Szükséged van néhány millió forintra? Mutatjuk a megoldást!

Toldi Miklós Toldi Miklós
2019. április 4.

Mindannyiunk életében eljön az az időszak, amikor nagyobb összegű kiadással kell számolni. Akár hirtelen következik be, akár tudatosan készülünk rá, előfordulhat, hogy a csillagok nem állnak együtt és segítségre lesz szükségünk.

Személyi hitel, a legjobb megoldás pénzügyi nehézségek esetén.

Amikor, tudjuk, hogy külső segítségre lesz szükség a kívánt cél elérése érdekében, hajlamosak vagyunk szétesni és összezavarodni a sok hitel kínálat között. Éppen ezért először azt kell eldönteni, hogy milyen típusú hitelre lesz szükségünk.

Különböző felhasználásra, különböző konstrukciókkal rendelkező hitel termékeket találunk. Ezek a maguk szempontjából nem rossz termékek, de különös ismertetőjegyük, hogy például egy autóhitel nem költhető másra, csak és kizárólag az autóra.

Ez azért jelent problémát, mert általában fellépnek kiegészítő jellegű kiadások. Maradjunk az autóvásárlásnál. Tehát előfordulhat, hogy szükségünk lesz új abroncsokra, vagy nem működik a duda. Ezekre a kiadásokra maga a hitel már nem felhasználható. Ezeket mind saját pénzből kell fedezni.

Nem kell kétségbe esni, a személyi hitel bármire felhasználható.

Ez az egyik legjobb tulajdonsága a személyi hitel világának. A felvett hitel száz százalékig szabadon felhasználható. Így ha Ön tudja azt, hogy nem csak autóra költene, akkor válassza a személyi hitelt, mert ebből szó szerint mindent fedezhet.

Ez annak köszönhető, hogy a személyi hitel egy szabad felhasználású hitel, amit jóformán bárki megkaphat. Ennek mindössze annyi a feltételek, hogy a bankot biztosítsuk a fizetőképességről.

Hogyan tudjuk ezt megtenni? Amikor Ön eldönti, hogy személyi hitelt igényelne, folyósítás előtt a bank bekéri a szükséges iratokat:

 • személyazonosságot igazoló papír
 • munkáltató igazolás
 • bankszámlakivonat
 • közüzemi számlák bemutatása

Ezek alapján a hitelintézet csinál egy háttérellenőrzést, ami alapján el tudja dönteni, hogy az igényelt összeg biztonságosan kiutalható számunkra.

Személyi hitel igénylése
Pénzügyi nehézségek esetén a személyi hitel is egy megoldás lehet

 

Mekkora az igényelhető személyi hitel összege?

A személyi hitel összege nagyon tág skálán mozog. Alig 3-4 százezer forinttól már 10 millió forintig is igényelhető. Ez egy nagy csapda is egyben, mivel könnyen nagyobb összeget is felvehetünk, mint amire tényleg szükség lenne.

Ez annak köszönhető, hogy amikor személyi hitel után érdeklődünk a hitelt nyújtó intézet háttérátvilágítást végez. Köszönhetően a magasabb fizetésnek vagy a fedezetként bevont ingatlan értékének, nagyobb hitel összegre is jogosultak lehetnénk.

Ilyenkor igyekezzünk nem elcsábulni, hiszen a nagyobb hitel összeg, (nem sokkal,de) magasabb THM-el is rendelkezik, így a visszafizetendő összeg is jóval magasabb lehet.

Ne csak az összeget vegyük alapul, a kamat sem elhanyagolható tényező.

A személyi hitel az egyik legjobb THM százalékkal rendelkező hitel termék. Több millió forint igénylése esetén is viszonylag alacsonyan marad ez a szám, alig 8% ez az érték. Ez a szám viszonylag állandó, akkor is ha a futamidő változtatásra kerül.

Ez a szám határozza meg a személyi hitel kamatát is. A kamat az, amit minden hónapban a hitel lejártáig fizetnünk kell a bank felé. Nagyobb összeg esetén, mondjuk 4 millió forintnál már a bank kiköti, hogy mekkora nettó jövedelemmel kell rendelkezni havi szinten.

Ezt a hitelintézet a bankszámla kivonaton látja, és ekkora összegnél rendelkezni kell legalább 250 ezer forint nettó jövedelemmel. Amennyiben ez nem áll rendelkezésre a bank elutasíthatja a hitelkérelmet.

Törekedjünk kis összegű hitel felvételére.

Amennyiben van választási lehetőség inkább kisebb összegű hitel után nyúljunk. Ez több szempontból is biztonságosabb választás:

 • kisebb összegű személyi hitel esetén, kevesebb nettó jövedelmet várnak el a bankok
 • kevesebb lesz a havi törlesztő részlet
 • a kisebb összegű személyi hitelek futamideje kitolható, így ha nehézségekbe ütközünk, alacsonyabb törlesztőrészlettel, továbbra is biztonságosan visszafizethető a felvett hitel

További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitel

Friss hírek

Szakmai tartalmak

 • személyi kölcsön folyósítás

  Mennyi idő alatt folyósítják a személyi kölcsönt?

  Személyi kölcsönhöz jutni nemcsak egyszerű, de gyors is. A szabad felhasználású hitel egyik előnye, hogy szinte bármire elkölthető, a bank nem ellenőrzi, hogy teljesült-e a hitelcél, mint például a lakáshitel esetén.

 • egyre több személyi kölcsön

  Miért veszünk fel egyre több személyi kölcsönt?

  A személyi kölcsönök állománya 26%-kal nőtt 2019 első negyedévében, így ez a piac ma felszálló ágban van Magyarországon. A személyi hitelösszeg  nagysága átlagosan 1,48 millió forint volt, ami 16 százalékkal több az elmúlt év hasonló időszakához képest.

 • gyorskölcsönök a piacon

  Milyen gyorskölcsönök érhetők el jelenleg a piacon?

  Azonnali és egyszerű gyorskölcsönt keres? A hazai piacon több bank és pénzintézet foglalkozik személyi hitelekkel, gyorskölcsönökkel különösen azóta, hogy a hazai hitelfelvételi hajlandóság már elérte, sőt meg is haladta a 2008-as válság előtti szintet.