Nagy az érdeklődés a babaváró hitel iránt, megfontoltan dönteni azonban a házastársaknak együtt kell, hiszen a hitel hosszú távra szól.   A babaváró hitel egy új állami támogatás, melyet házaspárok igényelhetnek.  A hitel felvétele előtt mindenképp beszéljük át hosszú távú, családalapítási terveinket, hiszen a feltétel a gyermekvállalás.  
jacint.biro

jacint.biro

december 11, 2019

0 hozzászólás

Nagy az érdeklődés a babaváró hitel iránt, megfontoltan dönteni azonban a házastársaknak együtt kell, hiszen a hitel hosszú távra szól.

 

A babaváró hitel egy új állami támogatás, melyet házaspárok igényelhetnek.  A hitel felvétele előtt mindenképp beszéljük át hosszú távú, családalapítási terveinket, hiszen a feltétel a gyermekvállalás.

 

Döntés előtt beszéljük át az anyagiakat

 

A babaváró hitel igénylése előtt érdemes átnézni a családi kasszát.  Jó ha átbeszéljük a havi bevételeket és kiadásokat. Igaz, a legtöbb családnál ez eltérően alakul,  hivatalos statisztikákat alapul véve nézzük meg, mennyi kiadással járhat, ha elhatározzuk családot alapítunk.

 

Egy gyermekes családoknál havi 260 ezer forint körüli összegre számíthatunk, mint havi kiadás, míg két gyermek esetén 296 ezer forintra van szüksége a családnak a statisztikai hivatal adatai szerint. Ezek az összegek már tartalmazzák  a rezsi költségét, az élelmiszereket, a ruháztatást és közlekedést.

 

Együtt és megfontoltan kell döntést hozni

 

Számolnunk kell azzal is, hogy míg gyermekvállalás előtt két teljes fizetésből gazdálkodtunk, a gyermek születése után az otthon maradó szülő jövedelme kevesebb lesz. Fontos, hogy anyagi helyzetünk biztonságos maradjon, ezért jó ha előre számolunk.

 

 

 

 A babaváró hitel előnyei

 

Bár a babaváró hitel feltételei adottak és egyformán vonatkoznak mindenkire, második körben már a bankok belső hitelbírálatot folytatnak, és ez a bank belső szabályzata alapján történik.

 

Nézzük mit fontos tudni a hitelről:

 

         Első gyermeknek öt éven belül meg kell születnie

         Ha 5 éven belül megszületik az első baba, a  család halasztást kérhet a törlesztésben és csökken  a hitel kamata

         Második gyermek születése után további halasztás kérhető

         A harmadik gyermek érkezése után a teljes kamatot átvállalja az állam

         A havi törlesztőrészlet összege nem lehet magasabb mint 50.000 forint és a futamidő akár 20 év is lehet

 

Hozzászólások

Szólj hozzá

A kommentet ellenőrzik mielőtt nyilvános lesz.

Friss bejegyzések

Gyorskölcsön, Hiteligénylés, Online személyi kölcsön, Személyi kölcsön Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Infláció – Okai, mértéke és hatása életünkre
Egyéb, Fizetési megoldás, Gyorskölcsön, Online kölcsön, Online személyi kölcsön Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről
Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz? – Mindent a feltételekről