Autóvásárlás állami támogatással. Kinek jár?

Avatar Bíró Jácint
2019. április 7.

2019 júliusától a nagycsaládosok jelentős segítséget kapnak ahhoz, hogy finanszírozni tudják a családi autó megvásárlását. Egy gépjármű, ami kiszolgálja a nagycsaládosok igényeit nem olyan könnyű beszerezni. Van néhány feltétel, aminek eleget kell tennie az új gépjárműnek, ám ez sokszor többe kerül mint amennyi a családi kasszában van.

Autóvásárláshoz kölcsön, állami támogatással.

Ma már számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy a családok a számukra megfelelő gépjárműhöz jussanak. A személyi hitel, vagy a célhoz kötött kölcsönök, mint a gépjármű kölcsön vagy gyorskölcsön egytől egyig segítségünkre lehetnek.

Azonban bármelyik megoldást is válasszuk, most érdemes lehet még várni a vásárlással, ugyanis 2019 júliusától a nagycsaládosok állami támogatást igényelhetnek az új gépkocsi vásárláshoz. Ez a lehetőség nagyban visszaszoríthatja a felvenni kívánt kölcsön mértékét ha megfelelünk a támasztott követelményeknek.

Autóvásárlás állami támogatással – mi kell hozzá?

Ahhoz, hogy Ön és családja minél kényelmesebben megvásárolhassa új családi autóját, az állam vissza nem térítendő támogatás formájában legfeljebb 2,5 millió forintot ad. Ez azt jelenti, hogy amennyiben Ön hitelből fedezné az új autó vásárlását az jelentős mértékben csökkenhet.

Természetesen, ahogy a kölcsönöknél az lenni szokott, van néhány kritérium aminek meg kell felelni. Nincs ez másképp az állami támogatással sem. Ahhoz, hogy jogosultak legyünk az állami támogatásra szem előtt kell tartani a következő feltételeket, mint:

 • csak új autó vásárlásra jár az állami támogatás
 • legalább 3, vagy több gyermekes családok számára igényelhető
 • legalább 7 személyes gépjárműre igényelhető
 • a választott gépjármű összegének maximum az 50%-át igényelhetjük

Fontos azonban megemlíteni, hogy a maximális 2,5 millió forint akkor igényelhető, ha az új gépjármű eredeti ára minimum 5 millió forint. Ugyanis az új autó értékének maximum 50%-a igényelhető. Tehát ha a vásárolni kívánt autó értéke csak 4 millió forint, az igényelhető támogatás már csak 2 millió forint lesz.

Ezzel ellentétben a gyermekszámba a kiskorú gyermek mellett, a felsőoktatásban tanuló fiatal is beleszámít. Így a feltétel legalább 2 gyermek aki után a szülő, családi pótlékra jogosult.

Autóvásárlás
Júliustól autóvásárlásra is állami támogatást kaphatunk

 

Kedvezőbb kölcsön ajánlat az állami támogatásnak köszönhetően.

Amikor kölcsön után folyamodunk, igyekszünk inkább személyi kölcsön után folyamodni mivel nem csak a THM% kissebb, de szabadon felhasználható, így nem kell elszámolni mire költöttük el a pénzt.

Ez azért olyan jelentős mert egy használt gépjárműnél számtalan kérdés vetődik még fel a vásárláson kívül. Például az, hogy meddig használható anélkül, hogy probléma merülne fel.

Gépjármű kölcsön, vagyis autóhitel esetén a kölcsön összege javításra nem lenne fordítható, ám ez új autó vásárlásnál szerencsére fel sem merül.

A támogatásnak köszönhetően a nagycsaládosok kevesebb anyagi ráfordítással új autóba ülhetnek.

Nézzünk egy példát.

Magyarországon a legolcsóbb hétszemélyes új autó amihez hozzá lehet jutni az a Dacia Lodgy kombi. Az autó jelenlegi ára 3 millió 529 ezer forint. Ebből tisztán látszik, hogy az igényelhető támogatás összege (bár meg sem közelíti a 2,5 millió forintot) közel 1,8 millió forint lesz.

Ebből viszont tisztán látszik az is, hogy aki új autó vásárlására adja a fejét, annak 3,5 millió forint helyett 1,8 millió forintot kell csak autóhitel formájában igényelnie. Ez jóval kevesebb mint egy újonnan vásárolható 5 személyes autó ára.

Ön még jobban járhat, akkor, ha kellő idő és energia ráfordítással hitelkalkulátor segítségével megkeresi a legjobb személyi kölcsön ajánlatot. A lehetőségekhez mérten igyekezzünk valamilyen akciós személyi kölcsönt igényelni, ami szintén jelentős összegekkel csökkentheti a kiadásokat.


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitel

Friss hírek

Szakmai tartalmak

 • személyi kölcsön folyósítás

  Mennyi idő alatt folyósítják a személyi kölcsönt?

  Személyi kölcsönhöz jutni nemcsak egyszerű, de gyors is. A szabad felhasználású hitel egyik előnye, hogy szinte bármire elkölthető, a bank nem ellenőrzi, hogy teljesült-e a hitelcél, mint például a lakáshitel esetén.

 • egyre több személyi kölcsön

  Miért veszünk fel egyre több személyi kölcsönt?

  A személyi kölcsönök állománya 26%-kal nőtt 2019 első negyedévében, így ez a piac ma felszálló ágban van Magyarországon. A személyi hitelösszeg  nagysága átlagosan 1,48 millió forint volt, ami 16 százalékkal több az elmúlt év hasonló időszakához képest.

 • gyorskölcsönök a piacon

  Milyen gyorskölcsönök érhetők el jelenleg a piacon?

  Azonnali és egyszerű gyorskölcsönt keres? A hazai piacon több bank és pénzintézet foglalkozik személyi hitelekkel, gyorskölcsönökkel különösen azóta, hogy a hazai hitelfelvételi hajlandóság már elérte, sőt meg is haladta a 2008-as válság előtti szintet.