizonyos termékekre szól, azok közül sem a olcsóbbakra. Pont az soha nincs benne, amit keres az ember, viszont így vehetnénk most éppen mosógépet, ami jelenleg nem kell.

 

Ha személyi hitelt nézünk, akkor a legnagyobb előnye, a szabad felhasználás. Megvehetjük belőle ott és akkor a kiszemelt kamerát, ahol épp a legolcsóbb. Többé nem szempont, hogy nem adnak rá a boltban áruhitelt. De nekünk már van pénzünk rá. Jól jártunk?  – Igen.

 

Megvehetjük egy ismerősünk alig használt profi gépét közvetlenül tőle, nagyon baráti áron, mert gyorsan kell neki a pénz valamire. Ekkor is jó vételt csinálhatunk. Szabad felhasználású a hitelünk, nem kell számlával igazolni, mire költöttük el.

 

De vannak még megfontolandó szempontok:

Nem kell önerő a vásárláshoz, így a teljes vételárat vehetjük személyi kölcsönből, ha belefér.

Hitelbírálat mind a két hitelfajtánál van, jövedelemigazolás mindenképpen kelleni fog.

 

Ha személyi kölcsönünk van, vehetünk mást is, más boltban, vagy akár használtan, ismerőstől: kameraállványt, fotóstáskát, objektíveket, bármit. Sőt, a régi gépünk javíttatását is elvégeztethetjük, mert két géppel jobb elindulni, mint eggyel egy nagyobb fotós szafárira. Vagy az autószerelő is belefér, hogy ne kelljen útközben aggódni a kocsiért. 

 

Az ilyen típusú gyorskölcsön esetében jelenleg még a legmagasabb THM is 21% körül van 1.000.000 forint hitelösszegre. 

Nézze meg szabad felhasználású hitel kalkulátorunkat és válasszon!

 

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről