Hiteleket kiváltani másik hitellel? Erre megoldás az adósságrendező hitel. Felelőtlenségnek tűnhet már meglévő hitel-, adósság- és kölcsönállományunk kiváltására egy újabb hitelt felvenni, mégis sok pozitívummal jár, ha ezt a megoldást választjuk.
jacint.biro

jacint.biro

április 29, 2019

0 hozzászólás

Hiteleket kiváltani másik hitellel? Erre megoldás az adósságrendező hitel. Felelőtlenségnek tűnhet már meglévő hitel-, adósság- és kölcsönállományunk kiváltására egy újabb hitelt felvenni, mégis sok pozitívummal jár, ha ezt a megoldást választjuk. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mit is jelent pontosan az adósságrendező hitel, milyen előnyei vannak és kik igényelhetik.

Mi az az adósságrendező hitel?

Adósságrendező hitelre (vagy más néven hitelkiváltó hitelre) akkor lehet szükségünk, ha már meglévő, előnytelen adósságainkat szeretnénk visszafizetni egy alacsonyabb kamatozású, jobb kondíciókkal rendelkező kölcsönnel. Érdemes elgondolkodni ennek a hiteltípusának felvételén akkor, ha a magas törlesztőrészleteink helyett egy kedvezményesebb lehetőséget választanánk, megspórolva ezzel rengeteg kiadást. Adósságrendező hitellel könnyebben rendezhetők akár hitelkártya tartozások, kölcsönök, áruvásárlási hitelek, gyorshitelek. ha bennünk, mint az adósban megvan fizetési szándék, érdemes ezt a lépést megfontolni, mert így sok kellemetlenségtől szabadulhatunk meg és  átláthatóbb, divatos szóval “menedzselhetőbb” lesz a pénzügyi életünk.

Lássuk, milyen előnyökkel jár hitelünk újabb hitellel való kiváltása!

  • Ha csak egyetlen hitelünk van, azt is kiválthatjuk adósságrendező hitellel, csökkentve ezáltal a törlesztőrészletet és a havi kiadásaink összegét.
  • Több hitel hitelkiváltása esetén csak egy törlesztőrészletünk marad, egyszerűsödik a befizetés, időt és pénzt nyerünk.
  • Az alacsonyabb kamat mellett akár több tízezer forintot takaríthatunk meg.
  • Meghosszabbíthatjuk a korábbi futamidőt.

Milyen lehetőségeink vannak, ha az adósságrendező hitelt választjuk?

Több opció közül választhatunk, ha hiteleinket adósságrendező hitellel szeretnénk kiváltani. Egyik lehetőség, ha pontosan akkora összegű hitelt veszünk fel, mint amennyi a korábbi hiteleinkből hátra maradt. Az alacsonyabb kamat miatt a törlesztőrészlet is kevesebb lesz, a hitelt a korábbival megegyező futamidő alatt fizethetjük vissza.

Választhatjuk azt a megoldást is, hogy a törlesztőrészletünk összege nagyobb, de a futamidő rövidül. Érdemes emellett döntenünk, ha szeretnénk minél hamarabb visszafizetni hitelünket.Ezt ritkábban szokták választani, mivel a gond a fizetési nehézségekben rejlik. Ha azonban pénzügyi helyzetünk javul, például egy új és jobban fizető állást nyerünk el, akkor ez reális lépés.

Lehetőségünk van a korábbi hiteleink törlesztőrészletét és futamidejét megtartani, és mellé egy nagyobb összegű hitelt felvenni, mint amire a törlesztéshez szükségünk van. De gondolkodhatunk kis összegű hitelben is.

adósságrendező hitel
Az adósságrendező hitellel csökkenthetjük a havi kiadásainkat

 

Kik nem igényelhetnek adósságrendező hitelt?

Az adósságrendező hitel igényléséhez biztos, hogy elfogadható összegű jövedelem szükséges, ezért nem mindenki élhet ezzel a fajta hitelkiváltási lehetőséggel. Visszautasíthatják kérelmünket, ha a fizetésünk alacsony, a KHR negatív adóslistáján szerepelünk, nem rendelkezünk megfelelő ingatlanfedezettel vagy az igénylést megelőző pár hónapban elmaradásunk volt a hiteltörlesztésben. Az adósságrendező hitel is a jó adósok számára működik.

Jelzáloghitel kiváltása adósságrendező hitellel

A személyi kölcsönök mellett jelzáloghitelünket is kiválthatjuk adósságrendező hitellel. Míg az előbbihez csupán egy jövedelemigazolás szükséges, az utóbbi kissé több procedúrát igényel. Hitelkiváltó jelzáloghitel igénylésekor az adott bank nemcsak a jövedelmünket, hanem a fedezetként szolgáló ingatlant is felülbírálja.

Az adósságrendező hitel mindenképpen jó választás lehet, segítségével hosszabb távon is megoldódnak a törlesztéssel kapcsolatos problémáink. Mielőtt az igénylés mellett döntenénk, érdemes egy online hitelkalkulátor segítségével kiszámolni az egyes bankok díjait, és megismerni a feltételeket.


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitel

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről