Az online hitel igényléséhez, lassan elég lesz csupán egy okostelefon. A kölcsön bírálati és felvételi ideje lerövidülhet, ám érdemes pár dologra figyelni.
jacint.biro

jacint.biro

január 31, 2019

0 hozzászólás

Az online hitel igényléséhez, lassan elég lesz csupán egy okostelefon. A kölcsön bírálati és felvételi ideje lerövidülhet, ám érdemes pár dologra figyelni.

Sokan vannak, akik a hosszantartó ügyintézés világában felnőve még csak barátkoznak az online hitel lehetőségével, ezért jobb szeretnek mindent a bankban, helyben utánajárva, személyesen intézni. Tavaly pedig megjelentek az első online hitelfelvételi lehetőségek.

Mindeközben az újabb generáció már szinte minden igény és felmerülő probléma esetén először az interneten informálódik, és mobil alkalmazások között keres hatékony, gyors megoldást. A tendencia azt mutatja, hogy a banki alkalmazásokat aktívan használók köre is évről évre hatalmas iramban gyarapodik. Az online személyi kölcsön piac is ennek hatására kezdett egyre nagyobb iramban nőni.

A bankok a jelenben élnek és a jövőre készülnek

Ezekre az új digitális kihívásokra válaszul a banki szférában is egyre több online hitel konstrukció, illetve egyéb szolgáltatás jelenik meg, melyek a biztonsági intézkedések  miatt, az ügyfelek számára is jelentenek némi tanulnivalót.

Az online hitel felülete és egyéb banki lehetőségek jó felhasználói élményt kell hogy adjanak, különben nem lenne sikerük.

Az otthonról vagy mobilról történő bankolás, az online számlanyitás, értékpapír lekérdezés, vagy épp az online kölcsön igénylése és maga a hitelfelvétel ráadásul már biztonságosan szinte pár „gombnyomással” elintézhető, ezek a könnyítések pedig az ügyfeleket egyre inkább az online tér valamint a praktikus és gyors ügyintézés felé tereli.

Az online hitel igénylése nem ördöngösség, lassan elég lesz hozzá csupán egy okostelefon

A banki digitalizáció valamint a folyamatosan megjelenő, újabbnál újabb net- és mobilbankos fejlesztések mind azt a célt szolgálják, hogy egyre több banki funkció legyen elérhető az ügyfelek számára közvetlenül, online is.

Eme banki modernizáció része az is, hogy az online személyi és egyéb kölcsönök megjelenésével a hitelfelvétel folyamata egyszerűsödik, ezzel pedig a pénzhez jutás időtartama is jelentősen lerövidül.

A fiatalok, valamint az állandó időszűkében levő középkorú dolgozók jelentős része választja ezért a kölcsönfelvétel gyors, online intézési módját, melyhez a feltöltött dokumentumokon túl akár egy videóazonosítás is elegendő. Kameránk meg van a telefonban, vagy a laptopon, nem?

online hitel
Az online hitel egyre népszerűbb a bankok körében

 

Online hiteligénylés bankszámla nélkül? Néhány bank már erre is berendezkedett

Egyes pénzintézeteknél az online hitel már nem csak egy saját ügyfélkörből kikerülő, reprezentatív ügyfélkör részére elérhető, ugyanis azok is indíthatnak online hiteligénylést, akik nem rendelkeznek az adott bankban még számlával.

Igaz, egyelőre az így felvett hitelek felvehető összege jellemzően alacsonyabb, mint a bankfiókban igényelteké és bizonyos hitelek (pl. lakáshitel) egyes részfolyamatai még mindig nem ültethetőek át teljesen az online térbe, azonban kisebb összegű személyi hitelt hamarosan már akár mobiltelefonunkról is igényelhetünk.

Bankfiók a tableten: ez lesz a jövő

Nemrég itthon is megnyílt az első olyan innovatív bankfiók, ahol már minden pénzforgalmat tableten vagy épp okos ATM-en keresztül intézhetünk. A K&H bank szintén tart fent pénztár nélküli bankot, ahol belépve már csak azokat a feladatokat végzik, amihez ügyintéző tudása feltétlenül kellhet.

Online hitel a papíralapú ügyintézés helyett

Egyre inkább tehát az az irány látszik körvonalazódni, hogy a papíralapú ügyintézés leáldozóban van, a jövő pedig az online ügyintézésé és azoké, akik együtt haladnak a korral, vagy épp mernek fejet hajtani a megállíthatatlan modernizáció előtt.

Online hitel kalkulátor az összehasonlításért

Éppen ezért készítettünk egy hitelkalkulátort, hogy online, külön ügyintézés nélkül, másodperceken belül megtudja több ajánlat egyidejű áttekintésével, melyek az Ön számára legkedvezőbb hitelkonstrukciók!

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről