Személyi hitelek összehasonlítása

A személyi hitel szabadon felhasználható és nincs szükség fedezetre, éppen ezért lehet ideális választás autóvásárláshoz vagy lakásfelújításhoz.

Betöltés...

Elég sok kalkulátor érhető el a magyar piacon, a mi működési modellünk sem különbözik ezektől túlságosan. Az online hitelek szakértőjeként ismerjük a piacon elérhető legjobb ajánlatokat. Ezeket mutatjuk meg neked néhány gyakori hitelösszeg esetén. Kerekítésből adódó eltérések viszont előfordulhatnak, ezért mindig a tényleges banki ajánlat alapján hozd meg a döntést. További kérdések és válaszok a GYIK-ben.

Kezdjük az alapokkal

Mit kell tudni a személyi hitelről

A személyi hitel vagy más néven személyi kölcsön termékeket több célra is felvehetjük, ha gyorsan pénzre van szükségünk. Leggyakrabban autóvásárlásra, lakásfelújításra, nyaralásra, események finanszírozására veszik fel. Mivel jellegéből adódóan nem igényel fedezetet, ezért az igénylés roppant egyszerű és gyors. A leggyorsabb verzió, ha online igényeljük meg, így akár órák alatt a számlánkon lehet az igényelt hitelösszeg.

Mire megoldás a személyi hitel?

Mivel a személyi hitel egy szabadon felhasználó hitel, ez már önmagában is sok problémára adhat megoldást. Lehet, hogy éppen lerobban az autónk, de holnap már kelleni fog, mert munkaeszközként használjuk. Ilyen esetben pedig a legjobb megoldás lehet, ha személyi hitelt igényelünk. Gyors az ügyintézés és a folyósítás, online is megköthető akár percek alatt. Mindösszesen csak jövedelemigazolásra van szükségünk.

Mik az igénylés feltételei személyi hitelnél?

 • a kölcsönt állandó magyarországi lakóhellyel rendelkező nagykorú személy igényelheti
 • ahogy bármilyen hitelnél itt is rendelkeznie kell az igénylőnek jövedelemmel
 • az igénylő nem szerepelhet a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR)
 • rendelkeznie kell szabad jövedelemmel a hitel törlesztéséhez

Ha több hitellel is rendelkezünk, akkor a bank vizsgálni fogja a hitelképességünket JTM alapján. A fenti feltételek általánosságban értendők, a hitelintézetek ettől némileg eltérhetnek.

Mi alapján érdemes választani?

Az olcsó nem mindig a legjobb és ez itt is igaz. Ha szétnézünk a piacon, akkor rengeteg akcióval találkozhatunk, melyek jelentős kamatkedvezményt kínálnak. A kamatnál viszont sokkal fontosabb, hogy az apróbetűs részt is elolvassuk. Ugyanis könnyen előfordulhat, hogy a bank induló költséget számít fel, vagy a munkabért hozzájuk kell érkeztetni. Érdemes utánajárni, hogy mások milyen véleménnyel vannak az adott hitelintézet iránt, így mi is könnyebben tudunk választani.

Mekkora futamidőt célszerű választani?

A futamidő kiválasztásánál legyünk körültekintőek. Ha rövid futamidőt választunk, akkor havonta magas törlesztőrészletekkel kell számolnunk, ami jelentősen megterhelheti a családi kasszát. Amennyiben viszont hosszabb futamidő mellett döntünk, akkor azt kockáztatjuk, hogy a kamatok elkezdenek emelkedni és így összességében nagyon drága lesz a kölcsön, amit felvettünk. A futamidő kiválasztásánál az a leghelyesebb, ha úgy választunk, hogy az biztosan nem veszélyezteti a pénzügyi helyzetünket.

Mi történik akkor, ha nem tudom fizetni a törlesztőrészlet?

A hitelfelvételt mindenképp úgy tervezzük, hogy jövedelem kiesés esetén is tudjuk fizetni a törlesztőt. Persze előfordulhat olyan időszak, amikor nehezebben tudjuk fizetni a felvett hitelt, ilyenkor érdemes más (nem szükséges) dolgokról lemondani a törlesztés érdekében. Ha nagyon úgy látjuk, hogy nem tudjuk fizetni a következő időszakban a kölcsönt, akkor mielőbb forduljunk a hitelintézethez és jelezzük feléjük a problémánkat. Amennyiben ezt időben megtesszük, úgy a bankkal közös megoldást kereshetünk a problémára.


Ecopedia – Személyi hitel

Wikipédia – Személyi hitel

MNB – Személyi hitel

További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitelHitel, Személyi kölcsön kalkulátor

Friss hírek

Szakmai tartalmak

 • Személyi kölcsön aktív KHR listásoknak

  Ha új személyi kölcsönt szeretne felvenni, minél előbb nézzen utána annak, hogy rajta van-e, illetve milyen státuszban van rajta a KHR listán (régebbi nevén BAR listán). Ha volt régebben problémás hitele, tartozása, az itt látszani fog.

 • Személyi hitel külföldön dolgozóknak

    Ausztriában, Angliában vagy Németországban talált munkát, de itthon venne fel személyi hitelt? Cikkünkben megmutatjuk, mi kell hozzá.

 • Milyen finanszírozással juthatunk hajóhoz?

  Cikkünkben annak jártunk utána, hogy milyen feltételekkel kaphatunk hitel új, vagy használt vízi jármű, vagy hajó vásárlásához. A hajó megvétele és üzembehelyezése meglehetősen nagy költség:  sok esetben nagyobb, mint egy gépkocsié. Ha hajót vesz, akkor szüksége van egy előnyös finanszírozási formára, esetleg hitelre.