Fontos szempont lehet, hogy mikor jutunk pénzhez, így sokan teszik fel a kérdést: mennyi időbe telik, mire elbírálják a személyi kölcsön kérelmet a bankok?
jacint.biro

jacint.biro

május 10, 2019

0 hozzászólás

Fontos szempont lehet, hogy mikor jutunk pénzhez, így sokan teszik fel a kérdést: mennyi időbe telik, mire elbírálják a személyi kölcsön kérelmet a bankok? Jó lenne hamar pénzhez jutni, elkölteni arra, amire igazán szükség van. Az autó cseréje, javítása, vagy a lakás felújítása, egy előre nem látható kiadás nem nagyon tűr általában halasztást.

A gyors személyi kölcsön tényleg gyors?

A rövid válasz az, hogy „attól függ”. A hosszabb válasz ennél összetettebb: függ a felvett hitel pontos típusától és a banktól egyaránt. Természetes, hogy aki gyors személyi kölcsönt akar felvenni, szeretné minél hamarabb használni is a pénzt. A személyi kölcsön elbírálási idejének minimalizálásában segítünk most pár hasznos tanáccsal.

személyi kölcsön elbírálási idő
Az elbírálási idő több mindentől függhet

 

A CIB Előrelépő személyi kölcsön meglévő ügyfeleknek akár percek alatt, új ügyfeleknek pedig órák alatt elérhető az online igénylési folyamatnak köszönhetően:
[sc_offer_view id=”289″]

Ha gyorsan akarunk pénzt, először válasszuk ki a megfelelő hitelkonstrukciót nyújtó bankot

Első lépésként, amennyiben tényleg gyorsan szeretnénk pénzhez jutni, először válasszuk ki az instacash.hu oldalán működő, villámgyors hitel kalkulátor segítségével a megfelelő hitelkonstrukciót, és az azt nyújtó bankot. Érdemes alaposan mérlegelni a lehetőségeket, hogy a lehető legkedvezményesebb feltételekkel juthassunk személyi kölcsönhöz!

Ezt követően készítsünk össze minden dokumentumot, igazolást és papírt, amit a bank igényel a személyi hitel folyósításához.

Második lépésként kattintsunk a kiválasztott ajánlat linkjére

Mivel az instacash.hu kizárólag online kölcsönökkel foglalkozik, a megfelelő ajánlat kiválasztása után nincs más teendőnk, mint az adott ajánlat linkjére kattintani, majd a szolgáltató oldalán megtenni  a szükséges lépéseket.

Némely pénzügyi szolgáltató rendelkezik az ügyfelek online azonosításához szükséges infrastruktúrával, így az online igénylőlap kitöltése után videohívás segítségével a banki tanácsadó elvégzi az azonosításunkat. Más szolgáltató pedig ehelyett személyes találkozást kezdeményez.

Az elbírálási határidőt több tényező is befolyásolja. Amennyiben az igénylő a bank ügyfele, a bank rendelkezik az ügyféllel kapcsolatos valamennyi információval. Látják, milyenek a pénzügyi szokásai, mennyire megfontoltan cselekszik pénzügyi szempontból. Ha az igénylő nem ügyfele a banknak, egyéb módon szükséges megbizonyosodnia pénzügyi szokásairól és arról, hogy hitelképes-e. Ebben az esetben az elbírálás nem történhet meg néhány perc alatt.

A banki a hitelképességi vizsgálathoz bekéri az előző havi számlakivonatokat, hogy információhoz jusson az igénylőről. Ezen felül pedig leellenőrzik, hogy nem található-e róla negatív információ a KHR-ben. Ez természetesen időbe telik.

A fenti körülmények tehát befolyásolják az elbírálási folyamat hosszát. Ezért kommunikálják úgy a bankok személyi kölcsön ajánlataikat, hogy akár 10 perc alatt döntés születik a kölcsönigényléssel kapcsolatban. Banki ügyfelek esetében reális, hogy akár 10 perc alatt elbírálják a kérelmet, külső ügyfeleknél akár néhány napot is igénybe vehet ez a folyamat.

Hogyan zajlik a hitelképességi vizsgálat?

A pénzügyi szolgáltatóknak meg kell vizsgálniuk, hogy az igénylő képes-e és hajlandó-e visszafizetni az igényelt kölcsönt. A bank a felszámított kamatokból jut bevételhez, de ennél fontosabb számára, hogy a felvett összeget az igénylő visszafizesse. Ezért szükséges a hitelképességi vizsgálat. Saját ügyfél esetében rengeteg információ birtokában van a bank, de így is előfordulhat, hogy az ügyfél rendelkezik másik banknál hitellel, amiről a bank nem tud. Fontos, hogy tudomására jussanak ezek az információk. Nem saját ügyfelek esetében a helyzet még nehezebb. Ha a bank tudomására jut olyan körülmény, amit az ügyfél eltitkolt, az a kérelem elutasítását vonja magával. Ugyanez a helyzet, ha az igénylő negatív bejegyzéssel szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszerben.

Mire számíthatunk a személyi kölcsön kérelmének pozitív elbírálása után?

Az elbírálást követően a bank minden esetben írásban tájékoztatja az igénylőt a kölcsön elbírálásáról. Amennyiben jóváhagyta a kérelmet, következik a szerződés online aláírása. Ellenkező esetben a szerződés aláírására a bankfiókban kerül sor.

A szerződés számos, a törvény által meghatározott adatot tartalmaz. A kölcsön összegén felül feltüntetésre kerül az alkalmazott kamat mértéke, a kölcsönnel közvetlenül kapcsolatos díjak összege, a teljes hiteldíj mutató (THM) mértéke, szerződési feltételek, egyéb díjak és egyebek.

A körültekintő igénylő végigolvassa a teljes kölcsönszerződést, a kisbetűs részeket is. Ha valamilyen információ nem egyértelmű vagy hiányzik, fontos, hogy az aláírás előtt rákérdezzen, mert a szerződés aláírása után nehéz bizonyítani, hogy valamilyen tájékoztatás elmaradt.

A szerződés aláírása után nem marad más hátra, mint megvárni, hogy az igényelt pénzösszeg megérkezzen a bankszámlánkra és megvásárolhassuk, vagy kifizethessük azt, ami miatt a kölcsönt megigényeltük.


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitel

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Latest News

From Our blog and Event fanpage
Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről