Ami mellett vakon elmennek a gyors személyi kölcsön keresők

Marosi Nikoletta Marosi Nikoletta
2018. november 28.

Mekkora a személyi kölcsön igényelhető összege, hogyan kapható meg, mit vizsgál a bank, Mennyi a jó személyi kölcsön kamata? Cikkünkből kiderül:

Ami mellett vakon elmennek a gyorskölcsön keresők

A személyi hitel felvétele egy olyan megalapozott döntés végeredménye kell hogy legyen, amit sokan nem is gondolnának végig. A jó hitel két fontos dolgon múlik. a jó hitelezőn – de legalább akkora mértékben a jó hitel felvevőn, a leendő adóson, aki felelősen látja át pénzügyeit.

Személyi kölcsön tervezés
Személyi kölcsön felvételét tervezzük meg előre

 

Nem kell túlzásba esni a személyi kölcsön igénylésekor

A személyi kölcsön piaca ma felszálló ágban van Magyarországon is, de ebben kockázat is van. A banknak növelni kell a hitel kihelyezési állományát a növekedéshez, viszont a rossz hitelezők épp ezt a növekedését gátolják. Mindezzel együtt folyamatosan mennek a reklámok a különböző bankok személyi kölcsön termékeiről és ez csábító.

Egyre többen vesznek fel egyre többet: személyi kölcsön, gyorshitel, áruhitel…  Pénzügyi szakértőnk azonban elmond pár dolgot, ami mellett az olcsó és gyors személyi kölcsön keresők gyakran vakon mennek el:

Mekkora a személyi kölcsön igényelhető összege?

A személyi kölcsön leggyakoribb összege 2018-as adatok alapján Magyarországon átlagosan 1,5-2 millió forint között mozog. Maga ez a hitelnem egyébként rendkívül rugalmas kereteket hagy a bankoknak, az összeg 300.000 forint alsó határtól egészen tízmillióig terjedhet. Ennyit nyilván nem mindenki igényelhet, a bankok döntik el, hogy az adott jövedelemre és futamidőre mennyi az az összeg, ami felvehető és ehhez milyen hitelkondíciókat adnak.

Reálisan kell gondolkozni, csak annyi személyi kölcsönt vegyünk fel, amennyit muszáj

lehet, hogy jövedelmünk , vagy fedezetként felajánlott ingatlanunk értéke alapján magasabb összeget is mond a bank, mint amennyi a legszűkebb tervünkben szerepel, ám ez nem ok a túlköltekezésre! Nézzük az alapokat:

Hogyan kapható meg a gyors személyi kölcsön?

Először is a bank azt akarja látni, hogy biztosítva van-e az, hogy visszakapja a pénzét és a teljes hitel futamidő alatt lehetőleg nem lesz problémája az adósával. Bármennyire gyors ia a kölcsön folyamata, a biztonságot szem előtt tartják.. Ezért a leendő adósnak be kell bizonyítani, hogy alkalmas. Hogyan is történik mindez?

A személyi kölcsönhöz általában kell jövedelemigazolás, illetve fedezet, ami lehet ingatlan, illetve adóstárs, vagyis kezes bevonása.

Mit vizsgál a bank annál, aki személyi hitel igényléssel fordul hozzá?

Az igazolható jövedelem rendkívül fontos és jó, ha határozatlan idejű főállású munkaviszonyból származik. Pár hónapos próbaidő egy cégnél, határozott idejű munkaviszony ami előbb ér véget, mint a hitel kért futamideje – ezek biztos nem lesznek elegendőek.

Másik nagy kérdés, hogy mennyire van az ügyfél máshol eladósodva? Milyen hitele van már, vonnak-e valamire a fizetéséből? (egyéb hitelek, gyerektartás, adótartozás, büntetés, stb.)

Előszeretettel ad a bank a saját, már meglevő ügyfeleinek személyi kölcsönt, mert ott látta a számlái történetét. nem feltétel, egyes bankok adnak úgy is, ha nem ügyfele az adós, ám nyilván rosszabb kondíciókra lehet ez esetben számítani.

Az ügyfél pénzügyi viselkedése

A bankszámlakivonat vizsgálat abból áll, hogy megnézik, az elmúlt 3-6 hónapban  mire költött és honnan milyen bevétele, jövedelme volt. A pénzügyi viselkedés azt is jelenti, hogy mire költ rendszeresen, milyen kiadásai vannak, hogy kezeli a pénzét?

Mondhatná azt, hogy ennek mi köze van ahhoz, hogy Ön épp személyi kölcsön igényléssel jött, de ha kissé távolabbról nézzük, akkor igenis van. Az emberek szokásai, viselkedési attitűdjei nehezen változnak: egy darabig lehet álarcot viselni, de évekig nem. A személyi kölcsön futamideje pedig középtávú, évekig tart..

Személyi kölcsön felvétel: jó adós, rossz adós

Érdemes nagyon meggondolni, hogy mennyi hitelt vesz fel, mert azt vissza is kell tudni fizetni. Ma nehéz 3-5-7évre bármit is előre látni, így felelősen kell dönteni ma arról, hogy mi lesz a kötelezettsége a jövőben. senkit nem akarunk lebeszélni ezzel a személyi kölcsön igénybevételéről, csak a jól átgondolt tervezésre tesszük a hangsúlyt. A jó adós annyi személyi kölcsönt, hitelt vesz fel, amit megerőltetés nélkül is tud törleszteni, sőt van annyi tartaléka, hogy bármely váratlan helyzetet is tud menedzselni.

A rossz adós átgondolatlan, pillanatnyi vágyai vezérlik és nem látja be, hogy milyen gyorsan el lehet költeni azt, amit utána éveken át kell törlesztgetnie. Gyakori eset, hogy valaki jobb állásba kerül és a magasabb fizetéséből “megengedhet” magának nagyobb kölcsönösszeget is, amit aztán olyan dolgokra költ, ami nem hoz hasznot, előnyt hosszabb távon. Nem kell elmenni a falig, ha több a jövedelme, akkor ne a hiteleit növelje, hanem a megtakarításait. Ha fordul a szerencséje, akkor a bankokat hibáztatja, nem saját magát.

Mekkora hányada lehet hiteltörlesztés a jövedelemnek?

A bankok szemponta is az, hogy egy hitellel lehessen értelmesen és jól együtt élni, rendszeresen fizetni a havi törlesztőrészleteket. Ebből következik az, hogy az igazolt jövedelem 1/4 -nél ⅓-nál több havi részlet már nem életszerű. Ez az összes tarozásra érvényes, ha több hitele is van, akkor ezek összességére, nem pusztán a személyi kölcsönre, mert lehet mellette áruvásárlási hitel, lakáshitel, hitelkártya, stb.

Személyi kölcsön kalkulátor
Használja személyi kölcsön kalkulátorunkat, hogy segíthessünk a helyes döntéshozatalban

 

Mennyi a jó személyi kölcsön kamata?

A személyi kölcsön kamata jó esetben 6,35-12% közötti van, mértékét a bank dönti el a kockázat alapján. De könnyen lehet 18-20% is, ha rosszul dönt valaki, épp ezért kell körültekintően választani bankot személyi kölcsön igénylése előtt.

A személyi kölcsön a bank pénze, egy olyan áru, aminek jó ára van és ezt fizeti meg az adós.A személyi kölcsönnel nem lesz több pénze, csak a jövőbeni keresetét költi el most és ezt fizeti meg a bank, vagyis a hitelező számára.

Igen a pénz is áru, amit el lehet adni, hogy megvalósíthassa belőle vágyait, javítson a lakhatásán, vegyen új kocsit, szervezzen álomesküvőt, vagy épp rendezze válás utáni viszonyait, hogy csak a leggyakoribb hazai hitelcélelokat hozzuk példának. De lehet a cél bármi más is, hiszen a szabad felhasználású személyi kölcsön épp erről szól.

Mennyi az a személyi kölcsön összeg, amit Ön jelenleg a piacon megkaphat?

Ha nincs ideje utánajárni, személyesen bemenni a bankokba, biztos hogy nem a legolcsóbbat találja meg. Valós ajánlatokat kapni a saját viszonyaira meglehetősen hosszadalmas procedúra, ha személyesen jár utána. Ezért érdemes használnia a hitelkalkulátorunkat.

Itt és most a legjobb személyi kölcsön ajánlatok Önnek

Ha nem eléggé körültekintő, akkor később az előnytelen szerződés sok százezerrel is többe kerülhet. Épp ezért a személyi kölcsön kalkulátor felületén személyre szabottan több, a piacon élő, konkrét ajánlatot tud összehasonlítani. Gondolja meg nagyon, mire költ, mennyit vállal, aztán nézze meg, mit kínálnak erre a bankok. Kalkuláljon velünk: InstaCash Hitelkalkulátor használatához kattintson ide!


További hasznos témák:

Akciós hitelOnline hitelSzemélyi hitel kalkulátor, Autóhitel kalkulátor, Gyorshitel, Személyi hitel, Hitelkalkulátor, Gyors kölcsön, KHR, Autóhitel, Gyorskölcsön, Szabad felhasználású hitel, Hitel autóvásárlásra, Adósságrendező hitel, Hitel fix részletre, Hitelkiváltás, Kis összegű hitelHitel

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki.

Kiemelt személyi kölcsön ajánlatok

1,5 millió forint 4 éves futamidő esetén