Ausztriában, Angliában vagy Németországban talált munkát, de itthon venne fel személyi hitelt? Cikkünkben megmutatjuk, mi kell hozzá.
jacint.biro

jacint.biro

november 5, 2019

0 hozzászólás

 

Ausztriában, Angliában vagy Németországban talált munkát, de itthon venne fel személyi hitelt? Cikkünkben megmutatjuk, mi kell hozzá.

A személyi kölcsön felvételénél az esetek többségében nem jelent problémát, ha a kérelmezőnek külföldről, külföldi munkaviszonyból származik a jövedelme. A hitelbírálat nagyrészt hasonló, mint a magyarországi munkavállalók esetén, ugyanúgy kérnek igazolványokat, bankszámlakivonatot és munkáltatói igazolást.Ez utóbbi nagyon fontos, mert a munkabér lesz a személyi hitel fedezete. Mivel a kinti munkavállalók jobban keresnek általában, mint a hazaiak, ez általában nem szokott probléma lenni.

Mi kell a külföldön dolgozók hazai hitelkérelméhez?

Szükséges, hogy legyen magyarországi, állandó bejelentett lakhelye, lakcímkártyája, adókártyája.

Állandó jövedelemmel kell, hogy rendelkezzen, ami azt jelenti, hogy ugyanúgy 12 havi munkaviszonyból származó jövedelmet kell felmutatni.

A személyi hitelt adó bankok kamat tekintetében nem tesznek különbséget a hazai és a angliai, német stb. munkavállalók között.

Adott esetben magasabb hitelre jogosult, mint az itthoniak

Az Ausztriában, Nyugat Európában dolgozó magyarok azonban lényegesen többet keresenk, hiszen azért is mennek ki. Ha ez a jövedelem nem alkalmi, vagy feketemunkából van, akkor ugyanúgy érvényes, mintha itthon kereste volna. Annyival mégis előnyösebb a helyzete, hogy ez a bér jobban hitelképessé teszi. Amíg a magyar átlagbér viszonylag alacsony, addig a kinti jövedelméből itthon nagyobb összegű kölcsönt tud felvenni. Hogy mennyit kaphat, azt mindig az adott eset alapján dönti el a bank.

Személyi hitel felvétele külföldi jövedelemmel

Legalább 12 hónap állandó munkaviszonyt kell felmutatni a sikeres hitelbírálathoz. Próbaidővel és határozott idejű munkaviszonnyal kevés az esély, de ez általában így van, nem csak külföldi munkavállalás esetén. A munkáltatói igazolást a legtöbb helyen már nem kell fordíttatni, az angol és a német iratok elégségesek, de nem árt megkérdezni az adott bankot, mik a belső szabályaik. Európai Unión kívüli országban történő munkavállalás esetén is érdemes az adott banknál tájékozódni.

 

Bankszámlakivonatot is kell mellékelni a személyi hitel igényléshez

A külföldi bank által vezetett számlát nem minden esetben fogadják el a bankok, ezt érdemes külön megkérdezni. Még bonyolultabb a helyzet online igényelhető kölcsönök esetén, ugyanis ezek esetén több megköttessél találkozhatunk, így gyakran a magyarországi munkahely és számlavezető bank is alapfeltétel.  Ha egy házaspárnak közös számlája van, a személyi hitelt felvevő félnek meg kell hogy jelenjen rajta a neve (vagy teljes körű meghatalmazott legyen a számlán).  A számlatörténetben látszódnia kell  a közleményből, hogy munkabér jóváírásról van szó és látható legyen a munkáltató pontos neve is.

Hova menjen a pénz – hazai, vagy külföldi bankba?

Ha külföldi bankot nevez meg valaki, akkor lehet, hogy az átváltás költségével is számolnia kell, így sokan itthoni bankba kérik, mivel gyakran a hitelt is itthon költik el. A személyi hitel külföldön dolgozók körében azért is népszerű, mert szabadon felhasználható, bármire elkölthető.

Hitel Ausztriában, Angliában is van, de a bírálati feltételek és a THM is eltérő lehet. Sokan jobban bíznak a hazai bankokban, jobban kiismerik magukat itthon, épp ezért, bár külföldön dolgoznak, a hiteleiket itthon veszik fel.

Aki hazai banknál igényel hitelt, érdemes magyar bankszámlát is fenntartani. 

Az euró árfolyama ingadozhat és éppen ettől egy fix kamatozású, forint alapú  személyi hitel kedvezőbb is lehet, különösen “gyenge forintárfolyam” esetén. Praktikus dolog mindig 1-2 plusz törlesztőrészletet előre tartalékolni, így nem érhet meglepetés.

Külföldön, Ausztriában, Németországban dolgozóknak személyi kölcsön felvételét érdemes egyeztetni a bankkal, ám az előzetes kalkulációt meg lehet tenni az online személyi hitel kalkulátorral.

Egy jó ajánlatot keres személyi hitelére? Nézzen körül az InstaCash.hu weboldalán.

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről